112-nieuws: kind op fiets aangereden • mini-camping van daklozen ontruimd - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: kind op fiets aangereden • mini-camping van daklozen ontruimd

28 juni om 15:11 • Aangepast 6 juli om 13:48
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

22.48

Gewonde na schietpartij Eindhoven

Een man is gewond geraakt bij een schietpartij aan de Pianostraat in Eindhoven. Dat gebeurde rond tien uur. Er landde ook een traumahelikopter. De man is uiteindelijk met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de schietpartij.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
21.06

Man met drugs op achter het stuur

Een 38-jarige man is maandagnacht aangehouden op de Heistraat in Sprang-Capelle, omdat hij onder invloed van drugs achter het stuur zat. Hij testte positief op THC, amfetamine en cocaïne. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau voor een bloedtest. Als ook die positief blijkt, wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man is uiteindelijk met een rijverbod van 24 uur vrijgelaten.

17.50

Kind op fiets aangereden in Asten

Een kind op de fiets is op het Wolfsplein in Asten aangereden door een auto. Het kind kwam daarbij ten val en moest mee naar het ziekenhuis. De fiets raakte zwaar beschadigd. Bewoners van het plein klagen al langer dat er te hard wordt gereden op het woonerf.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
16.15

Ontruiming illegale mini-camping daklozen

Aan de Sumatralaan in Eindhoven is dinsdagmiddag een illegale camping van daklozen ontruimd. De bewoners van het tentenkampje zullen ergens anders een onderkomen moeten vinden. De spullen zijn met een vrachtwagen afgevoerd.

Wachten op privacy instellingen...
16.00

Brand bij Agrifirm in Veghel

Bij Agrifirm in Veghel is dinsdagmiddag brand uitgebroken. De brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Brand bij Agrifirm in Veghel
Brand bij Agrifirm in Veghel
15.50

Drie brisantgranaten gevonden in Schijndel

In Schijndel zijn drie brisantgranaten gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de gevonden munitie uit de Tweede Wereldoorlog meegenomen. Het gaat om een klein kaliber van de brisantgranaat. Volgens de EOD zit daar geen beveiliging op. Dat kan gevaarlijk zijn als je de granaat verplaatst of bijvoorbeeld wilt schoon schuren. Vind je een dergelijk projectiel dan moet het laten liggen en meteen de politie bellen.

Wachten op privacy instellingen...
15.25

Muren en ramen beklad van basisschool

De ramen en muren van de basisschool De Stuifhoek in Made zijn beklad met graffiti. Wijkagenten van de gemeente Drimmelen zijn op zoek naar getuigen.

Ramen en muren beklad van basisschool De Stuifhoek
Ramen en muren beklad van basisschool De Stuifhoek
15.08

A59 bij Nuland weer vrij

De A59 van Oss richting Den Bosch is rond drie uur 's middags weer vrijgegeven. De weg was een tijd lang dicht bij Nuland vanwege een boerenprotest op de snelweg. De politie trad rond kwart voor drie op tegen de zeventig tractoren die zich daar op de snelweg bevonden. De bestuurders van die tractoren werd gesommeerd de snelweg te verlaten. Alle bestuurders van de tractoren hebben een bekeuring gekregen.

15.05

Rommel op A59 bij Heusden

De A59 van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch is sinds kwart voor drie dinsdagmiddag afgesloten bij de afrit Heusden. Daar ligt volgens de ANWB rommel op de weg. Dit leidde rond drie uur tot een vier kilometer lange file vanaf Waalwijk-Oost, goed voor vijftien minuten vertraging. Het verkeer wordt bij Heusden via de vluchtstrook geleid. "Omrijden kan via Gorinchem en knooppunt Deil over de A27, A15 en de A2."

Wachten op privacy instellingen...
14.26

A59 tussen Oss en Den Bosch dicht vanwege boerenprotest

De A59 van Oss naar Den Bosch is sinds kwart over twee dinsdagmiddag dicht vanwege een boerenprotest op de snelweg. Volgens de ANWB vindt het protest in de buurt van Nuland plaats. Verkeer vanuit Oss richting Den Bosch krijgt het advies om te rijden via Eindhoven en de A50 en de A2 te nemen. De politie maakte rond kwart voor drie bekend op te treden tegen de zeventig tractoren op de snelweg. De bestuurders wordt gesommeerd de snelweg te verlaten."

