112-nieuws: N69 dicht door gekantelde truck • 117 zakjes coke in auto - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: N69 dicht door gekantelde truck • 117 zakjes coke in auto

4 augustus om 20:55 • Aangepast 5 augustus om 09:59
nl
In dit liveblog hielden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

21.50

Takken van eik bezwijken onder gewicht

Aan de Aragorn in Geldrop zijn enkele takken van een eik bezweken onder het gewicht van de eikels. De takken bogen al flink door, een van de takken was al afgebroken. Brandweerlieden hebben vervolgens de andere doorhangende takken uit de boom verwijderd.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
20.20

117 zakjes cocaïne verstopt in auto

Liefst 117 zakjes cocaïne vond de politie woensdag in een auto van een 27-jarige inwoner van Waalwijk. De man kwam in beeld toen twee wijkagenten een voor hen bekende auto zagen rijden op de Groenewoudlaan. De betreffende auto was vaker gezien bij drugsactiviteiten in Waalwijk.

Op basis daarvan werd de auto door de twee wijkagenten op de Drunenseweg aan de kant gezet en gecontroleerd. Volgens de agenten oogde de chauffeur nerveus. Bij verdere controle van de auto vond de politie 117 zakjes cocaïne.

Foto: Politie
Foto: Politie
19.00

Politie zoekt camerabeelden van dodelijke schietpartij

In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Tilburg is de politie op zoek naar camerabeelden. De schietpartij waarbij de 37-jarige Toon Damen werd doodgeschoten was maandagnacht rond kwart voor twee in de Borselestraat in Tilburg. De politie zoekt camerabeelden die tussen halféén en halfdrie zijn gemaakt.

LEES OOK:
Toon Damen (37) werd op straat doodgeschoten, net als eerder zijn vader

Buurvrouw hoorde mannen die Toon Damen doodschoten: 'Hij riep: heb je 'm?'

17.15

Handelaar in nep-merkartikelen aangehouden

In een winkel aan de Molenstraat in Roosendaal is woensdag een 31-jarige man aangehouden. De man verkocht in zijn winkel elektronicaproducten van onder meer Apple en JBL. Het zou gaan om nepartikelen. In een opslagplaats aan De Wetering in Oosterhout werd nog een flinke een voorraad nep-merkartikelen gevonden. De politie schat de totale verkoopwaarde van de artikelen op enkele tonnen. Waar de aangehouden man woont is niet bekend bij de politie.

Voor tonnen aan nep-merkartikelen gevonden (Foto: politie)
Voor tonnen aan nep-merkartikelen gevonden (Foto: politie)
14.58

Vrachtwagen gekanteld, N69 dicht tot elf uur

De N69, de Westparallel van Valkenswaard naar Veldhoven, is nog uren gestremd. Vanwege een gekantelde vrachtwagen zijn de rijbanen in beide richtingen versperd. De truck ligt op zijn kant over beide weghelften. Het ongeluk gebeurde rond half drie.

Het bergen van de gekantelde truck gaat nog uren duren. Volgens een correspondent zit de truck vol dozen met Franse frietjes. Een van de dozen ligt langs de weg.

De chauffeur is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij is waarschijnlijk met zijn truck met oplegger in de berm beland. Toen hij dat wilde corrigeren ging het mis.

De vrachtwagen reed van Valkenswaard richting Veldhoven. De weg is in beide richtingen dicht. Naar verwachting is de weg rond elf uur weer vrij.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
14.10

Man sticht brand in studentenhuis

De politie in Tilburg is op zoek naar een man die brand zou hebben gesticht in een studentenhuis in de Capucijnenstraat. Het huis werd meteen ontruimd en ook dieren werden naar buiten gebracht. Op straat liep een hond, die vermoedelijk uit het studentenhuis is ontsnapt. De brand was in een kamer aan de achterkant, maar wat er precies is gebeurd en hoe groot de schade is, is nog onduidelijk.

Wachten op privacy instellingen...
13.50

Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar drenkeling

In de Maas is aan het begin van de middag het lichaam gevonden van de man die gisteravond van een boot overboord sloeg. Daar gaat de politie in elk geval vanuit. "Ondanks dat officiële identificatie nog moet gebeuren gaan we er vanuit dat het om de 22-jarige man gaat", laat de politie weten. De familie van de man is door de politie van de vondst op de hoogte gesteld. Wat er precies is gebeurd en onder welke omstandigheden hij gisteren te water raakte, wordt nog door de politie onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Bart Meesters - SQ Vision
Foto: Bart Meesters - SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
12.47

Ongeluk bij Best zorgt voor file op A2

Op de A2 bij Best is een ongeluk gebeurd. Van Eindhoven in de richting Den Bosch zijn daarom tussen knooppunt Batadorp en Best twee rijstroken dicht. Dit zorgt voor vertraging vanaf knoooppunt Ekkersweijer. Iets voor één uur moeten automobilisten rekening houden met een half uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
12.20

Graan op de weg oorzaak ongeluk

Een auto is vanochtend rond half twaalf op de Halsterseweg in Steenbergen tegen een boom gebotst. Dit gebeurde nadat de auto vermoedelijk in een slip raakte door graan dat op de weg lag. Een tractor had de lading graan even daarvoor verloren, zo laat een 112-correspondent weten.

