Gevangenispersoneel ondergedoken 'omdat Taghi wilde weten waar ze wonen' - Omroep Brabant

Gevangenispersoneel ondergedoken 'omdat Taghi wilde weten waar ze wonen'

25 november 2021 om 06:00 • Aangepast 26 november 2021 om 09:23
nl
Vier medewerkers van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zijn in oktober ondergedoken uit vrees voor een gewelddadige actie. Dit gebeurde een dag nadat het OM op 8 oktober bekendmaakte dat Ridouan Taghi een ontsnappingspoging zou hebben voorbereid, is te lezen in NRC.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Het OM meldde dat er aanwijzingen waren dat Taghi voor de ontsnappingspoging op zoek is geweest 'naar adresgegevens van gevangenispersoneel'.

Nu blijkt uit informatie die door NRC is ingezien dat de namen van vier EBI-medewerkers op een lijst stonden en dat zij mede daarom in veiligheid zijn gebracht. Het bestaan van die lijst is volgens de krant bevestigd door bronnen die goed van het dossier-Taghi op de hoogte zijn.

Grote onrust
De concrete dreiging aan het adres van de vier EBI-medewerkers zou onder het gevangenispersoneel tot grote onrust hebben geleid. Al vóór het nieuws over Taghi's uitbraakpoging bekend werd, had het personeel gevraagd om extra maatregelen.

Zo wilden ze gebruikmaken van maskers om te voorkomen dat Taghi en een aantal medeverdachten konden zien wie zij waren. Dat is, stellen bronnen, indertijd afgewezen maar eerder deze week meldde actualiteitenprogramma EenVandaag dat de bewakers van Taghi inmiddels wel maskers dragen.

LEES OOK:

Taghi veel strenger bewaakt in EBI door anonieme cipiers met bivakmutsen

Burgemeester blij met plan voor digitale rechtspraak in gevangenis Vught

Zwaarste criminelen hoeven PI Vught niet meer uit om berecht te worden

Grote zorgen over veiligheid rond EBI in Vught, zegt burgemeester

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.