Video

Steekpartijen, dwangsommen en vuurwapens: dit was camping Droomgaard

2 oktober 2019 om 11:30
nl
Het is niet lang zoeken naar problemen en ongeregeldheden op camping Droomgaard in Kaatsheuvel. De camping die nu van eigenaar is veranderd, is al jaren het toneel van talloze incidenten. Een overzicht.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De Oostappen Groep, onder leiding van Quote 500-lid Peter Gillis, was tot voor kort eigenaar van camping Droomgaard. Meerdere parken van Gillis hebben in het verleden te maken gehad met politie en justitie. Het park in Kaatsheuvel valt op door de enorme lijst aan incidenten die zich daar afspeelde.

Juni 2014 - Bij een controle op het vakantiepark verricht de politie zes aanhoudingen. Het gaat om een controle naar de illegale huisvesting van arbeidsmigranten.

November 2014 - Een controle van de politie resulteert in vijf arrestaties. Ook nu gaat het om de illegale huisvesting van arbeidsmigranten.

November 2014 - Een ruzie op de camping draait uit op een steekpartij. De steekpartij vindt plaats bij een caravan in het Poolse gedeelte van de camping, daar waar eerder deze maand bij een politiecontrole vijf mensen werden opgepakt.

Juli 2016 - Opnieuw een steekpartij op Droomgaard. Een 23-jarige Poolse man wordt als verdachte opgepakt. Een politieagente en twee medewerkers van de camping raken hierbij gewond.

Oktober 2017 - De politie doet een grote controle en houdt acht mensen aan. Een van hen moet nog een celstraf van zes dagen uitzitten, twee anderen hebben nog boetes opstaan. De zorgen van de gemeente over de camping nemen toe.

Oktober 2018 - Een jaar later zijn de zorgen nog niet verdwenen. De gemeente is bang voor een tweede Fort Oranje, en gaat preventief fouilleren bij vakantiepark Droomgaard.

 

December 2018 - Bij een controle blijkt dat er nog steeds illegale arbeidsmigranten verblijven op de camping. De gemeente Loon op Zand legt de Oostappen Groep een dwangsom op van 34.000 euro. Dezelfde dag nog arriveert een bus met nieuwe arbeidsmigranten.

Maart 2019 - De dwangsommen zijn opgelopen tot een bedrag van 482.400 euro. De gemeente legt daarom beslag op de camping.

Mei 2019 - Bij controles op Droomgaard en de andere vakantieparken van de Oostappen Groep is wederom illegale huisvesting van arbeidsmigranten ontdekt. Er zijn onder meer administratie, auto's en vuurwapens in beslag genomen.

Augustus 2019 - Twintig kinderen raken onwel in het zwembad van Droomgaard. De provincie sluit het zwembad, omdat de water- en luchtkwaliteit niet in orde zijn.

Augustus 2019 - De beheerder van Droomgaard wordt mishandeld als hij een vechtpartij op de camping wil sussen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.