Liveblog

112-nieuws: bosbrand in Budel • fietser gewond na aanrijding

16 juli 2022 om 22:04 • Aangepast 18 juli 2022 om 10:32
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.52

Aanhouding bij schuurbrand

In een schuur aan de Kronehoefstraat in Eindhoven woedde zaterdagavond een brand. Toen voorbijgangers de hulpdiensten inschakelden, sloegen de vlammen metershoog uit de schuur. Een deel van de heg is ook in brand gevlogen.

Terwijl de brandweer aan het blussen was, heeft de politie volgens een 112-correspodent iemand aangehouden. Of dat iets te maken heeft met de schuurbrand, is nog niet duidelijk.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
21.58

Fietser aangereden door automobilist

Een jongen is zaterdagavond aangereden door een automobilist. Dat gebeurde op de Julianalaan in Breda. De jongen raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist is er vandoor gegaan en wordt nog gezocht door de politie. Het gaat om een grijze Peugot 205. Veel omstanders zagen het ongeluk gebeuren.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
21.29

Bermbrand langs de weg

De brandweer werd zaterdagavond gealarmeerd vanwege een brand langs de Veghelseweg in Sint-Oedenrode. Voorbijgangers wisten het vuur te blussen met een poederblusser. Toen de brandweer ter plaatse was, werd de plek nog nageblust met water.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
16.52

Overlastmeldingen in Vught

Wachten op privacy instellingen...
15.59

Bosbrand in Budel

Een stuk bos van zo'n twintig bij driehonderd meter is in brand gevlogen. Dat gebeurde aan de Kuikensvendijk in Budel. Een voorbijganger zag de brand rond half vier en sloeg alarm. De brandweer was aanwezig met twee blusvoertuigen en een waterwagen. Rond kwart over vier meldde de brandweer dat het vuur uit is.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.50

Brandstichting in bossen van Riethoven

In de bossen van Riethoven is zaterdagmiddag brand gesticht. Een voorbijgangster zag twee jongeren zich verdacht ophouden en een fles weggooien. Later zijn twee kinderen op de fiets aangesproken door de brandweer en politie. Het is niet duidelijk of zij de brand ook hebben gesticht. De fles is later aangetroffen en zou lampenolie bevat hebben. De brandweer heeft de brand geblust.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties
13.29

Auto botst op geparkeerde auto in Zundert

Een automobilist ramde zaterdagmiddag een geparkeerde auto langs de Bredaseweg in Zundert. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De automobilist is in een ambulance nagekeken door ambulancemedewerkers. Beide auto’s liepen aanzienlijke schade op en moesten worden getakeld. De politie zette na de botsing de weg af.

13.22

Files op A2 vanwege kapotte auto en vrachtwagen

De rechterrijstrook van de A2 van Utrecht richting Den Bosch was zaterdagmiddag korte tijd dicht bij zowel knooppunt Empel als bij Best-West. Bij Empel stond een kapotte auto. Dit leidde rond kwart over een zaterdagmiddag tot een zeven kilometer lange file vanaf Waardenburg, goed voor tien minuten vertraging. Bij Best stond een defecte vrachtwagen. Die veroorzaakte een zes kilometer lange file vanaf Boxtel-Noord, eveneens goed voor tien minuten vertraging.

12.23

Kind met voet tussen spaken fiets

Op een fietspad langs de Antwerpseweg in Roosendaal is zaterdagochtend een kind met een voet tussen de spaken van een fiets terechtgekomen. Dit gebeurde terwijl het kind achterop de fiets zat. Meerdere hulpdiensten waaronder de brandweer en een ambulance werden opgeroepen. Agenten hebben het voetje bevrijd. Het kind is uit voorzorg, samen met de moeder, naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe ernstig het kind gewond is geraakt.

Het kind zat achterop de fiets toen het mis ging (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Het kind zat achterop de fiets toen het mis ging (foto: Christian Traets/SQ Vision).
11.49

N65 weer vrijgegeven

De N65 van Tilburg-Noord richting Oisterwijk is rond kwart voor twaalf zaterdagochtend weer vrijgegeven. De weg ging rond kwart over vijf vrijdagnacht dicht nadat daar een 20-jarige Tilburger om het leven was gekomen. De auto waarin hij zat, brak in stukken en vatte vlam.

11.22

Problemen op Merwedebrug

De Merwedebrug was zaterdag urenlang dicht in de richting van Zuid-Holland na een ongeluk bij industrieterrein Avelingen. Er zat een vrachtwagen vast onder de slagboom. Dit leidde rond halfeen tot een tien kilometer lange file vanaf Hank. De vertraging bedroeg toen een uur en een kwartier. Er was een spoedreparatie nodig. Het verkeer werd vanaf knooppunt Hooipolder omgeleid via Dordrecht over de A59, A16 en A15. Rond halftwee waren de problemen hier verleden tijd.

