112-nieuws: Tractor vliegt in brand • val van scooter door losse stoeptegel - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: Tractor vliegt in brand • val van scooter door losse stoeptegel

18 juli 2022 om 15:23 • Aangepast 21 juli 2022 om 10:12
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.40

Familie en bekenden zoeken in en langs kanaal naar vermiste Dyshento (20)

Familie en bekenden van de vermiste Dyshento zijn maandagavond op zoek naar de 20-jarige man, ze zoeken langs het Wilhelminakanaal in Tilburg. Ook de politie is met zeker tien agenten aanwezig bij het Moerse Pad om te helpen met de zoekactie. De man wordt sinds zondagochtend vermist.

De man zou langs het kanaal hebben gefietst op weg naar huis zondagochtend. Hij was in de nacht van zaterdag op zondag aanwezig op een feestje aan de Benthuizenstraat. Zijn Snapchat was het laatst online om kwart voor zes, langs het kanaal bij de Leidschendamstraat, liet de politie maandag al weten.

Ook met reddingshonden is maandag gezocht naar de man.

LEES OOK: Familie en bekenden zoeken in en langs kanaal naar vermiste Dysentho (20)

Wachten op privacy instellingen...
Familie, bekenden en politie starten hun zoekactie aan de Moersepad in Tilburg (foto: Toby de Kort - SQ Vision).
Familie, bekenden en politie starten hun zoekactie aan de Moersepad in Tilburg (foto: Toby de Kort - SQ Vision).
Familie en bekenden zoeken naar vermiste Dyshento (foto: Toby de Kort - SQ Vision).
Familie en bekenden zoeken naar vermiste Dyshento (foto: Toby de Kort - SQ Vision).
20.29

Tractor in brand in Uitwijk, rook in verre omtrek te zien

Een tractor in Uitwijk is maandagavond uitgebrand. Volgens een 112-correspondent begon de brand met een smeulend kabeltje. Doordat er geen water voor handen was, breidde de brand snel uit. De brandweer is vervolgens gebeld. De tractor stond geparkeerd op een veld langs de Heulstraat in Uitwijk (gemeente Altena).

Het duurde een tijdje voordat het lukte om water bij de brandende tractor te krijgen. Zodra dat lukte, was de brand snel geblust. Van de tractor bleef weinig over.

Rookwolken waren in de verre omtrek te zien.

Foto: Jurgen Versteeg - SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg - SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg - SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg - SQ Vision
20.30

Bosbrand in Overloon is geblust

De bosbrand in Overloon is geblust, de laatste brandweermannen hebben het bosgebied rond negen uur verlaten. Het sein brandmeester is iets voor zes uur gegeven. De brandweer heeft enige tijd nageblust om zeker te zijn dat het vuur niet opnieuw op zou laaien.

Het perceel dat in brand stond is 300 meter bij 150 meter groot.

20.25

Reddingshonden zoeken in en langs kanaal naar vermiste Dyshento (20)

Er is maandag in en langs het Wilhelminakanaal in Tilburg gezocht naar de vermiste Dyshento (20). Stichting RHWW zocht een aantal uren met twaalf mensen en tien reddingshonden in en langs het kanaal. Dat gebeurde ter hoogte van de Dongensekanaaldijk.

De man zou deze route hebben afgelegd op weg naar huis zondagochtend. Zijn Snapchat was het laatst online om kwart voor zes, langs het kanaal bij de Leidschendamstraat, liet de politie maandag al weten.

"We hebben op verzoek van de familie op deze plek gezocht", vertelt Louise Smits Jansen. Ze is voorzitter van de stichting RHWW. Ze geeft aan dat er niets is gevonden.

