Liveblog

112-nieuws: steekpartij na ruzie op azc in Budel, één gewonde

21 oktober 2021 om 06:00 • Aangepast 22 oktober 2021 om 11:34
nl
In dit liveblog las je het belangrijkste 112-nieuws van donderdag uit Brabant. De hele dag praatten we je bij over ongevallen, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • Veel omgewaaide bomen in de hele provincie.
  • Politie zoekt getuigen van overval in Roosendaal.
  • Uitslaande brand verwoest dak en zolder van woonboerderij in Geffen.

Liveblog

23.20

Het liveblog is gesloten

23.06

Steekpartij na ruzie op azc in Budel, één gewonde

Een bewoner van het azc in Budel is donderdagavond lichtgewond geraakt na een steekpartij. Daar ging een ruzie aan vooraf, meldt de politie. De steekpartij vond plaats rond 22.30 uur. De verdachte is ook een bewoner van het azc. "De verdachte is bij ons bekend", laat de politie weten.

Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen, maar die landde uiteindelijk niet. Het lichtgewonde slachtoffer is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Afgelopen juli waren twee keer in één week tijd steekincidenten in het asielzoekerscentrum in Budel.

LEES OOK: Opnieuw gewonde bij steekpartij in azc Budel, man opgepakt

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
23.04

Vrouw (55) 'vecht voor haar leven' na aanrijding, scooterrijder reed door

Wie heeft een scooterrijder gezien die afgelopen dinsdagochtend in Raamsdonksveer een vrouw van haar fiets reed? Dat vragen Bart van den Dungen en zijn schoonfamilie zich af. Zijn 55-jarige schoonmoeder ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar van de dader is nog geen spoor. "Ze vecht nu voor haar leven. Iedereen is helemaal van slag."

LEES OOK: Vrouw (55) 'vecht voor haar leven' na aanrijding, scooterrijder reed door

19.00

Automobilist botst tegen boom, eindigt tientallen meters verderop in sloot

Een automobilist is donderdagmiddag tegen een boom gebotst aan de Hemelrijkstraat in Sint-Michielsgestel. Door de klap kwam hij tientallen meters verderop in een sloot terecht. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De auto raakte door de botsing flink beschadigd. Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen om hulp te verlenen, maar die landde uiteindelijk niet.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
16.20

Attractie stort in op najaarskermis Breda

Een attractie is door de harde wind ingestort op de najaarskermis in Breda. Daarbij is niemand gewond geraakt, zegt de eigenaar van de attractie tegen BN De Stem.

De attractie is verstevigd met palen en touwen. De eigenaar zegt tegen BN De Stem dat de attractie vrijdag gewoon weer open is.

15.58

Man onwel in auto, knalt op rotsblok bij vakantiepark

Een man is donderdagmiddag op een rotsblok geknald bij vakantiepark Kempervennen in Westerhoven. Dat gebeurde nadat de bestuurder onwel was geworden. De inzittenden, onder wie drie kinderen, kwamen met de schrik vrij. Van de politie kregen ze een teddybeer.

15.09

Brandweer zoekt in water naar visser, man zit thuis op de bank

In Langeweg is de brandweer donderdag op zoek geweest naar een mogelijke drenkeling. Een omstander had in het water langs de Markweg een emmer en een boot gezien en schakelde de hulpdiensten in. Een zoektocht leverde niets op; de man bleek thuis op de bank te zitten.

LEES OOK: Grote zoektocht naar 'vermiste' visser, man zit thuis op de bank

14.04

64 schademeldingen uit Brabant

Er zijn in Brabant inmiddels 64 schademeldingen gedaan bij verzekeraar Interpolis door het onstuimige weer van donderdag. Het zijn de meldingen tot half een vanmiddag, Interpolis verwacht dat het er in de loop van de dag nog meer zullen worden.

Brabant is een van de provincies waar de meeste schades zijn gemeld. Het gaat dan voornamelijk om takken die van bomen waaien en voor schade zorgen, omgewaaide schuttingen en dakpannen die van het huis waaien.

