Video

Terugkijkend op Tilburgse kermis: 'Ik had hem niet door laten gaan'

26 juli 2020 om 17:45 • Aangepast 6 augustus 2020 om 12:10
nl
Wat als u de burgemeester van Tilburg zou zijn? "Dan had ik de kermis zeker niet door laten gaan", reageert een vaste kermisbezoekers zondag resoluut. De meningen over het door laten gaan van de kermis in coronatijd zijn verdeeld. "Het is wel heel goed voor Tilburg," aldus een andere man.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

De zon schijnt, de muziek knalt door de straten en de walmen van verse friet en oliebollen waaien voorbij. Op de laatste dag van de Tilburgse kermis zit de sfeer er lekker in.

Er was dit jaar veel te doen rondom de grootste kermis van Nederland. De kermis ging in afgeslankte vorm door, maar met allerlei extra maatregelen. Zo werden onder meer bij de ingang van alle kermislocaties 'poortjes' geplaatst waardoor bezoekers naar binnen moesten. Boven die poortjes registreerden telcamera's hoeveel mensen er op dat moment 'binnen' waren.

De algehele tendens lijkt te zijn, dat veel mensen het achteraf niet heel verstandig vinden om de kermis door te laten gaan. Kanttekening hierbij is dat al deze mensen zondag wel zelf op de kermis aanwezig waren.

ZIE OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.