Wachten op privacy instellingen...
11.00

Rijstrook A27 dicht

De rechterrijstrook van de A27 van Utrecht richting Breda werd zaterdagochtend afgesloten bij Werkendam, na een ongeluk. De afsluiting leidde rond twaalf uur tot een elf kilometer lange file vanaf Lexmond. De vertraging bedroeg toen meer dan veertig minuten. Rond kwart voor een 's middags werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

10.41

Drie mensen aangehouden tijdens controle Helmond

Tijdens een integrale controle in de binnenstad van Helmond zijn vrijdag drie mensen aangehouden. Een werd aangehouden vanwege verkeersgevaarlijk gedrag en moest het rijbewijs inleveren. Een ander werd aangehouden omdat die niet wilde meewerken met de controle en een derde omdat hij een politieagent beledigde. Tijdens een grote verkeerscontrole schreven agenten en boa’s samen 72 bekeuringen uit. Een voertuig werd in beslag genomen.

10.29

Treinen rijden weer na aanrijding Tilburg

De treinen tussen de stations Gilze-Rijen en Tilburg Universiteit rijden sinds halfelf weer. Het treinverkeer was hier gestremd na een aanrijding om kwart over zeven zaterdagochtend bij de Zwartvenseweg in Tilburg.

10.20

Met pistool schietende man beroofde duo

De man die vrijdagnacht met een wapen door het centrum van Tilburg liep en in de lucht schoot, heeft ook twee jonge mannen bedreigd en beroofd. Dat maakte de politie zaterdagochtend bekend. De verdachte richtte zijn wapen op een van hen en eiste geld. Toen de twee dit niet bij zich bleken te hebben, eiste hij de telefoon van een van hen. Ondanks een zoekactie is de man nog niet gevonden.

LEES OOK: Gewapende man loopt door Tilburg, schiet in de lucht en berooft duo

09.30

Dode op N65 is Tilburger (20)

De man die vrijdagnacht om het leven kwam op de N65 bij Berkel-Enschot is een 20-jarige Tilburger. Dat maakte de politie in de loop van de ochtend bekend. Volgens een politiewoordvoerder is de witte BMW waarin het slachtoffer zat in stukken gebroken.

LEES OOK: Dode op N65 is Tilburger (20), weg blijft nog uren dicht

07.28

Aanrijding op spoor

Tussen de stations Gilze-Rijen en Tilburg Universiteit rijden sinds zaterdagochtend kwart over zeven geen treinen na een aanrijding. Die vond plaats bij de Zwartvenseweg in Tilburg. De NS vreest dat de problemen niet voor kwart voor elf opgelost zullen zijn.

07.14

Automobilist crasht en verdwijnt

Een automobilist is zaterdagochtend gecrasht op de N2 bij Eindhoven. Dit gebeurde rond zes uur. Toen de hulpdiensten aankwamen, was de bestuurder spoorloos verdwenen.

LEES OOK: Audi crasht op N2, bestuurder verdwijnt spoorloos

De automobilist reed onder meer een lantaarnpaal uit de grond (foto: SQ Vision).
De automobilist reed onder meer een lantaarnpaal uit de grond (foto: SQ Vision).
06.03

Dode op N65 bij Berkel-Enschot

Op de N65 bij Berkel-Enschot is vrijdagnacht iemand om het leven gekomen. Volgens een politiewoordvoerder is de auto waarin het slachtoffer zat 'in stukken'.

LEES OOK: Dode op N65 bij Berkel-Enschot, weg van Tilburg naar Den Bosch afgesloten

De auto waarin het slachtoffer zat, vatte vlam (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De auto waarin het slachtoffer zat, vatte vlam (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
03.42

Man loopt met vuurwapen door Tilburg

De politie kreeg vrijdagnacht drie meldingen binnen over een man die met een vuurwapen door Tilburg zou hebben gelopen. In de Burgemeester Brokxlaan en aan het Dudokhof zou in de lucht geschoten zijn. De politie heeft met veel eenheden gezocht, maar vond de verdachte niet.

LEES OOK: Onderzoek naar gewapende man die door Tilburg loopt en in de lucht schiet

De gewapende man werd niet aangetroffen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De gewapende man werd niet aangetroffen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
01.58

Weer huis onder vuur genomen in Oss

Opnieuw is er een huis onder vuur genomen in Oss. Vrijdagnacht werd er geschoten op een huis aan de Veekraal. Een vrouw was op dat moment thuis, maar raakte niet gewond. De schietpartij gebeurde rond halfeen, vertelde een woordvoerder. Er zat een enkele kogelinslag in het raam en op straat was een pionnetje te zien. Een klein deel van de buurt werd afgezet door agenten.

LEES OOK: Opnieuw huis beschoten in Oss, kogelinslag in het raam

Een agent kijkt naar binnen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
Een agent kijkt naar binnen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
01.55

Automobilist crasht in Budel

Een automobilist is vrijdagnacht gecrasht op de Grensweg in Budel, tegenover de brandweerkazerne. De bestuurder raakte een lantaarnpaal aan de rechterkant van de weg. Daarop week hij uit naar links, waar hij nog een paal raakte. Mensen in de buurt zagen dat een man uit de auto stapte en ervandoor ging. Een andere man bleef na het uitstappen naast het wrak staan, met een fles drank. Hij is behandeld door ambulancepersoneel.

Onderzoek na de crash in Budel (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Onderzoek na de crash in Budel (foto: Rico Vogels/SQ Vision).

Bewoners van een huis aan de Grootschoterweg, zo'n 150 meter verderop, meldden vervolgens dat zij een hevig bloedende man in hun badkuip aantroffen. Hij is in de woonkamer behandeld en naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De politie doet onderzoek naar de crash en de identiteit van de mannen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!