Liveblog

112-nieuws: inval in Roosendaal • 93-jarige vrouw beroofd

23 augustus 2022 om 15:29 • Aangepast 24 augustus 2022 om 09:42
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

18.25

Paardeneigenaar in de fout

Een paardeneigenaar in gemeente Deurne had volgens de dierenpolitie al een zogenoemde Last Onder Dwangsom, maar is toch weer de fout in gegaan. Een paard stond zonder water in een vuile stal. "Kun je de zorg niet meer aan, regel het dan!", meldt de politie op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...
17.55

93-jarige vrouw beroofd in Tilburg

Een 93-jarige vrouw uit Tilburg is dinsdag op brute wijze beroofd van haar halsketting. Ze liep rond kwart voor één met haar rollator in het Westerpark in haar woonplaats, toen een man op een fiets haar een duw gaf. Het slachtoffer viel daardoor op de grond.

LEES OOK: Straatrover rukt ketting van hals 93-jarige vrouw

17.35

Pakketbezorger opgepakt met drugs in zijn onderbroek

De politie heeft dinsdagmorgen een 25-jarige pakketbezorger opgepakt op de Meidoornlaan in Bergen op Zoom op verdenking van drugshandel. Hij had de harddrugs in zijn onderbroek gestopt.

17.15

Natuurbrand op Kalmthoutse Heide

Op de Kalmthoutse Heide in de buurt van Putte woedt dinsdagmiddag een brand. De brandweer heeft opgeschaald naar een zeer grote brand, vermoedelijk omdat het gebied waar de brand woedt zeer afgelegen ligt en moeilijk te bereiken is.

16.30

Fietser overleden na ongeval

De fietser die vanmiddag werd aangereden in Schijndel, is overleden. Het gaat om een 85-jarige man uit Boxtel. De bestuurder reed door en de politie is dringend op zoek naar getuigen.

LEES OOK: Fietser (85) overleden na aanrijding in Schijndel, automobilist rijdt door

15.20

Inval in Roosendaal

Aan de Hofstraat in Roosendaal heeft de politie dinsdagmiddag een inval gedaan in een pand met daarin meerdere woningen. Tijdens de inval circuleerde ook een politiehelikopter boven het centrum van Roosendaal. Het is niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht. De politie liet weten dat de inval werd gedaan in verband met een lopend onderzoek. Meer details kon de politie op dit moment niet geven.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
14.50

Fietser ernstig gewond bij aanrijding, auto rijdt door

Bij een aanrijding op de Molendijk-Noord in Schijndel is vanmiddag een fietser ernstig gewond geraakt. De automobilist die betrokken was bij het ongeluk is daarna doorgereden. Dat bevestigt de politie. Volgens een 112-correspondent gaat het om een bestelbusje dat betrokken was bij het ongeluk.

De politie vraagt mensen in de buurt die beelden hebben van het ongeluk of de doorrijder om deze met de politie te delen. Vanwege de ernst van het ongeluk landde een traumahelikopter in de buurt.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
14.25

Buurtbewoners proberen brand onder controle te krijgen

Achter een aantal huizen aan de Wethouder Lindersstraat in Wilbertoord heeft vanmiddag een brand gewoed. Volgens een 112-correspondent gingen buurtbewoners rond half twee in eerste instantie zelf aan de slag met blussen. Zo probeerden ze uitbreiding te voorkomen. Vervolgens nam de brandweer het bluswerk over.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
14.00

Vier auto's botsen op N264

Op de N264 in Volkel zijn vier auto's achterop elkaar gebotst. Volgens een 112-correspondent is er bij het ongeluk niemand gewond geraakt. Twee auto's moesten door een berger worden gesleept.

Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
13.30

Brandend busje in Breda

Een busje dat geparkeerd stond aan het Thorbeckeplein in Breda is aan het begin van de middag in brand gevlogen. Volgens een 112-correspondent ontstond de brand door en technisch mankement. Een voorbijganger zou nog hebben geprobeerd het vuur met een brandblusser onder controle te krijgen, maar dat lukte niet. De brandweer kreeg het vuur even later wel onder controle.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
13.25

RWS stelt morgen opnieuw hitteprotocol in

Onder meer in onze provincie krijgen we morgen opnieuw te maken met tropische temperaturen. Reden voor Rijkswaterstaat om vanaf morgen tien uur het hitteprotocol in te stellen. Dat betekent dat we gestrande auto's direct van het hete asfalt worden gehaald.

Ook in Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg geldt morgen het protocol. Dit van 's ochtends tien uur tot ’s avonds acht uur.