13.43

Bontjassen in beslag genomen

De politie heeft in Boekel verschillende bontjassen in beslag genomen die online werden verkocht. Het zou gaan om jassen van onder meer het bont van lynxen. Dat is een beschermde diersoort en handel of bezit van dat bont is verboden. Experts gaan nu naar de jassen kijken om te zien of het werkelijk om jassen van de lynx gaat. Als dat zo is krijgt de verkoper een proces verbaal.

12.43

Boom belandt op auto

In Knegsel zijn in een straat drie bomen omgewaaid. Een van die bomen kwam op een auto terecht. Er is voor zover bekend niemand bij gewond geraakt.

Foto: Benjamin Caris.
Foto: Benjamin Caris.
12.11

Treinen tussen Boxtel en Eindhoven rijden weer

Het treinverkeer wordt weer opgestart, meldt de NS. Eerder werd het stilgelegd omdat er een persoon op het spoor liep.

11.31

Geen treinen tussen Boxtel en Eindhoven

Er rijden geen treinen tussen Bostel en Eindhoven centraal door een persoon op het spoor. Het duurt waarschijnlijk tot half 1, denkt de NS.

11.17

Man met teveel alcohol op en zonder rijbewijs achter het stuur

Een man (25) uit Achtmaal is in de nacht van woensdag op donderdag betrapt op de Valkenbergstraat in Made toen hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Bovendien had hij geen rijbewijs. Het is de tweede keer dat de man betrapt is op rijden zonder rijbewijs. Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt.

10.54

Twaalf bomen om rij waaien om in Teteringen

De harde rukwinden zijn twaalf bomen in Teteringen te veel geworden: een hele rij bomen is tegelijk omgewaaid. Er zijn geen gewonden gevallen.

Foto: Don van Dongen.
Foto: Don van Dongen.
10.39

Dieseldiefstal in Tilburg

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man aangehouden die wordt verdacht van de diefstal van diesel. Een chauffeur op de Lovense Kanaaldijk had daarvoor de politie gebeld. Agenten die aankwamen zagen een man wegrennen van een vrachtwagen. Hij stonk naar diesel. In de buurt werd een jerrycan en een slang gevonden. De man is opgepakt.

10.33

Boom trekt stoeptegels los in Eindhoven

Een boom verloor het van de harde wind op de Bolognalaan in Eindhoven. De boom kwam met wortels en al uit de grond en trok daardoor stoeptegels mee.

Foto: Hans Janssen.
Foto: Hans Janssen.
10.15

Alerte beveiliger betrapt fietsendief in Tilburg

Een alerte beveiliger heeft in de nacht van woensdag op donderdag een fietsendief op heterdaad betrapt bij een bedrijf aan de Letostraat. De beveiliger had de man aangehouden, die had met een betonschaar de sloten van twee fietsen doorgeknipt. Waarschijnlijk heeft de man ook eerder deze week al toegeslagen in dezelfde fietsenstalling, blijkt uit beelden van de bewakingscamera. Toen maakte hij gebruik van een slijptol. De verdachte zit vast.

09.59

Boom afgebroken in Breda

Op het Nonnenveld in Breda is een boom letterlijk afgebroken. De stam is net boven de stam dwars doormidden gescheurd.

Foto: Elsbeth Cosijn.
Foto: Elsbeth Cosijn.
09.54

Explosieve stof in Budel was waarschijnlijk flitspoeder

De explosieve stof die woensdagavond werd ontdekt in een garage naast een huis aan de Fabrieksstraat in Budel is vermoedelijk flitspoeder. Dat laat een politiewoordvoerster donderdagochtend weten. Dat is een explosief mengsel dat ook in vuurwerk gebruikt wordt.

LEES OOK: Explosieve stof in garage in Budel vermoedelijk flitspoeder

Woensdagavond is de stof tot ontploffing gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
09.43

Politie zoekt getuigen van mogelijke overval

Een 28-jarige man uit Roosendaal is in de nacht van woensdag op donderdag op de Streuvelslaan overvallen door mogelijk drie mannen. Ze zouden daarna gevlucht zijn in een auto. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd en of er iets is buitgemaakt. De politie zoekt daarom naar getuigen die woensdagnacht rond kwart voor een iets hebben gezien of gehoord.

