Liveblog

112-nieuws: kindje vast in Efteling-speeltoestel • bestuurster gewond

24 augustus 2022 om 21:28 • Aangepast 8 september 2022 om 15:31
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.45

Dit liveblog is afgesloten

21.40

Bestuurster gewond bij ongeval

Op de Strijbeekseweg in Ulvenhout verloor een vrouw de macht over het stuur. Ze ramde daarbij een lantaarnpaal en een boom. De automobiliste raakte gewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De weg werd afgesloten voor het verkeer. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
21.25

Kindje vast met hoofd in speeltoestel bij Efteling-attractie Fabula

Een 5-jarig kindje is in het horecadeel bij de attractie Fabula met het hoofd vast komen te zitten in een speeltoestel. Medewerkers van de Efteling hebben eerst geprobeerd om het kindje zelf te bevrijden. Dit lukte niet, waarop de brandweer werd ingeschakeld. Het speeltoestel is door brandweerlieden open geknipt en zo kon het kindje uit de benarde positie worden bevrijd. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat het kindje niet gewond is geraakt.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
19.09

UPDATE - Touringcar is geblust

De touringcar die op de A16 in brand vloog, is helemaal uitgebrand. De brandweer is voorlopig nog wel bezig met nablussen.

Wachten op privacy instellingen...
18.35

Touringcar in lichterlaaie op A16

Tussen de Belgische grens en knooppunt Galder staat een touringcar in brand. De brand zorgt voor flink wat rook. Het verkeer in beide rijrichtingen moet stoppen zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen.

Touringcar in brand op de A16 (foto: Rijkswaterstaat/Twitter).
Touringcar in brand op de A16 (foto: Rijkswaterstaat/Twitter).
Het verkeer op de A16 staat stil vanwege de brand (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Het verkeer op de A16 staat stil vanwege de brand (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
18.10

Tweedehands auto in vlammen op

Een auto is op de N65 bij Biezenmortel in vlammen opgegaan. De bestuurster had de tweedehands auto opgehaald in Amsterdam en was op de weg terug naar huis. Een andere automobilist seinde op de N65 dat ze haar auto aan de kant moest zetten. Toen ze dit deed, bleek waarom. Haar auto begon te roken en stond niet veel later in lichterlaaie. Een technisch mankement is waarschijnlijk de oorzaak van de brand. Omdat de auto nog moet worden weggetakeld, is de N65 in de rijrichting van Den Bosch naar Tilburg dicht. De weg is afgesloten tussen de de Monseigneur Zwijsenstraat en de Heusdensebaan.

Vlammen slaan uit de voorkant van de auto (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
Vlammen slaan uit de voorkant van de auto (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
De auto raakte zwaar beschadigd (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
De auto raakte zwaar beschadigd (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
16.45

Fietsster ernstig gewond na ongeval

Op de Hugo van der Goeslaan Eindhoven is een fietsster geschept. Dat gebeurde nadat een vrachtwagenchauffeur haar bij het afslaan over het hoofd had gezien. De vrouw kwam klem te zitten en werd een stukje meegesleept door de truck. Ze liep daarbij ernstig letsel op aan haar arm. Toegesnelde hulpdiensten schoten te hulp en brachten in verband met het bloedverlies een tourniquet aan. Een traumahelikopter landde ter assistentie op het naastgelegen DAF-terrein. Het slachtoffer is net spoed naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De politie doet onderzoek.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.35

Gewonde bij bedrijfsongeval Etten-Leur

Bij een bedrijf aan de Hermelijnweg in Etten-Leur is woensdagmiddag een man gewond geraakt. Het zou gaan om een bedrijfsongeval. Drie ambulances en een traumahelikopter rukten uit ter assistentie. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
16.25

Politie handelt 'Kordaat' na bierverspilling

Vanmiddag gooide een man zonder aanleiding twee flessen Kordaat bier kapot tegen de voorgevel van het politiebureau in Helmond. De bierverspiller werd aangehouden en tijdens de fouillering bleek de man ook nog een verboden mes bij zich te dragen. De man zit vast voor verhoor en zijn wapen is afgepakt.

Wachten op privacy instellingen...
14.30

Huis in Valkenswaard gesloten

De burgemeester van Valkenswaard heeft woensdag een huis aan de Bosstraat voor vier maanden gesloten. In de berging van het huis vond de politie een grote hoeveelheid MDMA, amfetamine, cocaïne en hasj. "Het is aannemelijk dat de aangetroffen hoeveelheid hard- en softdrugs als handelsvoorraad werd gebruikt", meldt de gemeente.

14.23

Huiszoekingen in Tilburg vanwege Belgisch onderzoek

In twee huizen in Tilburg en een huis in Alphen heeft de politie dinsdag huiszoekingen gedaan. Dit gebeurde naar aanleiding van een onderzoek van de Belgische politie. Het zou gaan om meerdere verdachten die worden verdacht van oplichting en hacken. Ze zouden ook in 2020 in België dure spullen hebben gekocht met gestolen bankpassen. Bij een van de huiszoekingen in Tilburg is een 31-jarige man aangehouden. Volgens de Belgische politie was hij het brein achter de oplichting en het hacken.