De bestuurder van de auto werd na het ongeluk in de ambulance nagekeken, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
12.00

Resultaten onderzoek dodelijk ongeluk bij Best laten op zich wachten

Het kan nog wel even duren voordat er duidelijkheid is over hoe het dodelijk ongeluk maandagmiddag op de A2 bij Best kon gebeuren. Dat laat een woordvoerder van de politie vanochtend weten. Bij het ongeluk kwam een 73-jarige man uit Den Bosch om het leven. "Wat we nu weten is dat de bestelbus maandag rond 16.00 uur door nog onbekende oorzaak met diens voorzijde tegen de achterzijde van de vrachtauto botste", zegt de politie.

"Omdat er nog heel veel onduidelijk is over de exacte toedracht is de bestuurder van de vrachtauto als verdachte aangemerkt." Gisteren bracht de politie naar buiten dat de chauffeur had gedronken.

LEES OOK: Dodelijk ongeluk op de A2 bij Best: vrachtwagenchauffeur had gedronken

11.22

Overvaller Kruidvat in Helmond nog niet gepakt

Voor de gewapende overval op een winkel van Kruidvat dinsdagmiddag in Helmond, is nog niemand aangehouden. Dat laat de politie vanochtend weten. Wel denkt de politie te weten wie de verdachte is, geeft een woordvoerder aan. Bij de zoektocht naar de dader van de overval vielen agenten dinsdag een huis aan de Antilopelaan in Helmond binnen. Daar was de verdachte niet.

10.52

UPDATE Slachtoffer aanrijding Erp overleden, zo meldt de politie

Het slachtoffer is een man van 77 uit Erp. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt door de politie onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
10.09

Fietser ernstig gewond in Erp

Bij een aanrijding met een vrachtwagen in Erp is vanochtend een fietser ernstig gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond half tien op de Erpsebrug. Vanwege de ernst van het ongeluk is een traumateam ter plekke, zo laat een 112-correspondent weten.

Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
08.45

UPDATE: Overboord geslagen man nog steeds vermist

De man van 22 uit Sint-Michielsgestel die gisteravond overboord sloeg op de Maas, wordt nog steeds vermist. Dat laat de politie vanochtend weten. De man viel rond half tien door nog onbekende oorzaak van een boot. De zoektocht werd aan het eind van de avond in verband met de duisternis gestaakt. Vanochtend is de zoektocht hervat. Dat gebeurde rond kwart over tien.

Tijdens de zoektocht gisteravond werden politie-eenheden van Oost-Brabant en Oost-Nederland en een duikteam van de brandweer ingezet. Ook medewerkers van Rijkswaterstaat en een speciaal team van de politie dat zich bezighoudt met onderwater zoekingen hielpen mee. Dat laatste team is vanochtend verder gegaan met de zoektocht.

Foto: Bart Meesters - SQ Vision
Foto: Bart Meesters - SQ Vision
08.00

File op A17 door werkzaamheden

Werkzaamheden bij Zevenbergen zorgen vanochtend voor vertraging op de A17 van Roosendaal in de richting Dordrecht. Rond acht uur staat er vijf kilometer file tussen knooppunt Noordhoek en industrieterrein Moerdijk.

Wachten op privacy instellingen...
02.50

Auto vliegt in brand in Tilburg, vermoedelijk brandstichting

Een auto die geparkeerd stond is vanochtend in brand gevlogen in Tilburg. Dat gebeurde iets voor drie uur woensdagnacht aan de Postelse Hoeflaan.

De brandweer heeft de brand geblust, de auto is zwaar beschadigd geraakt. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk maar volgens een 112-correspondent wordt brandstichting niet uitgesloten. De eigenaar van de auto heeft dan ook aangifte gedaan bij de politie. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd.

Foto: Jack Brekelmans - SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans - SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans - SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans - SQ Vision
21.30

Man overboord op de Maas, hulpdiensten zoeken in het water

Een man is gisteravond overboord geslagen op de Maas. Dat gebeurde tussen Den Bosch en Kerkdriel, bij de ingang van het Maximakanaal ter hoogte van Empel. Hulpdiensten rukten rond half tien massaal uit. Om de man te vinden zijn boten en duikers van de brandweer ingezet.

Omdat het donker werd, zijn hulpdiensten rond kwart over elf gisteravond gestopt met zoeken. Familieleden zouden nog wel gezocht hebben langs de oevers. Vanochtend is de zoekactie door hulpdiensten weer opgestart.

LEES OOK: Man slaat overboord op de Maas, hulpdiensten zoeken in het water

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Bart Meesters - SQ Vision
Foto: Bart Meesters - SQ Vision
Hulpdiensten zijn op zoek naar de man (foto: Bart Meesters - SQ Vision).
Hulpdiensten zijn op zoek naar de man (foto: Bart Meesters - SQ Vision).
Foto: Bart Meesters - SQ Vision
Foto: Bart Meesters - SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.