LEES OOK: Weer hitteprotocol op de weg: zorg voor paraplu en voldoende water

Wachten op privacy instellingen...
13.05

Herdenkingsplek natuurbeschermer vernield

De herdenkingsplek voor natuurbeschermer Frans Swinkels in De Peel in Deurne is vernield. "De nabestaanden van Frans zijn geschokt en wij ook", laat de Brabantse Milieufederatie (BMF) dinsdag weten. De organisatie De BMF kreeg maandag het 'onthutsende bericht' van de vernieling en heeft aangifte gedaan bij de politie. "Het is een laffe actie, je blijft met je tengels van andermans spullen af. Zeker van een herdenkingsplek", zegt woordvoerder Jesper Bekkers.

Het middenstuk met inscriptie is uit het herdenkingsbankje gezaagd (foto: website BMF).
Het middenstuk met inscriptie is uit het herdenkingsbankje gezaagd (foto: website BMF).
11.30

'Roekeloze' automobilist (44) aangehouden na achtervolging

Een man van 44 uit Sprundel is vannacht aangehouden na een in de woorden van de politie 'roekeloze' rit door onder meer Etten-Leur en Sint Willebrord. Hij zou hierbij gevaar hebben veroorzaakt voor andere weggebruikers.

De man werd uiteindelijk na een achtervolging om kwart over drie door de politie aangehouden op de de Pavana in Sint Willebrord. Dit nadat agenten zijn auto wilden controleren op een industrieterrein in Etten-Leur. Op dat moment ging de automobilist er echter vandoor.

Tijdens de achtervolging door de politie maakte de automobilist meerdere verkeersovertredingen. Vlak voor zijn aanhouding probeerde de automobilist er nog te voet vandoor te gaan. Agenten wisten hem echter te achterhalen.

Een blaastest wees uit dat hij niet had gedronken, maar uit een speekseltest bleek wel dat hij onder invloed was van THC. Dat is de werkzame stof in wiet. De vedrachte legde op het bureau een verklaring af, kreeg een rijverbod van 24 uur en een proces-verbaal voor de overtredingen die hij maakte.

11.00

Insluiper vindt slaapplaats bij politie

De politie heeft gisteravond in het centrum van Breda een verdachte van insluiping aangehouden. Het gaat om een Fransman van 30. Volgens de politie was de man vermoedelijk op zoek naar een slaapplek. "hij heeft nu de nacht bij ons doorgebracht", laat de politie vanochtend weten.

De Fransman wordt ervan verdacht gisteravond een huis in de Catharinastraat te zijn binnen geslopen. De bewoner betrapte hem echter en belde rond 23.00 uur de politie. Toen de politie bij het huis was, was de insluiper er al vandoor. Hij bleek zijn heil te hebben gezocht in een andere huis in dezelfde straat.

Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
10.30

Tilburger (22) is straatrover te slim af

Een man van 22 uit Tilburg was gistermiddag een straatrover te slim af. Toen hij rond half vier vanaf het station in zijn woonplaats de Spoorlaan op liep, probeerde een man hem te beroven van zijn tas. De Tilburger hield zijn tas echter stevig vast en bleef doorlopen. Toen hij bij een restaurant naar binnen liep, liet de straatrover de tas los en nam hij de benen.

Even later hield een agent op het NS-plein een verdachte aan. Het gaat om een man van 26 uit Tilburg. Hij voldeed aan het signalement dat het slachtoffer had doorgegeven. De verdachte is aangehouden en zit vast voor verhoor, zo laat de politie vanochtend weten.

Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
09.55

Ongeluk op A59

Een ongeluk op de A59 zorgt vanochtend voor vertraging wanneer je van Den Bosch naar Oss wilt. Iets voor tien uur moet je rekening houden met een kwartier extra reistijd. Tussen Rosmalen-Oost en Oss is de rechterrijstrook dicht. Er ligt olie op de weg.

Wachten op privacy instellingen...
02.22

Brand in huis in Waalwijk

De brandweer kreeg vannacht rond kwart voor één een melding van een brand in een huis aan de Adrianus Benedictus van Lieshoutlaan in Waalwijk. De brandweer had de brand snel onder controle. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekendgemaakt. De politie heeft enkele getuigen gehoord.

De brand in Waalwijk trok aardig wat bekijks (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De brand in Waalwijk trok aardig wat bekijks (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
22.55

Voetganger ontsnapt aan afgebroken tak

Een voetganger is gisteravond net ontsnapt aan een grote tak die afbrak van een boom aan het Fazantenveld in Cuijk. Volgens een 112-correspondent had de vrouw geluk dat de tak precies achter haar terechtkwam toen ze langsliep. De brandweer werd opgeroepen en heeft de afgebroken tak weggesleept.

De afgebroken tak miste de vrouw in Cuijk op een haar (foto: SK-Media).
De afgebroken tak miste de vrouw in Cuijk op een haar (foto: SK-Media).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!