Video

Vijfde coronageval in Loon op Zand, besmette vrouw had contact met eerste patiënt

2 maart 2020 om 15:49
nl
In Loon op Zand is een vijfde coronapatiënt bekend geworden. Het gaat om een vrouw die contact had met de 56-jarige man die als eerste in het dorp besmet raakte. Ze is geen familie.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Volgens burgemeester Hanne van Aart ligt de vrouw thuis in isolatie.

Donderdagavond maakte minister Bruno Bruins tijdens een live-uitzending van de NPO bekend dat het coronavirus was vastgesteld bij de 56-jarige patiënt uit Loon op Zand die in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis lag. Het was de eerste keer dat de diagnose in Nederland werd gesteld.

Later bleek dat ook zijn broer, dochter en vrouw besmet waren. Die zijn ook in thuisisolatie, de man ligt nog in het ziekenhuis. "Ze moeten veertien dagen binnenblijven, ze worden in de gaten gehouden door de GGD en hun temperatuur wordt opgenomen," zegt Van Aart.

Gaat iets beter met gezin
De burgemeester heeft regelmatig contact met het gezin waar vader, moeder en dochter ziek zijn. "Naar omstandigheden gaat het best goed. Op social media lees ik dat sommige mensen zeggen dat ze best twee weken in thuisisolatie willen zitten om tv te kijken. Maar het is natuurlijk anders als je gedwongen wordt tot thuisisolatie. De gezinsleden voelen zich nog niet honderd procent. Het gaat gelukkig al wat beter, maar ze voelen zich niet happy of fijn."

Gevolgen Loon op Zand
Het coronavirus lijkt zich als een sneeuwbal over Loon op Zand te verspreiden. Toch is de burgemeester niet bang dat het hele dorp straks ziek thuis zit. "In Loon op Zand is dit wel te stoppen. Dat denk ik omdat we ook veel testen negatief terug hebben gekregen. Maar hoe het virus zich in Nederland in algemene zin gaat ontwikkelen, weet ik niet. Dat is heel ingewikkeld."

Ze heeft geen reden om speciale maatregelen in het dorp te nemen. "We geven elkaar in het gemeentehuis nog steeds een hand. En de scholen blijven open en er zijn ook niet bovenmatig veel leerlingen thuis gebleven."

LEES OOK:

Lees alles over het coronavirus in Brabant op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!