Leerlingen uitgebrande school in Acht krijgen maandag weer les

8 juni 2022 om 14:07 • Aangepast 9 juni 2022 om 10:15
nl
De leerlingen van basisschool St. Antonius Abt in het Eindhovense kerkdorp Acht kunnen komende maandag weer naar school na de verwoestende brand van afgelopen vrijdagnacht. Vijf groepen zullen les krijgen in de klaslokalen die gespaard bleven bij de brand. De kinderen van hoogste groepen, vijf klassen in totaal, wijken uit naar een basisschool iets verderop.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

"We werken met man en macht om er voor te zorgen dat de groepen 1, 2 en 3 volgende week in een ander deel van het gebouw weer kunnen starten", vertelt schooldirecteur Kim Keesmekers. "En de kinderen van groepen 4 tot en met 8 gaan de rest van het schooljaar naar spilcentrum De Achtbaan in de wijk Achtse Barrier, ongeveer twee kilometer hier vandaan."

"Na een tijdje stinkt alles naar rook en kan ik naar huis om me om te kleden."

Veel leraren en teamleden keken vrijdagnacht emotioneel toe hoe hun school in vlammen opging. Omwonenden werd geadviseerd werden ramen en deuren te sluiten vanwege de rook. Meerdere klaslokalen brandden uit.

De brand veroorzaakte veel rook- en roetschade. Dat betekent dat de lokalen die gespaard bleven, moeten worden schoongemaakt en gelucht. "Na een tijdje stinkt alles naar rook en kan ik naar huis om me om te kleden", aldus de directeur.

"Tafeltjes, stoelen, laptops en fietsjes, het is hartverwarmend wat we aangeboden krijgen."

"Veel spullen zijn verloren gegaan bij de brand", vertelt de directeur, "maar we krijgen veel aangeboden van ouders, collega's en andere scholen uit de buurt. Tafeltjes, stoelen, digiborden, kralenplanken, laptops en fietsjes, alles wat we dagelijks nodig hebben om de boel draaiende te houden. Iedereen wil helpen, het is hartverwarmend."

"Deze brand, het is hele dikke vette pech", zegt Keesmekers. "Maar we gaan er wel weer iets heel moois van maken met elkaar."

LEES OOK:

Grote brand verwoest klaslokalen van basisschool in Eindhoven

Leraren zien in tranen hoe hun school afbrandt: 'Alleen muren over'

Brand die basisschool verwoestte werd veroorzaakt door vuurwerk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!