14.19

Aanhouding

De politie heeft woensdagochtend een man opgepakt die aan de Dijksestraat in Helmond iemand met de dood bedreigde met een schroevendraaier. Nadat agenten een melding van de bedreiging kregen, gingen ze naar de plek waar het gebeurd zou zijn. Daar vonden ze de verdachte, maar toen hij de politiewagen zag fietste hij snel weg. Er ontstond een korte achtervolging. De verdachte sprong uiteindelijk van zijn fiets en kon worden aangehouden.

Later bleek dat de verdachte ook geld had gestolen uit een auto. Agenten vonden dit tijdens het fouilleren van de man. Hij zit nog vast en de politie onderzoekt de zaak.

Wachten op privacy instellingen...
14.17

Drie mannen opgepakt voor wapenhandel

Drie mannen zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van vuurwapenhandel op berichtendienst Telegram. Het gaat om twee broers uit Tilburg van 29 en 25 jaar oud en een Nederlandse man van 53 jaar oud. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

LEES OOK: Drie mannen opgepakt voor vuurwapenhandel op Telegram

13.03

Jongen (15) met cocaïne op zak opgepakt

De politie heeft een 15-jarige jongen opgepakt in de omgeving van de Dijklaan in Breda. Dinsdagnacht zochten agenten daar naar twee jongens op een scooter, nadat iemand had gemeld dat twee jongens een mogelijk vuurwapen in hun handen hielden. Niet veel later zagen agenten twee jongens op een scooter rijden. Ze werden gecontroleerd en onder het zadel van de scooter lag een wapen. Het bleek uiteindelijk om een nepwapen te gaan. Toen de agenten de jongens fouilleerden, vonden ze bij de 15-jarige bijrijder meerdere bolletjes met poeder. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het bleek om meerdere grammen cocaïne te gaan. De jongen zit nog vast voor verder onderzoek.

10.23

Gewonden na ruzie in Schijndel

Zaterdag 21 augustus kreeg een groep jongeren ruzie op de Hoofdstraat in Schijndel. Daarbij zijn drie slachtoffers licht gewond geraakt.

Wachten op privacy instellingen...
09.58

Fiets zoekt eigenaar

Wachten op privacy instellingen...
08.58

Doorrijder na dodelijk ongeluk nog spoorloos

Een 85-jarige man is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelbus. Dat gebeurde op de Molendijk-Noord in Schijndel. De bestuurder die betrokken was bij het ongeluk, is daarna doorgereden. De politie laat woensdagmorgen weten dat deze doorrijder zich nog niet heeft gemeld. De politie heeft wel enkele getuigen gesproken en beelden opgevraagd. Het onderzoek is nog in volle gang.

LEES OOK: Fietser (85) overleden na aanrijding in Schijndel, automobilist rijdt door

06.15

Brand gesticht in fietstunnel

De brandweer van Sint-Oedenrode werd gisteravond laat opgeroepen voor een buitenbrand aan de Sluitappel. Daar aangekomen bleek in een fietstunnel een brandje te zijn gesticht. Het vuur was echter al gedoofd. De brandweer hoefde dus niet meer in actie te komen. De melding kwam rond half twaalf bij de brandweer binnen.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.

06.00

Hitteprotocol op de weg weer van kracht

Onder meer in onze provincie krijgen we vandaag opnieuw te maken met tropische temperaturen. Reden voor Rijkswaterstaat om vanaf tien uur vanochtend het hitteprotocol in te stellen. Dat betekent dat gestrande auto's direct van het hete asfalt worden gehaald.

Ook in Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg geldt vandaag het protocol. Dit van 's ochtends tien uur tot ’s avonds acht uur.

LEES OOK: Weer hitteprotocol op de weg: zorg voor paraplu en voldoende water

05.30

Mogelijk ook hier overlast voor treinreizigers door staking NS-personeel

Medewerkers van de NS in Noord-Nederland staken sinds vier uur vanochtend. De staking duurt 24 uur. De NS verwacht in onze provincie, net als in andere delen van het land waar niet wordt gestaakt, zo veel als mogelijk de gebruikelijke dienstregeling te kunnen rijden. Het spoorbedrijf kan echter "onverwachte hinder" voor reizigers in de rest van het land niet uitsluiten, zo laat het bedrijf weten.

In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en delen van Flevoland en Overijssel rijden als gevolg van de staking de hele dag vrijwel geen treinen. Het advies aan reizigers van, naar en binnen deze provincies is daarom alternatief vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen. De vakbonden hopen met de acties een beter cao-bod af te dwingen. Voor 31 augustus hebben de bonden acties in onder meer onze provincie aangekondigd.

LEES OOK: Over 2 weken staakt NS-personeel in Brabant: waarschijnlijk geen treinen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!