LEES OOK:
A59 tussen Oss en Den Bosch is gesloten vanwege boerenprotest

Boerenprotest: boeren bij provinciehuis • FDF vindt acties geoorloofd

14.21

Dode bij bedrijf in Tilburg is man uit Chaam

De man die dinsdagochtend om het leven kwam bij het bedrijf Agristo aan het Heieinde in Tilburg is een 58-jarige man uit Chaam. Dat maakte de politie dinsdagmiddag bekend. De arbeidsinspectie en de politie onderzoeken wat er mis is gegaan. "Vermoedelijk gaat het om een bedrijfsongeluk", liet een politiewoordvoerster eerder al weten.

LEES OOK: Dode bij bedrijf in Tilburg is man uit Chaam, vermoedelijk bedrijfsongeluk

Wachten op privacy instellingen...
13.20

Zes tips over beschieting shishalounge

De politie heeft zes tips gekregen over de beschieting van shishalounge Zenza aan de Boschstraat in Breda eind april. Hieraan werd maandag aandacht besteed in het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant. Op beelden was de schutter duidelijk te zien.

“Of de reacties interessant zijn moet het onderzoeksteam beoordelen, maar zelfs op het oog minder interessante tips kunnen uiteindelijk leiden tot een oplossing. We bekijken dus alles altijd grondig door”, laat een woordvoerder van de politie weten. In Bureau Brabant werd ook de bestelwagen getoond waarmee de schutter werd afgezet voor de schietpartij en waarmee hij daarna wegreed.

LEES OOK: Dit is de schutter die meerdere kogels afvuurde op shishalounge Zenza

12.45

Man krijgt klappen van jongelui die hem willen beroven

Een 54-jarige man uit Sint-Michielsgestel heeft vorige week woensdag in Vught klappen gekregen van drie jonge mannen. Ze dwongen hem te stoppen toen hij met zijn scooter over de Sterrebosweg, tussen Den Bosch en Vught, vlakbij een viaduct over de snelweg A2 reed. Ze eisten geld en spullen van hem. De man weigerde, waarna een worsteling ontstond. Dit gebeurde tussen vijf uur en halfzes ’s middags. De man raakte gewond aan zijn arm en hoofd, maar kon wel naar huis rijden.

12.26

Scooterrijdster gewond bij botsing

Op de Rucphensebaan in Roosendaal is dinsdag een scooterrijdster gewond geraakt. Ze kwam in botsing met een auto. Dit gebeurde bij de ingang van winkelboulevard GoStores. De vrouw is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Zowel de auto als de scooter raakte zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf weggebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
Zowel de auto als de scooter raakten aanzienlijk beschadigd bij de botsing in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Zowel de auto als de scooter raakten aanzienlijk beschadigd bij de botsing in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
12.10

Heetgelopen remmen tractor Valkenswaard

Op de Vest in Valkenswaard is een tractor die kunstmest vervoerde tot stilstand gebracht door een vrachtwagenchauffeur. Die reed achter de combinatie en zag rook. Vervolgens werd de brandweer gewaarschuwd. Die constateerde remmen die heet waren geworden.

Vanwege de rook achter de combinatie werd de brandweer gewaarschuwd (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Vanwege de rook achter de combinatie werd de brandweer gewaarschuwd (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
11.30

Gestolen auto snel weer terug

Een 19-jarige man uit Sint Willebrord ís maandagnacht aangehouden omdat hij een auto had gestolen van een oprit van een huis aan de Mastenbroek in Breda. Dit gebeurde rond kwart voor een. Enkele minuten later zagen agenten deze auto op de A16 richting België. Zij gaven de bestuurder een volgteken waarna hij stopte op de vluchtstrook. Uit een eerste test blijkt dat de 19-jarige verdachte onder invloed van drugs was.

Wachten op privacy instellingen...
11.37

Verdachte IJzeren Man herkenbaar in beeld

De politie is nog altijd op zoek naar de man die op 19 juni 2021 een strafbaar feit pleegde bij natuurbad 'De IJzeren Man' aan de Javalaan in Eindhoven. De verdachte werd opgeroepen zich te melden, maar heeft dit niet gedaan. Zijn identiteit is nog altijd onbekend. Daarom toont de politie hem dinsdag herkenbaar op een foto. Waarvan de man precies verdacht wordt, heeft de politie niet bekendgemaakt.

