Doorrijder die Anke (79) zwaargewond achterliet bij rollatorongeluk hoort dinsdag straf

3 december 2019 om 10:21
De bestuurder ging er na het ongeluk vandoor. (Foto: archief/Marcel van Dorst).
De bestuurder ging er na het ongeluk vandoor. (Foto: archief/Marcel van Dorst).
De verdachte die de 79-jarige Anke in Breda zwaargewond achterliet nadat hij haar aanreed, hoort dinsdag welke straf hij krijgt. De rechter doet om half twee uitspraak. Justitie eiste eerder negen maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De officier van justitie hield met het bepalen van de strafeis rekening met het feit dat de 28-jarige Ouassim Z. eerder de fout in ging. Hij was betrokken bij twee andere aanrijdingen.

Gebroken heupen
De aanrijding op 28 april leidde tot veel ophef in binnen- én buitenland. De vrouw was op bezoek geweest bij haar dochter en liep met haar rollator naar de bushalte. Bij het oversteken werd ze geschept door een auto die uit de bocht kwam. Z. reed door. De vrouw bleef met gebroken heupen en een breuk in haar oogkas achter.

De politie startte een grote zoekactie naar de bestuurder. Ook de familie van Anke riep de dader op om zich te melden. Na bijna twee weken deed de man dat inderdaad, tot grote opluchting van de familie van het slachtoffer.

LEES OOK: Dochter van aangereden Anke (79): 'Mijn moeder is niet meer boos op doorrijder'

Paniek
De advocaat van Z. vertelde eerder dat 'de man compleet in paniek was en daardoor is doorgereden'. Tijdens de behandeling van de zaak vertelde Z. een soortgelijk verhaal.

Het slachtoffer heeft de verdachte overigens opgezocht in de gevangenis. Ze accepteerde zelfs een knuffel van hem.

Wachten op privacy instellingen...