Ton voor slachtoffers van het hoge Maaswater, maar er komt nog meer

16 december 2021 om 16:38 • Aangepast 20 december 2021 om 21:58
nl
Er is bijna een ton aan vergoedingen toegewezen aan negen particulieren die in juli schade hebben opgelopen door het hoge Maaswater. Het geld wordt toegekend op basis van de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts).
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

172 mensen uit Brabant hebben melding gemaakt van schade aan hun huis en/of inboedel bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In principe komen 43 hiervan in aanmerking voor compensatie. Negen gedupeerden kunnen een vergoeding tegemoet zien. Van zes anderen moet dit nog worden vastgesteld. Zij zouden een kostenpost van ruim 50 mille hebben.

Woensdag werd al bekend dat op basis van de schaderegeling van de overheid die werd ingezet om schade door de overstromingen in Brabant en Limburg te vergoeden, een kleine 5,2 miljoen euro uitgekeerd. Gedupeerden hadden woensdag de laatste kans om hun schade te melden.

Schade-experts
Meldingen worden beoordeeld door schade-experts van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE). Inmiddels zijn ook alle gedupeerden buiten het 'formele schadegebied' gebeld. Ook zij krijgen bezoek van een schade-expert. Volgens een woordvoerder van het RVO wordt bij de beoordeling van de claims zoveel mogelijk de 'menselijke maat' toegepast.

LEES OOK:

Laatste kans om schade overstromingen te melden: 5 miljoen uitgekeerd

18 centimeter meer water en de Overdiepse Polder was overstroomd

'Roep ook Brabant uit tot rampgebied', zegt de provincie

Miljoenen euro's schade voor boeren in Brabant na overstromingen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.