Liveblog

112-nieuws: vrouw naar ziekenhuis na botsing • 11 tips overval Mark Gillis

30 maart 2022 om 15:43 • Aangepast 31 maart 2022 om 09:15
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.34

Vrouw naar ziekenhuis na botsing in Oss

Een vrouw is woensdagavond met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd na een botsing in Oss. Twee auto's reden tegen elkaar op de Julianasingel in Oss.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties.
21.11

Wielrenner zwaargewond door deel dat van tractor afbreekt

Een wielrenner is woensdagavond zwaargewond geraakt, toen op de Oude Baan in Best de vorenpakker van een rijdende tractor afbrak. De man reed daar frontaal tegenaan en belandde onder het loodzware onderdeel, dat gebruikt wordt om de grond zaaiklaar te maken. Andere wielrenners bevrijdden hem door de eg van hem te tillen.

LEES OOK: Wielrenner geraakt door deel van tractor dat afbreekt, man zwaargewond

17.59

Politie houdt vier mannen aan voor autobranden in Veen

Wederom heeft de politie vier verdachten opgepakt vanwege 14 autobranden rond de jaarwisseling in Veen. Dat brengt het totaal aantal aangehouden mensen in dit onderzoek op acht.

LEES OOK: Weer 4 mannen opgepakt voor 14 autobranden rond jaarwisseling in Veen

16.52

Politie krijgt 11 tips over overvallers Mark Gillis

11 tips heeft de politie binnengekregen over de overval op Mark Gillis, bekend van het realityprogramma Massa is Kassa. Onduidelijk is of ze bruikbaar zijn.

Dinsdagavond werd duidelijk dat vier mannen zich bij de politie hebben gemeld vanwege de overval. Zij herkenden zich op beelden die enkele dagen voor de overval in de buurt van Gilles' chalet op vakantiepark Prinsenmeer werden gemaakt. De politie gaat de vier verhoren en op basis daarvan zal justitie bepalen of zij verdachten zijn. Volgens de politie zit het viertal niet vast.

LEES OOK: Gewapende overval op Mark Gillis: vier mannen melden zich bij politie

16.44

Automobiliste rijdt lantaarnpaal omver

Een automobiliste heeft woensdagmiddag in Breda een lantaarnpaal omver gereden. Rond kwart voor vier raakte ze de controle over haar auto kwijt op de Leursebaan. De Renault raakte zo zwaar beschadigd dat die door een berger moest worden meegenomen. De vrouw is door ambulancemedewerkers gecontroleerd op verwondingen.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties.
15.38

Stuk heide van 70 bij 40 meter afgebrand

Het blussen van de heidebrand in Oirschot is afgerond. De brandweer laat aan onze verslaggever weten dat een stuk heide van 70 bij 40 meter is afgebrand.

De brand op de heide in Oirschot is geblust (foto: René van Hoof)
De brand op de heide in Oirschot is geblust (foto: René van Hoof)
15.01

Aanrijding Markendaalseweg Breda

Een scooter is woensdagmiddag zwaar beschadigd geraakt bij een aanrijding op de Markendaalseweg in Breda. De scooterrijder kwam rond kwart over twee in botsing met een automobilist. De automobilist kwam uit de parkeergarage en raakte de scooterrijder die op de Markendaalseweg reed. De bestuurder van de scooter is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

De scooter raakte bij de aanrijding in Breda aanzienlijk beschadigd (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De scooter raakte bij de aanrijding in Breda aanzienlijk beschadigd (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het ongeluk op de Markendaalseweg in Breda gebeurde rond kwart over twee woensdagmiddag (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het ongeluk op de Markendaalseweg in Breda gebeurde rond kwart over twee woensdagmiddag (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
14.47

Inbrekers Hoeven vast

Een 35-jarige man uit Oosterhout en twee 28-jarige vrouwen uit Klundert en Bergen op Zoom zijn dinsdagnacht aangehouden na een inbraak bij een huis aan de Jasmijnstraat in Hoeven. Iemand had hen rond halftwee betrapt. Uit het huis was gereedschap weggenomen en de inbrekers hadden behoorlijk wat schade veroorzaakt. Onder meer was een deur geforceerd om het huis binnen te komen.

De man werd in de Arnoutlaan aangehouden toen hij over een schutting klom. Een getuige had de vrouwen zien vertrekken in een auto. De getuige gaf hun signalement een omschrijving van de auto door. Korte tijd later troffen agenten de auto met daarin de twee vrouwen aan, in dezelfde straat. Ook zij zijn aangehouden. Ze hadden naast inbrekersspullen ook drugs, een stroomstootwapen en een mes bij zich.

14.39

Bredase Aden is vermist

Sinds 14 februari is de 28-jarige Meriyem Mohammed Aden Jabara uit Breda vermist. Dat meldt de politie. De vrouw is tussen de 1,50 en 1,60 meter lang, heeft donker haar en bruine ogen. Volgens de politie is ze waarschijnlijk te herkennen aan een lange jurk en een hoofddoek. Vermoedelijk verplaatst ze zich mogelijk met het openbaar vervoer.