LEES OOK: Reddingshonden zoeken in en langs kanaal naar vermiste Dysentho

Met reddingshonden is gezocht naar Dyshento (foto: Jan Waalen).
Met reddingshonden is gezocht naar Dyshento (foto: Jan Waalen).
17.14

Bosbrand in Overloon lijkt onder controle

De brandweer laat weten dat de bosbrand in Overloon onder controle lijkt te zijn. De komende uren wordt de locatie goed in de gaten gehouden om ervoor te zorgen dat de brand niet verder uitbreidt. Het gaat om een oppervlakte van 300 bij 150 meter.

De brandweer is ter plaatse om de brand te blussen, de locatie ligt aan de Houtklef in Overloon. Dat is vlakbij de A73. Het verkeer op die snelweg ondervindt hinder van de rook. De gemeente Land van Cuijk adviseert inwoners om niet te gaan kijken en deuren en ramen te sluiten als ze last hebben van de rook.

De brandweer is ter plaatse met drie tankautospuiten, een groot watertransport en twee waterwagens.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Saskia Kusters - SK Media
Foto: Saskia Kusters - SK Media
16.39

Man en zoon vallen met scooter door losse stoeptegels

Een man en zijn zoon zijn maandagmiddag met hun scooter gevallen op een fietspad aan de Drunenseweg in Waalwijk. Ze zijn allebei nagekeken door personeel van de ambulance maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Volgens een 112-correspondent kwam het duo ten val door een losliggende stoeptegel op het fietspad. Meerdere tegels van het fietspad liggen los door onderliggende boomwortels.

De twee mannen reden over deze losliggende stoeptegel (foto: Iwan van Dun - SQ Vision).
De twee mannen reden over deze losliggende stoeptegel (foto: Iwan van Dun - SQ Vision).
Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
16.12

Bos in brand in Overloon

Er woedt een natuurbrand in Overloon. De brand is ter hoogte van de straat Houtklef, vlakbij de A73. De brandweer is ter plaatse om het vuur te bestrijden. Het verkeer op de A73 ondervindt hinder van de rook.

De gemeente roept inwoners op om niet naar de brand te komen kijken. Als ze hinder ondervinden van de rook, adviseert ze om ramen en deuren te sluiten.

Foto: Saskia Kusters - SQ Vision
Foto: Saskia Kusters - SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
15.28

Twee gewonden bij botsing tussen twee auto's in Gassel

Twee auto's zijn op elkaar gebotst aan de Torenstraat in Gassel. Daarbij zijn twee mensen gewond geraakt. Een van de auto's is tegen een boom tot stilstand gekomen.

De weg is tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Foto: Marco van den Broek - SQ Vision
Foto: Marco van den Broek - SQ Vision
Foto: Marco van den Broek - SQ Vision
Foto: Marco van den Broek - SQ Vision
15.18

Auto in brand in Roosendaal

Een auto is maandagmiddag in brand gevlogen aan de Jan Vermeerlaan in Roosendaal. Dat gebeurde iets voor drie uur. De voorzijde stond volledig in brand, de auto raakte zwaar beschadigd. De brandweer heeft de brand geblust.

De Jan Vermeerlaan werd korte tijd afgesloten vanuit de Burgemeester Freijterslaan. De oorzaak van de brand is niet bekend. De auto wordt afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Foto: Christian Traets - SQ Vision
Foto: Christian Traets - SQ Vision
15.18

Beveiliger zwaargewond tijdens festival

Tijdens het festival Smerrig dat zaterdag en zondag plaatsvond bij het Engelermeer in Den Bosch is een 50-jarige beveiliger zwaargewond geraakt. Ze viel door nog onbekende oorzaak van een vlot. De politie zoekt dringend getuigen. De vrouw liep diverse botbreuken op en is geopereerd in het ziekenhuis.

15.15

Linkerrijstrook A2 bij Empel dicht

De linkerrijstrook van de A2 van Utrecht richting Den Bosch is maandagmiddag afgesloten bij knooppunt Empel na een ongeluk. Rond kwart over drie stond er vijf kilometer file vanaf Zaltbommel. Dit leidde tot een kleine tien minuten vertraging.

