112-nieuws: steekpartij azc Budel · bewoonster gered uit brandend huis - Omroep Brabant
LIVEBLOG

112-nieuws: steekpartij azc Budel · bewoonster gered uit brandend huis

donderdag om 06:00 • Aangepast gisteren om 10:34
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
In dit liveblog hielden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praatten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Hoofdpunten:

  • Bewoonster (73) gered uit brandend huis.
  • Gewonde bij steekpartij in het azc in Budel.
  • Kinderen gewond na explosie in huis.

Liveblog

22.54

We sluiten dit liveblog af

21.30

Gewonde bij steekpartij in het azc in Budel

In het azc in Budel is een bewoner gewond geraakt bij een steekpartij. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht, zo meldde de politie iets na tien uur donderdagavond. Er zijn twee verdachten, ook bewoners van het azc aan de Randweg-Noord, aangehouden. Het slachtoffer was stabiel en aanspreekbaar toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

Terwijl de hulpverleners bezig waren met het slachtoffer van de steekpartij liep een andere bewoner van het azc brandwonden op door heet water. Ook viel een derde bewoner flauw. "Misschien van de spanning", aldus een politiewoordvoerder. Er is geen verband tussen de drie gebeurtenissen, zo laat de politie weten. Ook de bewoner die brandwonden opliep, is naar het ziekenhuis gebracht. De derde bewoner is in het azc zelf nagekeken.

Foto: Rico Vogels.
Foto: Rico Vogels.
20.59

Kinderen gewond na explosie in huis

Bij een explosie in een huis aan de Irislaan in Leende zijn twee kinderen gewond geraakt. Beide kinderen konden zelf naar de ambulance lopen, maar zijn wel met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de explosie is niet bekend.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
20.40

Bewoonster (73) gered uit brandend huis

Wachten op privacy instellingen...

Bij een brand in een huis aan de Perenhof in Oss is de 73-jarige bewoonster gewond geraakt. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Dat laat de officier van dienst ter plekke weten. De brand ontstond op de eerste verdieping van het huis. Daar was de bewoonster op dat moment ook. Zij is door de brandweer uit haar huis gehaald.

Hoe ernstig zij eraan toe is, is niet helemaal duidelijk. Naast de bewoonster was er niemand in huis. De oorzaak van de brand is niet bekend. Buurtbewoners belden de brandweer.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
19.50

Auto op zijn kant op N65 bij Helvoirt

Op de N65 bij Helvoirt is rond kwart over zeven een auto door onbekende oorzaak van de weg geraakt en op zijn kant beland. Het ongeluk gebeurde in de richting van Tilburg. De automobiliste moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd. Ze is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Na het ongeval was de rechterrijstrook in de richting van Tilburg afgesloten. Hierdoor stond er een behoorlijke file vanaf Vught richting Helvoirt.

Wachten op privacy instellingen...
18.40

Drie fietsers gewond bij aanrijding met busje in Helmond

Bij een ongeluk op de Mierloseweg in Helmond zijn donderdag rond zes uur drie fietsers gewond geraakt. Het groepje werd volgens de politie frontaal aangereden door een busje. Dat busje reed op de verkeerde weghelft. De drie slachtoffers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het busje wordt verdacht van het rijden onder invloed.

Wachten op privacy instellingen...
18.10

Boete voor donkere folie op ruiten auto

Een 30-jarige automobiliste heeft in Rosmalen een bekeuring van 250 euro gekregen omdat er een te donkere folie op de voorste zijruiten van haar auto was geplakt. De folie was 18 procent lichtdoorlatend, dat moet minimaal 55 procent zijn.

Wachten op privacy instellingen...
18.00

Onbekend goedje gedumpt in Alphen

Op een zandpad aan de Ballastweg in Alphen is een onbekende substantie geloosd. Het spul is voor een deel in een vijver gestroomd. De brandweer heeft de omgeving afgezet. Onderzocht wordt om wat voor substantie het gaat. Volgens een fotocorrespondent die ter plekke is, gaat het om een geurloos goedje.

Wachten op privacy instellingen...
16.30

Ernstig ongeluk in Beers: agenten in burger raken gewond

Bij een ongeluk op de Millseweg in Beers zijn donderdagmiddag rond vier uur twee inzittenden van een auto gewond geraakt. Het gaat om twee agenten die in een onopvallende auto reden, zo bevestigt een woordvoerder van de politie. De auto waarin zij reden, raakte bij een uitwijkmanoeuvre van de weg en belandde vervolgens op zijn kant in de sloot naast de weg. Lees hier meer.

Wachten op privacy instellingen...
16.08

Thuiswedstrijd voor de brandweer in Valkenswaard

De brandweer in Valkenswaard hoefde iets na halfvier niet ver om een brand in een ondergrondse container te blussen. De brand woedde in een container op niet meer dan een meter of vijf van de kazerne aan de Maastrichterweg. De brandweer was…. snel ter plaatse.

Wachten op privacy instellingen...
13.40

Dealer gepakt in Helmond, huis ligt vol drugs: ‘Twee vliegen in een klap’

De politie heeft in een huis op de Lithoysenseweg in Helmond een 'bonte verzameling' soft- en harddrugs gevonden. De vondst werd gedaan nadat een 26-jarige man eerder werd opgepakt voor het dealen van drugs. “Twee vliegen in één klap”, zegt de politie.

11.50

Uitslaande brand in woonboerderij in Someren

Er woedde donderdagochtend een uitslaande brand in een woonboerderij aan de Scheidingsweg in Someren. De woonboerderij bestaat uit een woongedeelte en een schuur. Volgens de brandweer woedde de brand in de schuur. Er raakte niemand gewond.