09.11

Boom omgeknakt in Goirle

Een boom stond op omvallen op de Spoorbaan in Goirle. Met een hoogwerker kwam de brandweer naar de boom toe om het gevaar af te wenden.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
09.08

Bomen opgeruimd in Helvoirt

Op de Molenstraat in Helvoirt is de brandweer in actie gekomen om een boom weg te halen die de weg blokkeerde.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
08.55

Spoorproblemen tussen Oss en Den Bosch zijn ook voorbij

Ook op het traject tussen Oss en Den Bosch wordt het treinverkeer weer opgestart. Eerder vanochtend lag dat stil door omgewaaide bomen op het spoor.

08.44

Nog een weg versperd in Eindhoven

Op de Franklin D. Rooseveltlaan in Eindhoven is een boom over de weg beland. Verkeer kan er niet meer door.

Foto: Moniek Papen.
Foto: Moniek Papen.
08.36

Bomen moeten het ontgelden in Breda

Ook in Breda verliezen op verschillende plaatsen bomen het van de harde windstoten. Op de Twikkelstraat in Breda is een boom haast doormidden gespleten, een groot deel is ervan afgebroken en op de weg beland. Ook op de Sophiastraat ligt een boom over de weg. Hulpdiensten zijn op de hoogte, maar door de grote drukte kan het even duren voor de boom ook opgeruimd kan worden.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
08.32

Zonwering losgerukt

Op verschillende plekken in Helmond zorgt de harde wind voor problemen donderdagochtend. Er is een boom omgewaaid over de Varenschut in Helmond. Verkeer heeft daar last van. En op de Mierloseweg is de zonwering losgerukt van de gevel. Een raam moest het daardoor ontgelden. Een hoogwerker moet daarvoor langskomen om de kapotte zonwering te verwijderen.

Zonwering werd losgerukt (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Zonwering werd losgerukt (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
08.29

Omgewaaide boom in Rijen

Op het Turfpad in Rijen is ook last van stormschade. Er is een grote tak van een boom gewaaid en die lag over een pad. De brandweer kwam om de weg weer vrij te maken.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
08.24

Problemen op het spoor Breda-Gilze voorbij

Het treinverkeer op het traject tussen Breda en Gilze-Rijen wordt weer opgestart. Ook op het HSL-traject tussen Rotterdam en Breda gaan weer treinen rijden.

08.21

Elisabethtunnel geblokkeerd in Eindhoven

In Eindhoven zorgde een omgevallen boom voor problemen bij de Elisabethtunnel. Beide ingangen werden geblokkeerd. Hulpdiensten zijn druk bezig de boom van de weg te halen en de weg weer vrij te maken.

08.11

Ongeluk op de A58 tussen Bergen op Zoom en Breda

Meer dan een uur vertraging heeft het verkeer op de A58 tussen Zegge en Etten-Leur. Er is daar een ongeluk gebeurd en er staat inmiddels zo'n 9 kilometer file.

08.04

Boom omgewaaid in Breda

In de Hovenierstraat in Breda is een boom omgewaaid. De boom kwam tegen de gevel van een huis terecht.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
07.56

Geen treinen tussen Oss en Den Bosch door boom op het spoor

Tussen Oss en Den Bosch rijden donderdagochtend geen treinen. Dat komt door een boom die is omgewaaid en op het spoort terecht is gekomen. Naar verwachting duurt het tot half tien voor de treinen op dat traject weer kunnen rijden.

Ook tussen Breda en Gilze-Rijen rijden geen treinen, door een boom die op het spoor ligt. Dat duur naar verwachting tot negen uur. De weersomstandigheden zorgen donderdagochtend sowieso voor problemen op het spoor. Op het HSL-traject naar Breda rijden geen treinen, en tussen Dordrecht en Roosendaal rijden minder sprinters. Om half tien denkt de Ns de treinen wel weer te kunnen laten rijden.

07.53

Rijstrook A58 is weer vrij, wel nog grote vertraging

De rijstrook die afgesloten werd nadat er een vrachten gestrand was, is weer vrij. Wel staat er nog een lange file tussen knooppunt De Baars en Best. Er staat daar 16 kilometer file, die meer dan een uur vertraging oplevert. De ANWB adviseert om te rijden via Den Bosch, over de A65 en de A2.

