Geen carnaval in Boxmeer, gemeente verbiedt alle carnavalsevenementen

6 oktober 2020 om 14:28 • Aangepast 6 oktober 2020 om 17:13
Metworstrennen in Boxmeer. (Foto: Karin Kamp)
Metworstrennen in Boxmeer. (Foto: Karin Kamp)
Er kan een dikke streep door carnaval in Boxmeer. De gemeente verbiedt voor komend seizoen alle carnavalsevenementen. Er wordt vooralsnog alleen een uitzondering gemaakt voor carnavalsactiviteiten voor kinderen.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

De gemeente laat in een bericht weten geen andere keuze te hebben. "Omdat in de huidige situatie niet te voorspellen is hoe de pandemie zich ontwikkelt, worden tot nader order in de gemeente Boxmeer geen carnavalsactiviteiten toegestaan."

Ook geen evenementen minder dan dertig personen
De carnavalsverenigingen in Boxmeer zijn hiervan inmiddels op de hoogte gebracht. Het gaat volgens de gemeente niet alleen om carnavalsevenementen op of rondom carnaval, maar ook om ledenvergaderingen van carnavalsverenigingen, tonpraat-avonden en pronkzittingen.

Ook carnavalsgerelateerde feestjes met dertig personen of minder worden niet toegestaan, terwijl dat volgens de richtlijnen van het kabinet wel zou moeten kunnen. "Maar dat vinden wij geen manier van carnaval vieren, en met alle maatregelen van nu in het achterhoofd moet je dat ook niet willen", zegt een woordvoerster van de gemeente.

Uitzondering voor kinderen
Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor kinderen tot en met twaalf jaar. Deze carnavalsactiviteiten moeten dan wel op de basisschool gevierd worden.

Eerder besloot de organisatie van het Metworstrennen in Boxmeer dat het evenement komende februari niet door kan gaan. Dat besluit werd genomen na overleg met de gemeente.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...