Directeur voormalig Van Wanrooy Transport nu ook vervolgd voor witwassen

28 januari 2020 om 16:32
nl
Directeur Paul van W. van het voormalige Van Wanrooy Transport, wordt nu ook vervolgd voor witwassen. In een strafrechtelijk onderzoek heeft de politie dinsdag acht panden doorzocht. Hij werd in december vorig jaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor zijn aandeel in de invoer van bijna 3500 kilo cocaïne.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het gaat om vijf panden in de gemeente Oosterhout, twee in Breda en in een pand in de omgeving van Rotterdam. Het onderzoek richt zich op geld dat is verdiend met drugshandel. Er is onder meer beslag gelegd op administratie en voor bijna een miljoen euro op onroerend goed.

Het is gebruikelijk dat iemand die veroordeeld wordt voor drugshandel, vervolgens wordt ‘kaalgeplukt’. Misdaad mag niet lonen, is de gedachte daarachter. De cocaïne werd destijds het land in gesmokkeld in containers met bananen.

Onderzoek naar de geldstromen rondom de drugstransporten, liet zien dat Van W. grote contante aankopen deed. Daarop ontstond het vermoeden van witwassen. Ook de aankoop van vastgoed verliep verdacht, zegt het Functioneel Parket. De directeur zou op die manier betaald zijn voor bewezen diensten met betrekking tot de drugstransporten.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.