Het ongeluk gebeurde op de A58 richting Best (foto: Twitter Rijkswaterstaat).
Het ongeluk gebeurde op de A58 richting Best (foto: Twitter Rijkswaterstaat).
07.43

Druk richting knooppunt Leenderheide

Ook richting knooppunt Leenderheide vanuit verschillende richtingen staat het verkeer aardig vast. Op de A2 vanuit Nederweert staat er rond kwart voor acht 17 kilometer file die je een half uur extra reistijd oplevert. Ook op de A67 staat het vast vanuit Asten, daar staat 13 kilometer file die je ruim twintig minuten extra kost.

07.25

Fikse file op A58 na stranden vrachtwagen

Een gestrande vrachtwagen veroorzaakt donderdagochtend flinke problemen op de A58 van Tilburg richting Eindhoven. De vrachtwagen staat stil bij Best. Daarom is daar de rechterrijstrook afgesloten. De ANWB waarschuwde rond halfacht voor ruim een uur vertraging vanaf Moergestel. Toen stond er dertien kilometer file.

LEES OOK: Gestrande verwachtwagen veroorzaakt fikse problemen op A58 naar Eindhoven

06.00

Geen treinen tussen Breda en Gilze, boom op spoor

Tussen Breda en station Gilze-Rijen rijden tot negen uur donderdagochtend geen treinen vanwege een boom die door de harde wind op het spoor is terechtgekomen. Omdat op meerdere plekken takken op het spoor zijn terechtgekomen, raadt ProRail treinreizigers aan de reisinformatie te checken voordat ze de trein nemen.

Wachten op privacy instellingen...
05.45

Boom waait om in Oisterwijk

Aan de Molenbaan in Oisterwijk is woensdagnacht rond vijf uur een boom omgewaaid door de harde windstoten die een deel van de provincie sinds middernacht teisteren. Diana Woei van Weerplaza waarschuwde woensdag al dat de wind donderdag tijdens de ochtendspits behoorlijk kan tekeergaan. Het KNMI heeft voor Brabant code geel afgekondigd.

00.30

Uitslaande brand verwoest dak en zolder van woonboerderij in Geffen

Het dak en de zolder van een woonboerderij aan de Runrotstraat in Geffen zijn woensdagnacht door brand verwoest. Het vuur werd rond halfeen 's nachts ontdekt. Vermoedelijk ontstond de brand door blikseminslag.

00.01

Auto belandt op kant in berm na botsing op A59

Een auto is woensdagavond geslipt en op zijn kant in de berm beland na een botsing met een andere auto op de A59 bij Den Hout. Het ongeluk gebeurde rond middernacht op de weg van knooppunt Hooipolder richting knooppunt Zonzeel. Volgens een correspondent zijn meerdere mensen door ambulancepersoneel behandeld. Een bergingsbedrijf heeft de auto's getakeld.

De auto raakte na de botsing op de A59 bij Den Hout van de weg en eindigde op zijn kant (foto: Mathijs Bertens/SQ Vision).
De auto raakte na de botsing op de A59 bij Den Hout van de weg en eindigde op zijn kant (foto: Mathijs Bertens/SQ Vision).

23.48

Porsche slipt en eindigt tegen vangrail A67

Een Porsche Cayenne is woensdagavond geslipt op de A67 bij Liessel. Dit gebeurde nadat de bestuurder in de berm was terechtgekomen. De automobilist raakte de macht over het stuur kwijt. De auto begon te tollen en eindigde tegen de vangrail. In de auto zaten drie mensen. Zij zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar kwamen er met lichte verwondingen vanaf. Vanwege dit ongeluk werd de snelweg een tijd lang afgesloten voor het verkeer.

22.00

Auto botst op boom in Tilburg

Een automobilist is woensdagavond rond tien uur gewond geraakt toen hij met zijn auto op een boom botste langs de Moersedreef in Tilburg. In een flauwe bocht verloor de bestuurder de macht over het stuur. De twee mensen die in deze auto zaten zijn allebei naar een ziekenhuis gebracht. Er was geen ander verkeer bij dit ongeluk betrokken. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld.

De auto op de Moersedreef in Tilburg raakte zwaar beschadigd (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De auto op de Moersedreef in Tilburg raakte zwaar beschadigd (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!