Schietpartij 'drugshuis' Eindhoven: 'Waarom moest eerst de bom barsten?'

13 december 2021 om 13:13 • Aangepast 21 december 2021 om 12:21
nl
De schietpartij in Eindhoven waarbij donderdagavond een 17-jarige jongen zwaargewond raakte, heeft te maken met drugs. Buurtgenoten vertellen dat er veel overlast was rond het huis in de Locomotiefstraat. Er zou al een jaar in drugs zijn gehandeld. "Waarom werd er niet eerder iets aan gedaan?"

Bij de schietpartij raakte behalve de 17-jarige jongen ook een 18-jarige man uit Eindhoven gewond. Zij zijn beiden buiten levensgevaar. De schietpartij gebeurde vlakbij een huis waar agenten later een handelshoeveelheid harddrugs, pijpjes, hulzen en een groot bedrag aan contant geld vonden.

Volgens buurtgenoten was er veel overlast rond het huis, dat na de schietpartij op last van burgemeester John Jorritsma gesloten is. Zo zijn er cocaïnezakjes op straat en in de speeltuin in de buurt gevonden en stopten er af en aan auto’s bij het huis. Veel bezoekers van het huis stonden na een minuutje weer buiten.

Een vrouw die in de buurt woont, vertelt hoe de bewoner van het inmiddels gesloten huis wel eens om geld schooide. “Hij kwam in de hele straat aan de deur. Iedereen zag dit. Iedereen wist dat het raar was. De politie wist trouwens ook gewoon dat er iets met drugs gaande was. Dat zei een agent tegen mij voordat de politie het huis binnenviel. Die agent kwam net daarvoor aan mijn deur om informatie vragen.”

"Waarom moet eerst de bom barsten? Voor hetzelfde geld wordt er iemand anders per ongeluk neergeknald."

De buurtbewoonster is daar merkbaar boos over. “Waarom werd er niet eerder iets aan gedaan? Waarom moet eerst de bom barsten? Voor hetzelfde geld wordt er iemand anders per ongeluk neergeknald”, vertelt ze.

Een buurman vertelt ook dat de bewoner drugs verkocht, maar hij noemt hem ook ‘aardige man’. “Hij groette me altijd gewoon en zal rond de zestig jaar oud zijn geweest. Ik zag wel dat hij dealde. Er stopten steeds wagens bij de deur. Mensen gingen naar binnen en liepen dan gelijk met iets in hun handen weer naar buiten. Dat gebeurde ongeveer tien keer per dag.”

"Ik denk dat ze vanuit zijn voordeur hebben geschoten.”

Hij vervolgt: “Het was wel raar dat hij af en toe om geld vroeg aan mijn deur om eten te kopen. Ik heb 'm twee keer twintig euro geleend. Ik begreep dat nooit. Drugsdealers zijn rijk, dacht ik altijd.”

Na de schietpartij zag hij dat er twee kogelgaten in een geparkeerde auto in de buurt zaten. De ruiten lagen eruit. Ook zag hij zeker vijf kogelhulzen liggen. “Ik denk dat ze vanuit zijn voordeur hebben geschoten”, gist de buurtbewoner.

Snel na de schietpartij werden al zes verdachten aangehouden, onder wie het 17-jarige slachtoffer. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld. "Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd", laat een politiewoordvoerder weten.

Een 23-jarige Eindhovenaar werd zaterdagavond aangehouden in verband met de schietpartij door een arrestatieteam in Enschede. In het huis van het 18-jarige slachtoffer werden vuurwapens ontdekt. Na deze ontdekking is hij opnieuw aangehouden.

LEES OOK:

Huis waar 17-jarige jongen werd neergeschoten gaat gedwongen op slot

Zes aanhoudingen na schietpartij Eindhoven, jongen (17) zwaargewond

Slachtoffer schietpartij bonkt op raam huis buurtbewoners: 'Ik ga dood!'

Buurman schrikt van schietpartij in Eindhoven: 'Bizar, recht voor je deur!'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.