'Politie heeft verdachten bloedprikbende op het oog'

7 november 2019 om 17:42
nl
De politie heeft de verdachte bloedprikbende op het oog. Dat melden verschillende goed ingevoerde bronnen aan het Algemeen Dagblad. Het zou gaan om enkele telgen van een beruchte Roma-familie uit onder meer de regio Utrecht die op de vlucht zijn voor de politie.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Het gaat hierbij om mannen en vrouwen die werken in wisselende samenstellingen. Er is nog niemand aangehouden, aldus het AD.

Smoes
De politie maakt zich grote zorgen omdat de criminelen zich voordoen als verpleegkundigen om bejaarden te beroven. De bendeleden benaderen ouderen met de smoes om bloed af te nemen om hen vervolgens te beroven.

De criminelen zijn in verschillende plaatsen actief. Zo kwamen er aangiftes binnen uit Eindhoven, Goirle en Zevenbergen maar ook uit andere plekken in Nederland zoals Amsterdam, Utrecht en Delft. De politie spreekt over een georganiseerde bende.

Verdachten op de vlucht
In het televisieprogramma Opsporing Verzocht zijn beelden getoond van de verdachten. Sindsdien zijn de verdachten op de vlucht en houden ze zich schuil uit angst om te worden aangehouden.

Inmiddels zijn er honderden tips binnengekomen bij de politie over deze bende. Ze doen zich niet alleen voor als verpleegkundigen, maar zijn ook in supermarkten en winkels actief.

Wisselende samenstellingen
De politie kan niet reageren op deze nieuwe bevindingen vanwege het lopende onderzoek. Wel wil ze bevestigen dat het gaat om meerdere mannen en vrouwen die in wisselende samenstellingen opereren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.