LEES OOK: Verdachte van strafbaar feit bij IJzeren Man Eindhoven herkenbaar in beeld

De verdachte van het strafbare feit herkenbaar in beeld (foto: politie).
De verdachte van het strafbare feit herkenbaar in beeld (foto: politie).
11.17

Scooterrijder overleden na ongeluk Oss

De 86-jarige scooterrijder uit Oss die maandagmiddag gewond raakte bij een ongeluk op de Hertogensingel in zijn woonplaats is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat maakte de politie dinsdagochtend bekend.

LEES OOK: Scooterrijder (86) overleden na botsing in Oss

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
10.53

Elektrocutie man in Helmond

Een man is dinsdagochtend gewond geraakt tijdens werkzaamheden in een gebouw aan de Kasteel-Traverse in Helmond. Volgens een 112-correspondent zou er sprake zijn van elektrocutie. Brandweer, politie en ambulancepersoneel werd opgeroepen om hulp te verlenen. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Wat hij aan het doen was, is de 112-correspondent niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...
He slachtoffer was bezig met werkzaamheden bij een gebouw aan de Kasteel-Traverse in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
He slachtoffer was bezig met werkzaamheden bij een gebouw aan de Kasteel-Traverse in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
10.35

Bredanaar vast vanwege schoten Breda

Een 23-jarige Bredanaar is maandagnacht aangehouden in verband met de schoten die rond elf uur 's avonds klonken op de Vincent van Goghstraat in Breda.

LEES OOK: Buren schrikken van schoten: ‘Ze lagen rollebollend onder m’n raam’

10.27

Kapotte vrachtwagen op N2

Op de N2 van Eindhoven naar Maastricht stond dinsdagochtend een kapotte vrachtauto bij Meerhoven-Zuid. Die veroorzaakte weinig problemen. Na enige tijd kon het verkeer hier weer probleemloos doorrijden.

09.58

Dode bij bedrijf in Tilburg

Bij een bedrijf aan het Heieinde in Tilburg is dinsdagochtend rond negen uur een man om het leven gekomen. Vanwege de ernst van de situatie werd rond kwart over negen een traumaheli opgeroepen, maar het slachtoffer heeft het niet gered. "Vermoedelijk gaat het om een bedrijfsongeluk", laat een politiewoordvoerster weten. "Maar we doen wel uitgebreid onderzoek. Er wordt voor de zekerheid niets uitgesloten."

LEES OOK: Dode bij bedrijf in Tilburg. vermoedelijk bedrijfsongeluk

Wachten op privacy instellingen...
7.17

Brand verwoest keet in Cuijk

Een keet aan de Fraterstraat in Cuijk is aan de binnenkant zwaar beschadigd geraakt na een technische storing. Volgens de brandweer was iemand koffie gaan zetten en daarna terug naar zijn werkplek gelopen. Een buurtbewoner zag dit en dacht dat het om brandstichting ging. Uit onderzoek bleek dat niet het geval. Bij de brand raakte niemand gewond.

Wachten op privacy instellingen...
1.10

Onderzoek na vondst vrouw en man op fietspad

De politie onderzoekt wat er is gebeurd met een vrouw en een man die maandagnacht werden gevonden op een fietspad aan de Lochterweg in De Mortel. De vrouw is naar een ziekenhuis gebracht. De twee werden door mensen die in de buurt geholpen totdat agenten en ambulancemedewerkers ter plaatse waren gekomen. Het lijkt erop dat de vrouw op weg naar huis de sloot in gefietst is. Daarbij zou ze haar hoofd ongelukkig hebben gestoten.

Wachten op privacy instellingen...
0.25

Mogelijk geschoten in Breda

Er is mogelijk een schietpartij geweest, maandagavond laat in Breda. Op de Vincent van Goghstraat is een huls gevonden, maar voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Politie, ambulances en een traumahelikopter werden ingeschakeld. Diverse mensen hadden gemeld dat ze schoten hadden gehoord.

LEES OOK: Mogelijk schietpartij in Breda: huls gevonden, maar niemand gewond

Wachten op privacy instellingen...
Agenten op zoek naar sporen van de schietpartij in Breda (foto: Perry Rovers/SQ Vision Mediaprodukties).
Agenten op zoek naar sporen van de schietpartij in Breda (foto: Perry Rovers/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.