Liveblog

112-nieuws: brand langs zandpad in Best • drie auto's botsen op A2

5 augustus 2022 om 17:26 • Aangepast 5 september 2022 om 14:05
nl
In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

20.05

Fietsers botsen in Waalwijk

Op het fietspad naast de Burgemeester Klokkenlaan in Waalwijk zijn een fietser en een fietsster tegen elkaar gebotst. Beide fietsers raakten gewond. Voor de vrouw werd een traumahelikopter opgeroepen om de trauma-arts naar de plek van het ongeluk te brengen. De vrouw is onder begeleiding van de trauma-arts naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. Hoe het met haar gaat is onbekend. De verwondingen van de man zijn niet bekend. Hij is wel naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren is onbekend. De politie doet onderzoek.

17.00

Camper en twee auto's botsen op A67 bij Knegsel

Op de A67 bij Knegsel is vrijdagmiddag in de richting van Eindhoven een ongeluk gebeurd. Bij het ongeluk zijn een camper en twee auto's betrokken. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk.

Bij het ongeluk is ook een traumahelikopter opgeroepen. Volgens een 112-correspondent is een vrouw gewond geraakt. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Inmiddels is één rijstrook weer vrij voor het verkeer. Naar verwachting is de weg rond zes uur weer vrij voor het verkeer.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
16.15

Brandweer redt meeuw uit het water bij de KMA

In het water van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) aan het Kasteelplein in Breda is vrijdagmiddag een meeuw vast komen te zitten. De brandweer zette een hoogwerker in. Het lukte een van de brandweerlieden om de meeuw uit zijn benaderde positie te bevrijden. De Dierenambulance zal zich over het dier ontfermen.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
14.54

Brand op militair terrein in Dongen, brand is onder controle

Aan de Kanaalstraat in Dongen heeft vrijdagmiddag rond drie uur brand gewoed in een vrijstaand pand op het militair terrein. De brandweer schaalde uit voorzorg op naar een grote brand. De rookpluim was in de wijde omgeving te zien. Rond vier uur gaf de brandweer het sein brand meester.

De zwarte rook van de brand aan de Kanaalstraat sloeg neer op de Kanaaldijk. De brandweer gaf omwonenden die last hebben van de rook het advies om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer haalde bluswater uit het nabijgelegen kanaal.

De brand woedde in een ouder gedeelte van het complex. Bij de brand raakte niemand gewond.

Rookwolken boven Dongen.
Rookwolken boven Dongen.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
14.48

Brand langs zandpad Best

Langs een zandpad aan de Kleine Broekweg in het buitengebied van Best woedde vrijdagmiddag brand. Het vuur werd rond halftwee ontdekt. De vlammen zijn door de brandweer geblust. Met een schop werden de brandende restanten uit elkaar getrokken. Daarna kon de brandweer terug naar de kazerne.

De brandweer bluste het vuur langs het zandpad in Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bluste het vuur langs het zandpad in Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Met een schop werden de brandende restanten uit elkaar gehaald (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Met een schop werden de brandende restanten uit elkaar gehaald (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
14.15

Drie auto's botsen op A2 Budel

Drie auto's zijn vrijdagmiddag op elkaar gebotst op de A2 van Weert richting Eindhoven, bij Budel. Dit gebeurde rond halftwee. De betrokkenen zijn onderzocht door ambulancepersoneel, maar niemand hoefde naar een ziekenhuis gebracht te worden. "De drie auto’s waren wel zodanig beschadigd dat ze weggesleept moesten worden", laat een 112-correspondent weten. Vanwege de botsing werd een rijstrook tijdelijk afgesloten. Dit leidde tot een file.

Hoe het ongeluk op de A2 bij Budel kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: WdG/SQ Vision).
Hoe het ongeluk op de A2 bij Budel kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: WdG/SQ Vision).
Bij het ongeluk op de A2 bij Budel waren drie auto's betrokken (foto: WdG/SQ Vision).
Bij het ongeluk op de A2 bij Budel waren drie auto's betrokken (foto: WdG/SQ Vision).
14.14

Udenaar vast na ernstig ongeluk A50

Een 52-jarige automobilist uit Uden is aangehouden in verband met een ernstig ongeluk dat donderdag gebeurde op de A50 bij Heteren. De politie houdt er rekening mee dat hij dronken achter het stuur zat. De man heeft ook geen geldig rijbewijs. Bij het ongeluk raakten naast de Udenaar nog twee mensen gewond. Zij moesten door de brandweer uit hun auto bevrijd worden, meldt De Gelderlander. Die auto was over de kop geslagen. De twee zaten bekneld in hun auto. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Ernstig ongeluk A50: Udenaar aangehouden, was vermoedelijk dronken

Wachten op privacy instellingen...
13.51

Lichaam in Maas is van vermiste man

Het lichaam dat donderdagmiddag werd gevonden in de Maas bij Empel is inderdaad van de vermiste 22-jarige man uit Sint Michielsgestel. Dat maakte de politie vrijdagmiddag bekend.

De man was woensdagavond door nog onbekende oorzaak van een boot gevallen. Uit onderzoek zal moeten blijken of iemand iets te verwijten is. De boot, waarvan één van de opvarenden de eigenaar is, werd vanwege technisch onderzoek in beslag genomen.

LEES OOK: Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar 22-jarige drenkeling in de Maas

12.54

Man aangehouden na brandstichting

In verband met een brand in een appartementencomplex aan de Capucijnenstraat in Tilburg is donderdagmiddag een verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting. De brand ontstond rond een uur donderdagmiddag. Het gebouw werd daarop snel ontruimd. De verdachte is een 25-jarige man uit Tilburg. Hij werd in Den Bosch aangehouden. Hij zit momenteel vast voor verhoor.

