Liveblog

112-nieuws: schoorsteenbrand in Eindhoven • bestuurder schiet over vangrail

31 januari 2022 om 22:15 • Aangepast 9 april om 17:18
nl
In dit liveblog hielden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.58

Dit liveblog is gesloten

22.23

Onderhandelaar politie praat man uit auto

Een onderhandelaar van de politie heeft maandagavond een man in Eindhoven uit een auto gepraat. Dat gebeurde op de Oude Bosschebaan. De man werd gezocht, omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zich had. Toen de politie hem zag rijden en wilde aanhouden, werkte de man niet mee. Volgens onze correspondent zou hij zelfs gezegd hebben dat de politie hem moest neerschieten.

De politie heeft hierop een onderhandelaar ingezet, die ging met de man in gesprek. Ondertussen werd de omgeving afgezet door agenten in kogelwerende vesten. Na een halfuur opende de man de deur van zijn auto en kwam hij naar buiten. Hij werd voorzichtig benaderd door agenten en tegen de grond gewerkt. Waarom de man zo verward reageerde, is niet duidelijk.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
21.18

Schoorsteenbrand in Eindhoven

In een huis aan de Aalsterweg in Eindhoven woedde maandagavond een schoorsteenbrand. De brandweer kreeg de brand snel onder controle en niemand is gewond geraakt.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
18.37

Auto schiet over vangrail en belandt tegen lantaarnpaal

Op de oprit naar de A50 bij Ekkersrijt in Son is maandagavond een auto over de vangrail geschoten. De auto belandde vervolgens tegen een lantaarnpaal en zat klem tussen de lantaarnpaal en de vangrail. De bestuurder van de auto moest door de brandweer via de kofferbak bevrijd worden en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De oprit was een uur dicht, maar is inmiddels weer open.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.21

Rijstrook A59 weer vrij

Wachten op privacy instellingen...
18.17

Slachtoffer vertelt in Bureau Brabant over dreigementen

Een gezin in Deurne kreeg van de zomer de schrik van hun leven. Midden in de nacht wordt er een steen door de ruit van hun huis gegooid. Met daarbij een dreigbrief gericht aan de zoon van het gezin, bij de brief zit ook een foto van een executie.

In Bureau Brabant vertelt de moeder van het gezin maandag wat voor impact het voorval heeft. "Het heeft vooral heel veel onrust veroorzaakt. Als mijn zoon het huis verlaat, hoop je maar dat er niets gebeurt."

LEES OOK: Dreigbrief en steen door de ruit bij gezin: 'Ik snijd je kankerkop eraf'

18.05

Zoveelste omgewaaide boom door storm Corrie

Ook in Veldhoven is een boom omvergeblazen door storm Corrie. De brandweer kreeg bij het verplaatsen van de boom hulp van een buurtbewoner met een kettingzaag.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
17.55

Omgewaaide boom blokkeert fietspand

Storm Corrie heeft er in Heeze voor gezorgd dat een boom een fietspad blokkeerde. De brandweer moest de boom in stukken zagen om hem weg te kunnen halen.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
17.50

Vermiste man (22) gevonden

Wachten op privacy instellingen...
17.47

Half uur vertraging op A59

Op de A59 in de richting van Den Bosch naar knooppunt Zonzeel is de linkerrijstrook dicht vanwege een ongeluk.

Wachten op privacy instellingen...
17.24

Borden en paddenstoel vernield in bos Sint Anthonis

Wachten op privacy instellingen...
17.15

Man in kanaal in Eindhoven beland

Een man is maandag aan het eind van de middag in Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven beland. Hij werd door omstanders snel uit het water gehaald. Volgens onze correspondent is hij onderkoeld geraakt en is hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Waarom hij in het water was beland, kan de politie niet zeggen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.10

Boom valt om tegen vrachtwagen

Op de A67 bij Asten heeft storm Corrie een boom tegen een vrachtwagen geblazen. De vrachtwagenchauffeur kan daardoor niet meer verder rijden en moet wachten tot de brandweer de boom heeft weggehaald.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
16.52

Scooterrijder gewond na botsing met auto

Een scooterrijdster is maandagmiddag gewond geraakt na een botsing met een auto. Dat gebeurde op de kruising van de Goirkestraat met de Kardinaal Vaughanstraat in Tilburg. De bestuurster van de scooter viel na het ongeluk hard op de grond en liep daardoor een hoofdwond op. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
15.41

Man vermist in Baarle-Nassau

Wachten op privacy instellingen...
15.35

Botsing tussen scooter en fietser

Op de Nuenenseweg in Geldrop is iets na drie uur een ongeluk gebeurd tussen een scooter en een fietser. De scooterrijder en de fietser zijn ter plaatse nagekeken bij de ambulance. De reden van het ongeluk is niet bekend.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
15.10

Storm Corrie blaast boom omver

Op de Westrikse Binnenweg in Prinsenbeek is een boom omgewaaid door storm Corrie. Die viel vervolgens tegen een huis, dat licht beschadigd raakte. De brandweer heeft de boom weggehaald.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
14.39

Man (23) mishandeld in Tilburg

Een man van 23 uit Tilburg is zaterdagavond in zijn woonplaats door drie mannen mishandeld. Het slachtoffer raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhis gebracht. De mishandeling gebeurde rond acht uur op het Stadhuisplein ter hoogte van de onderdoorgang.