14.55

Duo aangehouden na vondst in bestelbus

In de laadruimte van een bestelauto die agenten zondagnacht controleerden in de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal ontdekten ze allemaal spullen die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. In de laadruimte hing ook een scherpe chemische lucht. Een 47-jarige man uit Klundert en een 36-jarige Tilburger, die in de bestelbus zaten, zijn vastgezet. De bestelbus is in beslag genomen, evenals de spullen daarin.

14.02

Bermbrand Mariahout geblust

De bermbrand aan de Ketelkampweg in Mariahout, die rond kwart over een maandagmiddag uitbrak, is geblust. "Het verbrande gedeelte van de berm wordt goed nat gemaakt", laat een woordvoerder van de brandweer weten.

13.32

Drie auto's betrokken bij botsing in Schijndel

Drie auto's zijn maandagmiddag op elkaar gebotst op de Boschweg, de N617, bij Schijndel. Dit gebeurde rond halfeen. De weg werd na de botsing volledig afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft twee auto's meegenomen. De derde auto kon ondanks de schade verder rijden. Of er iemand gewond is geraakt, is een 112-correspondent niet bekend. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
Hoe de botsing op de Boschweg bij Schijndel kon plaatsvinden, wordt onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Hoe de botsing op de Boschweg bij Schijndel kon plaatsvinden, wordt onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
13.31

Bermbrand in Mariahout

Aan de Ketelkampweg in Mariahout woedt een bermbrand. De brandweer zet meerdere blusvoertuigen in. Er zou volgens een woordvoerder op meerdere plekken naast de weg brand zijn ontstaan.

13.18

Wielrenner zwaargewond bij botsing Erp

Een wielrenner is maandagochtend zwaargewond geraakt op de Trentweg in Erp. Hij kwam daar in botsing met een shovel. "De Trentweg is een landweggetje", laat een politiewoordvoerder weten. "Het ging mis in een onoverzichtelijke bocht." Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumaheli naar de Trentweg. Het slachtoffer is in een ambulance naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

12.35

Botsing in Ulvenhout

Twee auto's zijn zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Chaamsebaan in Ulvenhout. Het ongeluk gebeurde rond twaalf uur maandagmiddag. De politie sloot na de botsing een deel van de weg af. De auto’s zijn getakeld door een bergingsbedrijf. Drie vrouwen zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefden niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. De politie onderzoekt hoe de botsing kon plaatsvinden.

Drie vrouwen zijn na de botsing in Ulvenhout nagekeken door ambulancepersoneel (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Drie vrouwen zijn na de botsing in Ulvenhout nagekeken door ambulancepersoneel (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
12.32

Aanhouding na brandstichting politiebureau

Een 30-jarige Eindhovenaar is aangehouden vanwege brandstichting bij het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. Die vond vrijdagnacht 8 juli plaats. De man wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, maakte de politie maandagmiddag bekend.

LEES OOK: Man aangehouden na brandstichting bij politiebureau in Eindhoven

Wachten op privacy instellingen...
11.47

Automobilist botst op boom Oisterwijk

Een automobilist is maandagochtend in de Wierdsmalaan in Oisterwijk op een boom gebotst. Een 112-correspondent vermoedt dat de bestuurster onwel was geworden. Mensen in de buurt verleenden eerst hulp en haalden twee hondjes uit de auto. De vrouw is naar een ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto te takelen.

De bestuurster is na het ongeluk in Oisterwijk naar een ziekenhuis gebracht (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De bestuurster is na het ongeluk in Oisterwijk naar een ziekenhuis gebracht (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
11.20

Rechterrijstrook A2 dicht bij Leenderheide

De rechterrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven werd maandagochtend rond kwart over elf afgesloten bij knooppunt Leenderheide. Daar stond een kapotte auto. De afsluiting leidde rond kwart voor twaalf tot een negen kilometer lange file vanaf de afrit Budel. De vertraging bedroeg op dat moment meer dan een halfuur. Rond twaalf uur waren de problemen verleden tijd.

