Alle verdachten van groepsverkrachting Den Bosch vrij, maar justitie legt zich daar niet bij neer

9 december 2019 om 17:14
Het pand waar ook de garage met feestruimte gevestigd is (Foto: Noël van Hooft).
Het pand waar ook de garage met feestruimte gevestigd is (Foto: Noël van Hooft).
Alle verdachten van de groepsverkrachting in Den Bosch zijn vrijgelaten. Dat laat de rechtbank in Den Bosch weten. Het Openbaar Ministerie is het niet met die beslissing eens en gaat in beroep.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

In de zaak werden acht mannen van tussen de 18 en 26 jaar oud opgepakt. Twee van hen kwamen al na enkele dagen vrij, maandag kwam ook de 18-jarige verdachte vrij. Hij is de eigenaar van de 'feestruimte' waar de mogelijke groepsverkrachting plaatsvond.

Nog wel verdacht
Naar nu blijkt zijn de vijf andere mannen ook vrijgelaten. De rechter-commissaris zag geen reden ze vast te houden. Het OM deelt die mening niet: "In tegenstelling tot de rechter-commissaris vinden wij dat er voldoende redenen zijn om de verdachten langer vast te houden", zo meldt het OM. Alle acht de mannen blijven verdachten in de zaak.

Drie meisjes
De zaak kwam aan het licht toen drie minderjarige meisjes aangifte deden van de groepsverkrachting. Volgens de politie zou er bij de verkrachting veel geweld zijn gebruikt. Ook zijn er filmopnames van gemaakt, deze zouden mogelijk circuleren.

Nadat de zaak aan het licht kwam, werden er via social media veel bedreigingen geuit. Burgemeester Mikkers van Den Bosch heeft gebiedsverboden uitgevaardigd om verdere escalatie te voorkomen.

De bedreigingen zouden zich richten tegen een van de meisjes. Ook de oom van de 18-jarige garagehouder zegt te zijn bedreigd.

Wachten op privacy instellingen...