Aanslag met vuurwerkbom op huis burgemeester: 'Onderzoek verdomd lastig'

3 maart 2021 om 17:29 • Aangepast 3 maart 2021 om 20:29
nl
Het is nog altijd een raadsel wie er achter de aanslag zit met een vuurwerkbom op het huis van burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht. Dat bleek woensdag tijdens een bezoek van demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aan de gemeente.
Profielfoto van Robert te VeeleProfielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

De burgemeester werd eind vorig jaar opgeschrikt door een brute aanslag. De explosie had de kracht van een handgranaat. Niemand raakte gewond, maar het huis van Steven Adriaansen liep zware schade op. Zelfs zijn auto werd van de oprit geblazen.

"Dit is buitensporig crimineel."

Woensdag sprak Grapperhaus voor de tweede keer sinds de aanslag met de burgemeester. Drie maanden na de explosie reageert de minister nog steeds onverminderd fel op wat Adriaansen overkomen is. "Dit is buitensporig crimineel wat hier gebeurd is. We moeten hier straf tegen optreden."

De minister wilde niet inhoudelijk reageren op het onderzoek. "Maar je kunt ervan uitgaan dat dit onderzoeken zijn waar prioriteit op staat." Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie vertelt dat er in de zaak nog niemand is aangehouden en dat er ook nog geen verdachte in beeld is.

"Het is verdomd lastig."

Eerder liet de politie weten dat het politieonderzoek moeizaam verloopt, omdat er nauwelijks sporen zijn. Het programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak, maar dat leverde weinig op.

Burgemeester Steven Adriaansen noemt het bezoek van Ferd Grapperhaus een hart onder de riem. Hij hoopt vurig dat de dader snel wordt gepakt. "Middelen worden niet geschuwd, maar het is verdomd lastig", aldus de burgemeester.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.