Twee bezoekers van Willem II-feest besmet met coronavirus

5 oktober 2020 om 13:08 • Aangepast 5 oktober 2020 om 15:23
nl
Van twee fans die op het Willem II-feestje waren, is bekend dat zij besmet zijn met het coronavirus. Dit laat de GGD Hart voor Brabant maandag aan Omroep Brabant weten.

Volgens de GGD is er op dit moment geen link te leggen tussen de stijging van het aantal besmettingen in de stad en het voetbalfeestje op 24 september rond de Europese wedstrijd van de Tilburgers tegen Glasgow Rangers.

Het is ook niet duidelijk waar de twee bezoekers die positief hebben getest, besmet zijn geraakt. Zo’n vijfhonderd Willem II-fans vierden rond de Europese wedstrijd een feestje op het Olympiaplein in Tilburg. Vrijdag werden in de stad 64 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Dat was het hoogste aantal op één dag sinds de uitbraak van het coronavirus.

Storm van kritiek
Het feestje kwam burgemeester Theo Weterings op een storm van kritiek te staan. De gemeente had namelijk een vergunning afgegeven. Weterings bood afgelopen maandag in een speciale raadsvergadering zijn excuses aan. Voor de raad was daarmee de kous af.

De Tilburgse burgervader wil niet opgelucht ademhalen nu er vooralsnog maar twee supporters besmet blijken. “De toenemende aantallen besmettingen in vooral stedelijke gebieden baren me zorgen. Het naleven van de regels is van groot belang. Luister naar de deskundigen. Daar roep ik alle Tilburgers toe op. Anders volgen er nog verdergaande maatregelen in de herfstvakantie."

Overal duikt virus op
Volgens de GGD is er in Tilburg geen sprake van één groep besmette personen, maar van een spreiding door de hele gemeente. De stijging van het aantal besmettingen is waarschijnlijk toe te schrijven aan een landelijke trend, zo stelt de GGD.

Van de sinds 28 september geconstateerde besmettingen in Tilburg is 65 procent terug te voeren naar een gezamenlijk huishouden. Vijf procent van het aantal besmette mensen liep de besmetting op in de (langdurige) zorg, vier procent op school en drie procent op het werk.

Onduidelijk
In zestien procent van de gevallen is niet bekend waar iemand de besmetting heeft opgelopen.

LEES OOK:

Lees alles over de feestvierende Willem II-fans op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.