De drie mannen gingen er na de mishandeling vandoor, ze lipen het Stadhuisplein over om vervolgens de Bisschop Zwijssenstraat in te lopen. De politie heeft nog gezocht naar het drietal. Dit zonder resultaat. De politie zoekt getuigen van de mishandeling.

13.37

Ongeluk bij het spoor in Oudenbosch

Bij het spoor in Oudenbosch, ter hoogte van de Bosschendijk, is aan het begin van de middag een auto over de vluchtheuvel geschoten en vervolgens vlak voor de spoorwegovergang in de hekken tot stilstand gekomen.

De auto kwam vlak voor de spoorwegovergang tot stilstand (foto: Robert te Veele).
De auto kwam vlak voor de spoorwegovergang tot stilstand (foto: Robert te Veele).

Volgens een fotograaf is de bestuurder van de auto gewond geraakt. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Waardoor het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. Na het ongeluk was de Bosschendijk in één richting afgesloten voor het verkeer. Treinen reden stapvoets over de spoorwegovergang.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
13.10

'Corrie' velt boom in Vught

Storm 'Corrie' was vanochtend te veel voor een boom in het Reeburgpark in Vught. Sies van der Pluijm uit Den Bosch was op weg naar zijn werk en mailde ons een foto.

Foto: Sies van der Pluijm.
Foto: Sies van der Pluijm.
Foto: Jan Peels.
Foto: Jan Peels.
12.42

Stormschade in Geldrop

Storm Corrie heeft vanochtend voor schade gezorgd bij een huis aan de Sternstraat in Geldrop. De melding was dat er een dak van een woning waaide. Een fotograaf laat weten dat het wel meeviel. Een aantal golfplaten bleken los op een afdak te liggen. De brandweer heeft de platen van het dak gehaald waardoor de situatie weer veilig is.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
12.30

Auto van de weg in Cromvoirt

In Cromvoirt is vanochtend een auto van de weg geraakt nadat de bestuurder van de auto niet lekker was geworden tijdens het rijden. De auto belandde aan de Achterstraat in een greppel langs de weg. Hoe het met de bestuurder gaat, is niet duidelijk. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld en afgevoerd, laat een fotograaf weten.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
12.24

Boom valt op auto in Meeuwen

Aan de Dorpsweg in Meeuwen is rond kwart voor elf een boom op een geparkeerde auto gevallen. Er zat op dat moment niemand in de auto, zo laat een fotograaf weten. Er raakte dan ook niemand gewond.

De auto heeft een flinke deuk in het dak. Ook een tweede auto liep schade op. De brandweer moest eraan te pas komen om de boom te verwijderen. De boom was volgens de fotograaf aan de onderkant behoorlijk rot. De storm van vandaag heeft de boom het laatste zetje gegeven.

Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision.
12.02

Politie grijpt naar pepperspray en wapenstok na ruzie tussen bewoners

De politie heeft zondagnacht in Veghel de wapenstok en pepperspray moeten gebruiken om een man onder controle te krijgen die zich verzette bij zijn aanhouding. Opvallend, want eerder op de avond deed de man juist alles om meegenomen te worden door de agenten. Hij wilde niet meer thuis slapen. Lees hier meer.

11.25

Politieauto botst op bestelwagen in Boxmeer

In Boxmeer is een politieauto op een bestelwagen gebotst. De agenten waren met spoed op weg naar een melding toen het ongeluk gebeurde. Het ging mis op Sint Anthonisweg, op de afrit van de A73. Lees hier meer.

Foto: SK-Media/SQ Vision
Foto: SK-Media/SQ Vision
11.15

Hakenkruizen, piemels en anti-Joodse leuzen op garageboxen gekalkt

Garageboxen met hakenkruizen, piemels en anti-Joodse leuzen erop. Bewoners in de wijk Haagse Beemden in Breda werden maandagochtend onaangenaam verrast door dit soort bekladdingen. Lees hier meer.