10.21

Tilburger vermist

In Tilburg wordt Dyshento Kramer (20) vermist. Hij was in de nacht van zaterdag op zondag aanwezig op een feestje aan de Benthuizenstraat. Daar ging hij om halfzes weg. "Zijn snapchat was een kwartier later voor het laatst online langs het kanaal bij de Leidschendamstraat", laat de politie weten op Instagram. Sindsdien is er niets meer van Dyshento vernomen. De politie spreekt van een 'urgente vermissing'.

LEES OOK: Zorgen om vermiste Dyshento (20), laatste signaal kwam van bij het kanaal

09.29

Spookrijder maakte foutje

Volgens de man die zondagavond spookreed over de snelwegen A58 en A16 had hij 'een foutje gemaakt' en was hij geen afritten tegengekomen waar hij de weg kon verlaten. Het ging volgens de politie om een 'oudere man'. Hij reed met een snelheid van 130 kilometer per uur en veroorzaakte bijna een aantal ongelukken. Volgens de politie zijn er 'wonderwel geen doden of gewonden gevallen'.

LEES OOK: Spookrijder die met 130 over A58 en A16 reed, maakte 'foutje'

Wachten op privacy instellingen...
09.22

Minder treinen tussen Breda en Den Bosch

Tussen Breda en Den Bosch reden van kwart over negen tot kwart over tien maandagochtend minder treinen vanwege een defecte trein op het spoor. Inmiddels is het treinverkeer op dit traject hervat.

07.49

Kapotte auto op A2

De rechterrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven werd maandagochtend korte tijd afgesloten bij knooppunt Batadorp. Daar stond een kapotte auto op de parallelrijbaan. Rond tien voor acht werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

07.16

Er staat een paard op de... A58

Rijkswaterstaat heeft een paard weggehaald dat maandagochtend pal langs de A58 bij Tilburg stond.

Wachten op privacy instellingen...
06.25

'Toeristen gevraagd uit te kijken naar gevluchte boeven'

Tot en met 31 juli hangen op schermen op onder meer Eindhoven Airport portretten van acht voortvluchtige veroordeelde criminelen. Politie en Openbaar Ministerie verhevigen met deze campagne de jacht op criminelen die naar het buitenland zijn gevlucht. Het vermoeden bestaat dat een aantal voortvluchtigen onder een andere naam of met valse documenten reist om bijvoorbeeld familie te bezoeken.

LEES OOK: Eindhoven Airport laat foto's zien van gevluchte criminelen

23.50

Spookrijder tot stoppen gedwongen


Op de snelweg A16 heeft de politie zondagavond een spookrijder tot stoppen gedwongen. De wagen reed vanaf de A58 bij Roosendaal op de verkeerde weghelft en vervolgde zijn route over de A16 richting Hazeldonk. Hij reed gemiddeld 130 kilometer per uur en werd door agenten en tegemoetkomend verkeer gewaarschuwd.

Beide auto's belandden na de botsing in Deurne in de berm (foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties).
Beide auto's belandden na de botsing in Deurne in de berm (foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties).
23.45

Brandje bij appartementencomplex

De brandweer is zondagavond laat uitgerukt voor, wat werd gedacht, een brand in een appartementencomplex aan de Laan door de Veste in Helmond. Het vuur was echter ergens buiten het gebouw ontstaan. De rook die hierbij vrijkwam, was wel een aantal woningen binnengetrokken. Nadat de appartementen waren geventileerd, kon de brandweer terug naar de kazerne.

23.00

Twee gewonden bij ongeluk

De bestuurders van twee wagens die zondagavond op elkaar waren gebotst in Deurne zijn daarna naar een ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde op de Industrielaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.