Veldbedden op Eindhoven Airport voor gestrande reizigers, vliegverkeer opnieuw stilgelegd door mist - Omroep Brabant

Veldbedden op Eindhoven Airport voor gestrande reizigers, vliegverkeer opnieuw stilgelegd door mist

1 januari 2020 om 22:52
nl
Het vliegverkeer op Eindhoven Airport is woensdagavond rond half acht opnieuw stilgelegd vanwege dichte mist. De gehele avond zijn er geen vluchten meer, meldt de luchthaven via Twitter. Voor gestrande reizigers zijn veldbedden neergezet omdat het door Nieuwjaar onmogelijk bleek om hotelkamers te boeken.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het vliegveld heeft al sinds woensdagochtend veel last van het weer. In totaal zijn zeker vijftig vluchten geannuleerd of uitgeweken naar andere luchthavens. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor onze provincie.

Rond half zes werd het vliegverkeer even hervat. Een aantal vliegtuigen kon weer landen en een enkel vliegtuig kon opstijgen. Later nam de mist weer toe en dus werd alles weer noodgedwongen stilgelegd.

Communicatieproblemen
Het vliegveld heeft bovendien problemen met haar website. De informatie over aankomende vluchten klopt niet. Mensen wordt geadviseerd op NOS Teletekstpagina 768 te kijken voor de juiste informatie.

Op oudjaarsdag had de luchthaven ook al last van de mist. Tussen half tien 's ochtends en begin van de middag lag het vliegverkeer stil en 's avonds moesten zelfs vijf vluchten worden geschrapt. Een dag eerder had het vliegveld nog last van een storing.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.