Anti-Joodse leuzen in de wijk Haagse Beemden (foto: Eva de Schipper).
Anti-Joodse leuzen in de wijk Haagse Beemden (foto: Eva de Schipper).
10.35

Brand in machinekamer schip

Op en schip dat in Raamsdonksveer in het water lag is vanochtend brand uitgebroken. Het schip lag op dat moment bij een scheepswerf aan de Keizersveer. De brand woedde volgens een fotograaf in de machinekamer van het schip. Na enige tijd had de brandweer het vuur onder controle.

Er ontstond brand in de machinekamer van het schip (foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision).
Er ontstond brand in de machinekamer van het schip (foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision).
10.28

Ongeluk in Best eist nog een leven

De 18-jarige vrouw uit Sint-Oedenrode die vorige week zondag zwaargewond raakte bij een auto-ongeluk in Best is aan haar verwondingen overleden. Dat bevestigt de politie maandagochtend. Haar vader (51) die achter het stuur zat van de auto waarin de twee zaten, overleed op de plek van de ongeluk. Lees hier meer.

08.50

School ontruimd na gaslucht

Het Frits Philips Lyceum in Eindhoven is vanochtend aan het begin van de schooldag korte tijd ontruimd geweest. Zo'n 250 van de in totaal 1650 leerlingen stonden korte tijd buiten. Medewerkers roken volgens een fotograaf een gaslucht in een van de lokalen van de school. De brandweer werd gebeld en de school werd uit voorzorg ontruimd.

De brandweer deed metingen in het lokaal en hieruit bleek dat er geen gevaar was. Het lokaal werd gelucht en geventileerd en vervolgens mocht iedereen weer naar binnen.

Leerlingen stonden vanochtend buiten in de regen (foto: Arno van der Linden / SQ Vision).
Leerlingen stonden vanochtend buiten in de regen (foto: Arno van der Linden / SQ Vision).
08.30

'Het bos piept en kraakt'

Boswachter Erik de Jonge van het Brabants Landschap waarschuwt vanochtend even weg te blijven uit de bossen in het westen van de provincie. "Storm Corrie komt binnen", schrijft hij iets voor halfnegen. "Het bos piept en kraakt!"

Wachten op privacy instellingen...
08.18

Geen origineel cadeau voor Wouter dankzij oplettende agenten

Een man uit Veldhoven zocht een origineel cadeau voor een vriend van hem: Wouter om precies te zijn. Zijn oog viel op een straatnaambord in Beek en Donk. Daar is namelijk een 'Woutersstraat'. Oplettende agenten gooiden echter roet in het eten. Lees hier het verhaal.

08.00

Welk nummer bel je bij stormschade?

Het KNMI waarschuwt vandaag tot zes uur vanavond voor zware windstoten met een snelheid van 80 tot 90 kilometer per uur. In het (noord)westen van de provincie kunnen windstoten voorkomen met snelheden tot 100 kilometer per uur. In heel de provincie geldt daarom code geel.

Mocht je stormschade hebben dan lees je hier wie je moet bellen:

Wachten op privacy instellingen...
06.56

Snorfietser rijdt op de N261

Twee jongens die reden op een zogenoemde Go Sharing-scooter zijn zondag van de N261 - de Midden-Brabantweg tussen Waalwijk en Tilburg - geplukt. De bestuurder was onder invloed en moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. In het bureau bleek dat de bestuurder bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de bestuurder werd daarop ingevorderd.

06.51

Dollemansrit door Hilvarenbeek

De bestuurder van een bestelbus moest afgelopen weekend zijn rijbewijs inleveren na een dollemansrit die hij vrijdagavond maakte door Hilvarenbeek. Hij vloog onder meer met zijn bestelbus uit de bocht en reed tegen een paaltje. Iemand die dit zag gebeuren, noteerde het kenteken van het busje. Op basis daarvan kon de bestuurder worden aangehouden. Hij bleek flink onder invloed van alcohol. "Dit had zomaar veel erger kunnen aflopen", benadrukt de politie.

00.10

Auto botst op boom in Rucphen

Een automobilist is zondagavond met zijn auto op een boom gebotst langs de Rijksweg-Zuid in Rucphen. De bestuurder raakte lichtgewond en is uit voorzorg met een ambulance naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. Hoe de botsing kon plaatsvinden, wordt onderzocht. De auto is door een bergingsbedrijf getakeld.

Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen na de botsing in Rucphen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen na de botsing in Rucphen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
22.40

Auto brandt uit in Eersel

Een auto is zondagavond volledig uitgebrand op de Buivensedreef in Eersel. De bestuurder reed van Knegsel richting Eersel toen die ineens een brandlucht rook. Hij parkeerde zijn auto op de Buivensedreef en kon er nog op tijd uit stappen, voordat de auto vlam vatte. Toen de brandweer aankwam, stond de auto al volledig in lichterlaaie en viel die niet meer te redden.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!