Meriyem Mohammed Aden Jabara uit Breda verdween 14 februari (foto: politie).
Meriyem Mohammed Aden Jabara uit Breda verdween 14 februari (foto: politie).
13.45

Heidebrand in Oirschot onder controle

In Oirschot woedde woensdagmiddag rond twee uur korte tijd een heidebrand aan de straat Erica. Het vuur woedde in de buurt van de op- en afrit van de A58, laat een 112-correspondent weten. "De brandweer was groots uitgerukt", laat hij weten. "Ze waren met man en macht bezig." Er werden vijf blusvoertuigen en twee watertanks ingezet. Het nablussen zal wel nog even in beslag nemen.

De brandweer  bestrijdt de natuurbrand in Oirschot (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bestrijdt de natuurbrand in Oirschot (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer had het vuur rond twee uur ingesloten (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer had het vuur rond twee uur ingesloten (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
13.07

Dode in huis instelling Traverse

De politie doet onderzoek na de vondst van een overleden vrouw dinsdagmiddag aan de Reitse Hoevenstraat in Tilburg. Het slachtoffer werd gevonden in een huis op het terrein van zorginstelling Traverse. Dat meldt Omroep Tilburg. De politie kan nog niet zeggen of het om een bewoonster gaat en wat haar leeftijd is. Vooralsnog is er geen indicatie dat de vrouw lang dood in het huis gelegen heeft.

11.28

F16 maakt testvlucht, waarschuwing voor knallen

Woensdagmiddag maakt een F16 van vliegbasis Volkel een testvlucht. Daardoor kunnen er doffe knallen hoorbaar zijn op het traject Tiel-Steenbergen, waarschuwt een woordvoerder van de vliegbasis.

11.10

Politie valt bedrijf Tilburg binnen

Aan de Kapitein Rondairestraat in Tilburg is de politie woensdagochtend een bedrijf binnengevallen. Dit gebeurde rond halfnegen. Er is iemand aangehouden, meldt een 112-correspondent. De politie kwam in actie nadat een witte auto daar aankwam. "Een speciaal arrestatieteam heeft vervolgens iemand overmeesterd."

LEES OOK: Politie-inval bij bedrijf in Tilburg, auto doorzocht op explosieven

10.06

Onderzoek na vondst dode in huis Tilburg

De politie doet onderzoek naar de vondst van een dode in een huis aan de Reitse Hoevenstraat in Tilburg dinsdagmiddag. Dit gebeurt omdat nog niet vastgesteld is of er sprake is van een natuurlijke dood, laat een woordvoerder weten.

09.56

Cyberaanval op Bredase woningcorporatie

Woningbouwvereniging Alwel in Breda is getroffen door een digitale aanval. Sinds afgelopen weekend ligt de website plat, en ook per mail en telefonisch is het bedrijf niet bereikbaar. Het is de tweede cyberaanval op een woningcorporatie in korte tijd, want ook Zayas in Den Bosch is het slachtoffer van hackers.

LEES OOK: Ook cyberaanval op woningcorporatie in Breda, bedrijf waarschuwt huurders

07.41

Overval Jumbo Waalwijk

De Jumbo-supermarkt aan de Grotestraat in Waalwijk is woensdagochtend overvallen. De gewapende dader is ervandoor, meldt de politie. "Wij stellen een onderzoek in." Of er iets is buitgemaakt, is niet bekendgemaakt. Op Burgernet wordt gemeld dat de dader een blanke man zou zijn. Hij is zo'n 1,80 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg op het moment van de overval zwarte kleren en een zwarte regenbroek. Hij zou twee gele Jumbo-tassen bij zich hebben.

LEES OOK: Gewapende overval Jumbo-supermarkt in Waalwijk, dader ervandoor

07.40

Gestolen spullen gevonden in garagebox

In een garagebox in Helmond heeft de politie een gestolen fiets gevonden. Ook werden een fietstas en - mand gevonden waarvan de politie vermoedt dat ze ook gestolen zijn. Jouw spullen? Neem dan contact op met de politie.

Wachten op privacy instellingen...
07.35

Omrijden wanneer je vanuit Breda richting Antwerpen wilt

Wil je vanuit Breda, de A16, richting Antwerpen dan is het advies om te rijden via Bergen op Zoom (A17, A58 en A4). Een auto die in brand staat zorgt voor vertraging op de E19.

Wachten op privacy instellingen...
05.30

Man weet net op tijd uit brandende auto te komen

Een automobilist wist gisteravond net op tijd uit zijn auto te komen toen deze al rijdend spontaan in brand vloog. Een en ander gebeurde iets na halftwaalf op de Professor Dondersweg in Beek en Donk. De auto rolde nadat de man was uitgestapt nog een paar meter brandend door. De bestuurder raakte niet gewond. De brandweer kwam om de boel te blussen. Van de auto bleef niet veel over.

05.00

Ontwikkelingen in zaak Gillis

De vier mannen die enkele dagen vóór de gewapende overval op Mark Gillis bij zijn chalet gezien zijn, hebben zich gemeld bij de politie. Dat nieuws bracht de politie gisteravond in het programma Opsporing Verzocht. De vier zochten contact met de politie na de uitzending van Bureau Brabant op maandag. Hierin werd aandacht besteed aan de overval. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de vier een rol hebben gespeeld bij de overval.

LEES OOK: Gewapende overval op Mark Gillis: vier mannen melden zich bij politie

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!