Video

Relschoppers in Eindhoven, Helmond en Tilburg opgepakt: jongste relschopper is 14 jaar oud

25 januari 2021 om 14:50 • Aangepast 2 februari 2021 om 13:58
nl
Van de 62 relschoppers die de politie zondag aanhield bij de rellen in het centrum van Eindhoven, zit de helft maandagochtend nog vast. De jongste relschopper is 14 jaar oud. De politie noemt het geweld dat zondag werd gepleegd 'ongekend'.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De meeste verdachten werden opgepakt vanwege openlijke geweldpleging en het niet voldoen aan een bevel. "De meeste relschoppers zijn tieners en twintigers", laat een politiewoordvoerder weten. "Een deel van hen komt uit Eindhoven en omliggende dorpen. Maar we zien ook veel verdachten uit overige delen van Brabant en zelfs daarbuiten komen. "

De politie heeft de overtuiging dat er 'snel meer aanhoudingen volgen'. "Er is inmiddels een groot onderzoek begonnen. We zetten maximaal in op de opsporing van deze relschoppers. Er is veel beeldmateriaal beschikbaar. Al deze beelden worden door het onderzoeksteam bekeken om relschoppers te te herkennen en op te sporen. Het is goed om te zien dat we massaal beelden krijgen toegestuurd."

Helmond
Ook in Helmond zijn relschoppers opgepakt voor het verstoren van de openbare orde en geweld tegen de politie. In totaal negen mannen van tussen de 17 en 48 jaar oud zijn zondagavond opgepakt. Volgens de politie komen zij allemaal uit Helmond. Drie zijn inmiddels vrijgelaten, de andere zes zitten nog vast. De politie zoekt uit wie er nog meer bij de rellen betrokken waren.

Tilburg, Breda en Oosterhout
In Tilburg, Breda en Oosterhout was het zondagavond ook onrustig. In Tilburg zijn zo'n twintig relschoppers opgepakt. In Breda werden dingen in brand gestoken en ruiten van winkels ingegooid. Een 35-jarige Man uit Bavel die via sociale media opriep tot oproer, is opgepakt door de politie.

In Oosterhout werd de politie bekogeld met vuurwerk en werden brandweerlieden bekogeld met stenen. De politie laat weten dat daarbij niemand gewond raakte. Er wordt nog uitgezocht wie er nog meer aan het rellen waren in Tilburg, Breda en Oosterhout.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.