Wachten op privacy instellingen...
11.23

Weer aanrijding op rotonde waar eerder jongen verongelukte

Op een rotonde op de Vijverboschweg in Vught is donderdagochtend een man gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De verwondingen zouden meevallen. Op dezelfde rotonde kwam in oktober een 17-jarige jongen om het leven na een aanrijding met een vrachtwagen.

LEES OOK: Leerlingen Maurick College leggen bloemen voor overleden medescholier (17)

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
11.21

Brand in woonboerderij in Someren

De brandweer is donderdagochtend uitgerukt voor een brand in een woonboerderij aan de Scheidingsweg in Someren. De brandweer meldt dat het om een grote brand gaat.

Wachten op privacy instellingen...
09.42

Vrouw steekt man neer in Hoogerheide, verdachte verstopt zich in auto

Een 28-jarige Poolse vrouw is woensdagavond op de Raadhuisstraat in Hoogerheide aangehouden na een steekpartij in een huis waar arbeidsmigranten wonen. Ze had daar een landgenoot gestoken met een mes. De verdachte was gevlucht voordat de politie aankwam. Korte tijd later kwam er een tip bij de politie binnen dat er een auto door de straat reed, waar de verdachte in zat. Agenten hielden de vrouw vervolgens aan.

Wachten op privacy instellingen...
09.40

Problemen op A2 door ongeluk voorbij

De problemen op de A2 van Den Bosch richting Utrecht zijn sinds halftien donderdagochtend voorbij. De problemen ontstonden rond acht uur, nadat vijf auto's op elkaar botsten bij Waardenburg. Twee rijstroken werden vervolgens afgesloten. Dit leidde tot twaalf kilometer file vanaf Rosmalen. Om halftien werden de afgesloten rijstroken weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
08.53

Bewoners betrappen inbrekers in Ossendrecht

Twee mannen zijn woensdag opgepakt nadat bewoners van de Poelsstraat in Ossendrecht hen betrapten toen ze rond halfelf 's ochtends inbraken in een schuurtje. De bewoner van het huis waar dit schuurtje bij hoort, kreeg van de inbrekers een klap met zijn eigen heggenschaar. Vervolgens gingen de verdachten ervandoor in een auto. Agenten konden de 31- en 32-jarige mannen uit Dinteloord korte tijd later aanhouden, nadat die auto in een sloot was beland.

In het werkgebied De Markiezaten zijn de laatste twee maanden al 35 schuurtjes opengebroken. De politie bekijkt of dit duo bij meer van deze inbraken betrokken was.

08.20

Ook problemen op A2 naar Utrecht na ongeluk

Op de A2 van Den Bosch richting Utrecht zijn donderdagochtend problemen. Die worden veroorzaakt door een ongeluk met vijf auto's bij Waardenburg. Daar zijn twee rijstroken afgesloten. Hierdoor ontstond rond kwart over acht een tien kilometer lange file vanaf Rosmalen. De ANWB waarschuwt voor drie uur vertraging.

08.15

Problemen op A2 nemen af

De problemen op de A2 van Utrecht richting Den Bosch nemen af. Donderdagochtend werden twee rijstroken afgesloten bij Zaltbommel. Daar schaarde rond zes uur een auto met aanhanger. Rond acht uur werd een van de twee afgesloten rijstroken weer vrijgegeven en sinds halfnegen is heel de weg weer beschikbaar.

06.44

Vrachtwagenchauffeurs weggestuurd van vluchtstroken en toeritten A16

Weginspecteur Robert van Rijkswaterstaat was woensdagnacht druk in de weer met het wegsturen van vrachtwagenchauffeurs die hun truck hadden geparkeerd op vluchtstroken en naast toeritten van de A16. Het meest bizar was de situatie op de vluchtstrook naast de toerit bij Antwerpen. Daar moest hij woensdagnacht liefst zeventien vrachtwagenchauffeurs wegsturen.

Wachten op privacy instellingen...
06.06

Twee rijstroken A2 dicht na scharen auto met aanhanger

Twee rijstroken van de A2 van Utrecht richting Den Bosch zijn donderdagochtend afgesloten bij Zaltbommel. Daar schaarde rond zes uur een auto met aanhanger. De ANWB waarschuwt voor ruim een uur vertraging. Rond zeven uur leidde de afsluiting van de twee rijstroken tot zeven kilometer file. Verkeer krijgt het advies om te rijden via Gorinchem en de A15, A27 en A59.

Wachten op privacy instellingen...
23.00

Steekpartij in Hoogerheide

Een man is woensdagavond gewond geraakt bij een steekpartij in een huis aan de Raadhuisstraat in Hoogerheide. Medisch personeel heeft zich over het slachtoffer ontfermd. De verdachte, een vrouw, is een bekende van het slachtoffer. Zij vluchtte na de steekpartij.

LEES MEER: Vrouw steekt man neer in Hoogerheide, verdachte verstopt zich in auto

17.30

Varkens vallen in put

Zo'n zes varkens zijn woensdagmiddag door het rooster gezakt in hun stal aan de Gezandebaan in Heusden. Ze kwamen terecht in de put daaronder. De brandweer van Asten en Bakel werd opgeroepen om de dieren te redden. Het ging om varkens die zo'n 150 kilo per stuk wegen. Volgens de brandweer is het rooster onder het gewicht van de dieren bezweken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone
Wachten op privacy instellingen...