Dodelijke steekpartij in Den Hey-Acker: 'Iedereen hier is aangeslagen' - Omroep Brabant

Dodelijke steekpartij in Den Hey-Acker: 'Iedereen hier is aangeslagen'

16 april om 22:52 • Aangepast 18 april om 14:41
nl
Medewerkers van jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda zijn behoorlijk aangeslagen na de dodelijke steekpartij afgelopen vrijdag. Een jongen (19) overleed aan zijn verwondingen, een andere jongen (20) raakte ernstig gewond. Een medegevangene (18) is aangehouden. Medewerkers zijn zaterdagmiddag bij elkaar gekomen in een personeelsbijeenkomst om het gebeuren te bespreken en te verwerken.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

"Iedereen in Den Hey-Acker is uiteraard aangeslagen", vertelt woordvoerder René Hut. "Maar we zien ook een grote betrokkenheid en inzet. Zaterdagmiddag is er een personeelsbijeenkomst geweest, waarbij uitgebreid is gesproken over de gebeurtenissen van vrijdag."

Nazorg
De medewerkers zijn onder de indruk van wat er is gebeurd. "Een afschuwelijk incident als dit heeft impact op iedereen. Waar nodig wordt nazorg geboden aan de betrokkenen."

Volgens Hut zijn ook veel medewerkers die vrij waren op vrijdag en zaterdag, toch naar de instelling gekomen. "Om elkaar te steunen. En om aandacht te hebben voor de jongens die bij ons verblijven. Dat is mooi om te zien." Het tekent volgens hem de medewerkers: "Ze zijn aangedaan, maar ook veerkrachtig. Ze gaan niet bij de pakken neerzitten."

Ook de jongens die vastzitten bij Den Hey-Acker krijgen de ruimte om te verwerken wat er is gebeurd. "Met de jongens die bij ons verblijven wordt veel gesproken over wat er is gebeurd en ze hebben alle gelegenheid om te bellen met hun eigen familie."

Maatregelen
Of de dodelijke steekpartij gaat zorgen voor andere of nieuwe maatregelen binnen de muren van Den Hey-Acker, is nog onduidelijk. "Daar kunnen we op dit moment nog niets over zeggen. De Inspectie Justitie en Veiligheid stelt een onderzoek in, zoals gebruikelijk is bij ernstige incidenten in een justitiële jeugdinrichting. Mochten daar aanbevelingen of aandachtspunten uit naar voren komen, dan gaan we daar natuurlijk mee aan de slag."

LEES OOK:

Personeelstekort in jeugdgevangenis: ‘Jongeren en criminaliteit verharden’

Grote zorgen bij personeel Den Hey-Acker: 'Het systeem moet op de schop'

Dodelijk geweld in jeugdgevangenis Breda: deze incidenten waren er eerder

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.