Ook derde lichaam gevonden in uitgebrand appartement in Werkendam

2 mei 2021 om 22:37 • Aangepast 4 mei 2021 om 11:47
nl
In het appartement in Werkendam dat zondag door een grote brand werd getroffen is nog een derde lichaam gevonden. Eerder op de avond waren in het appartement al twee lichamen gevonden. Er werd al uitgegaan van drie slachtoffers, allen bewoners van het pand. Het derde slachtoffer werd met behulp van een speurhond gevonden.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het politieonderzoek naar de oorzaak van de brand gaat nog verder. De politie vermoedt dat er niet nog meer slachtoffers in het appartement zijn, maar doorzoekt maandag het appartement nog een keer. Dat liet een politiewoordvoerder zondagavond weten. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend. De brand in het appartement brak zondagochtend rond acht uur uit.

Mogelijk zijn de slachtoffers buitenlandse arbeidskrachten, maar de politie kan dit nog niet bevestigen. Ze worden ingezet door een bedrijf, dat samenwerkt met de Hoogendoorn Maritieme betimmeringen en Interieurbouw aan de Beatrixhaven in Werkendam, waarboven het appartement was gevestigd.

Enorme inzet brandweer
De brandweer zette zondag veel mensen en materieel in om de brand te bestrijden en de slachtoffers te vinden. In totaal ging het om tweehonderd tot 250 brandweerlieden, 33 voertuigen, waaronder blusvoertuigen, hoogwerkers en een drone. Ook werd er gebruikgemaakt van een blusboot van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.