12.00

Automobilist ramt buurthuis

Een automobilist is vrijdagochtend tegen een buurthuis gereden aan het Kreverplein in Tilburg-Noord. Een 112-correspondent vermoedt dat de bestuurder per ongeluk het gaspedaal in plaats van de rem gebruikte. De automobilist raakte naast de gevel ook twee paaltjes en een prullenbak. In het buurthuis waren mensen aanwezig toen het ongeluk gebeurde. Zij hoorden een enorme knal. De bestuurder raakte lichtgewond en is behandeld door ambulancepersoneel.

De schade aan het Tilburgse  buurthuis is aan de binnenkant goed te zien (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De schade aan het Tilburgse buurthuis is aan de binnenkant goed te zien (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Diverse hulpdiensten werden na de aanrijding in Tilburg opgeroepen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Diverse hulpdiensten werden na de aanrijding in Tilburg opgeroepen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
11.49

Ongeluk op A58

De rechterrijstrook van de A58 van Tilburg richting Eindhoven was van vrijdagochtend halftwaalf tot vrijdagmiddag halfeen afgesloten bij knooppunt Batadorp na een ongeluk. Dit leidde rond kwart over twaalf tot een veertien kilometer lange file vanaf Moergestel, goed voor een klein uur vertraging. Sinds halfeen kan het verkeer hier weer doorrijden.

Wachten op privacy instellingen...
11.10

Problemen op A2

Er waren vrijdagochtend lange tijd problemen op de A2 van Maastricht richting Eindhoven na een ongeluk dat rond elf uur gebeurde bij knooppunt Batadorp. Dit leidde rond twaalf uur tot twaalf kilometer file vanaf knooppunt Leenderheide. De ANWB waarschuwt voor ruim een kwartier vertraging. Rond kwart over twaalf 's middags waren de problemen verleden tijd.

10.08

Gaslek in Etten-Leur

Aan de Lange Brugstraat in Etten-Leur ontstond vrijdagochtend een gaslek. De straat werd daarop deels afgesloten. De brandweer en Enexis werden om het lek te dichten.

Vanwege het gaslek in Etten-Leur werden Enexis, de brandweer en de politie opgeroepen (foto: Tom van der Put/SQ Vision)
Vanwege het gaslek in Etten-Leur werden Enexis, de brandweer en de politie opgeroepen (foto: Tom van der Put/SQ Vision)
09.07

Gewonden bij overval

De bewoners van een huis aan de Oudendijk in Oud Gastel zijn donderdagnacht overvallen. Ze werden bedreigd met iets dat op een vuurwapen leek en mishandeld. Twee bewoners raakten gewond. Niet door schoten, benadrukt de politie. Op het moment van de overval waren er vijf mensen in het huis aanwezig. De daders gingen ervandoor met geld en een auto. Agenten troffen enkele uren later de gestolen auto aan in een weiland langs de Rijpersweg tussen Oud Gastel en Stampersgat.

LEES OOK: Gewonden bij overval in Oud Gastel, bewoners bedreigd met wapen en beroofd

06.23

Dief neemt enorme palmboom mee in scootmobiel en wordt betrapt

Het was een eigenaardig tafereel donderdagavond: een man langs een scootmobiel met op de zitting een grote palmboom in pot. Ook de politie vond het zo'n bizar gezicht dat ze even poolshoogte ging nemen. Met succes, want de man bleek de palmboom (met een waarde van 345 euro) te hebben gestolen bij de Hornbach.

LEES OOK: Dief neemt enorme palmboom mee in scootmobiel en wordt betrapt

01.45

Tak valt uit boom na grote hoosbui in Deurne

Een grote tak is in de nacht van donderdag op vrijdag afgebroken in de Energiestraat in Deurne. De tak is voor een deel op straat terechtgekomen. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse om de tak verder los te krijgen en alles op te ruimen, zo meldt een 112-correspondent.

Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
01.00

Grote boomtak breekt af en verspert weg in Sint-Oedenrode

Een grote boomtak is in de nacht van donderdag op vrijdag afgebroken en op de Ollandseweg terechtgekomen in Sint-Oedenrode. Omwonenden hoorden een doffe klap waarna bleek dat de tak was afgebroken, zo meldt een 112-correspondent. Waarschijnlijk is de tak door regenval topzwaar geworden en is deze daardoor afgebroken.

Voordat hij de grond raakte, beschadigde de tak ook een lantaarnpaal. De brandweer moest eraan te pas komen om de boom in stukken te zagen en de weg weer vrij te maken. Het hout is in de berm neergelegd, zodat het verkeer weer gebruik kon maken van de Ollandseweg.

Foto: Sander van Gils - SQ Vision
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
00.18

N69 weer vrijgegeven nadat gekantelde vrachtwagen de weg in beide richtingen verspert

De N69, de Westparallel van Valkenswaard naar Veldhoven, is donderdag urenlang gestremd geweest. Vanwege een gekantelde vrachtwagen werden de rijbanen in beide richtingen versperd. De truck kwam rond half drie 's middags op zijn kant te liggen, over beide weghelften. Pas tegen middernacht is de weg weer vrijgegeven.

LEES OOK: Gekantelde vrachtwagen dwars over de N69, weg uren dicht geweest

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels - SQ Vision
Foto: Rico Vogels - SQ Vision
21.50

Takken van boom bezwijken door zwaarte van eikels

Aan de Aragorn in Geldrop zijn enkele takken van een eik bezweken onder het gewicht van de eikels. De takken bogen al flink door, een van de takken was al afgebroken. Brandweerlieden hebben vervolgens de andere doorhangende takken uit de boom verwijderd.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!