Efteling en Beekse Bergen mogen toch eten en drinken laten afhalen

17 november 2020 om 22:20 • Aangepast 18 november 2020 om 22:21
nl
Wie straks naar de Efteling of de Beekse Bergen gaat, hoeft toch niet zelf boterhammen te smeren. Het leek een hele tijd wél zo, maar dinsdag werd duidelijk dat het kabinet landelijk ook een uitzondering voor pretparken en dierentuinen heeft gemaakt. Daar is het straks toch toegestaan om eten en drinken af te halen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De Efteling en de Beekse Bergen zullen blij zijn met het finale besluit: in pretparken en dierentuinen mogen bezoekers vanaf donderdag gewoon een broodje of een drankje afhalen, zo is te lezen in de nieuwe coronaregels. Consumpties moeten worden meegenomen en mogen niet bij het afhaalpunt zelf worden genuttigd.

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldde dinsdagmiddag nog het tegenovergestelde: volgens een woordvoerder zou het landelijke beleid worden gevolgd, en dat beleid zou zijn dat pretparken en dierentuinen dus geen open horecagelegenheden mochten hebben. "Dat zorgt voor duidelijkheid", verklaarde een woordvoerder. 's Avonds bleek dat die lijn echter niet werd doorgetrokken.

De Efteling opent vanaf vrijdag overigens een tijdelijke supermarkt in het Carrousel Paleis in het park. Naast de afhaalhoreca die is geopend, kunnen gasten ook gebruik maken van deze tijdelijke supermarktservice. Deze zal in ieder geval geopend zijn tot en met de kerstvakantie.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.