Liveblog

112-nieuws: twee auto's botsen in Boxtel • hinder na hooibrand is verholpen

29 augustus 2022 om 16:51 • Aangepast 8 september 2022 om 16:08
nl
In dit liveblog hielden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.35

Snelheidscontrole in Roosendaal

Bij een snelheidscontrole in Roosendaal is de politie geen snelheidsduivels tegengekomen. "Dikke duim", schrijft de politie.

Wachten op privacy instellingen...
21.13

Controle op overlast

Wachten op privacy instellingen...
20.57

Politie zoekt getuigen van steekpartij

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van een steekpartij in Eindhoven. Zaterdagavond werd een zwaargewonde man gevonden op de PSV-laan. Een motoragent vond het slachtoffer daar in de bosjes. Hij zou een steekwond in zijn rug hebben. "We zijn op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben van het incident", schrijft de politie.

LEES OOK: Man zwaargewond na steekpartij, slachtoffer lag met fiets in de struiken

Wachten op privacy instellingen...
19.25

Granaat onschadelijk gemaakt

In Sint Oedenrode is een Russische mortiergranaat gevonden. Het projectiel is in de Tweede Wereldoorlog waarschijnlijk door de Duitse bezetter achtergelaten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeschakeld om de granaat onschadelijk te maken. De Schijndelse wijkagent Ger Roumen heeft op de 'plofplaats' een handje geholpen.

Wachten op privacy instellingen...
17.54

Twee bedrijfspanden gesloten vanwege drugs

De gemeente Eindhoven heeft afgelopen zaterdag twee bedrijfspanden aan de Avignonlaan voor een jaar gesloten. De politie vond daar afgelopen juni grondstoffen voor de productie van harddrugs en een 'zeer grote' hoeveelheid MDMA. Ook lag er een 3D-geprint vuurwapen.

17.26

Hinder na hooibrand verholpen

De overlast die de hooibrand in Schaijk veroorzaakte, is verholpen. Dat meldt de Veiligheidsregio. Zondagavond ontstond de brand, daarbij kwam veel rook vrij en ontstond veel stank. Maandagochtend was een NL-Alert verstuurd naar de omgeving. De overlast zou zo'n twaalf uur duren.

Wachten op privacy instellingen...
16.53

Mortiergranaat gevonden in Sint-Oedenrode

Wachten op privacy instellingen...
16.50

Hele dag geen treinen vanwege staking

Door stakingsacties rijden er dinsdag de hele dag geen treinen in Nederland. Dat meldt de NS. Dit is de vierde dag van de aangekondigde 'estafettestaking'. Er kan geen alternatief busvervoer worden ingezet. "We adviseren reizigers hun reis uit te stellen of zelfs vervangend vervoer te regelen", meldt de NS.

LEES OOK: In het hele land geen treinen door staking NS-personeel op dinsdag

16.47

Fietser zwaargewond na aanrijding

Een fietser is zwaargewond geraakt na een botsing met een auto. Dat gebeurde op de kruising van de Terheijdenseweg met de Groenedijk in Breda. Een traumahelikopter is geland en de trauma-arts is mee in de ambulance naar het ziekenhuis gegaan. Het kruispunt is afgezet.

16.34

Ongeluk tussen auto's op kruispunt

Op de kruising van de Kruisbroeksestraat met de Ladonkseweg in Boxtel zijn twee automobilisten tegen elkaar gebotst. Een van de auto's botste daarna tegen een paaltje. Een ambulance was aanwezig, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Beide auto's worden weggetakeld.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
16.21

A27 weer vrij na ongeluk

De A27 bij Breda-Noord is weer vrij. Eerder op de dag was daar een ongeluk gebeurd met drie vrachtwagens.

Wachten op privacy instellingen...
15.39

Slaapkamerbrand in Den Bosch

In een huis aan de Balbaostraat in Den Bosch is rond iets voor twee uur brand uitgebroken in een slaapkamer. Het bed was in brand gevlogen. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Twee kinderen zijn in de ambulance nagekeken omdat ze rook in hadden geademd. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De andere slaapkamers op de bovenverdieping liepen volgens een 112-correspondent zware rook- en roetschade op.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
15.35

Politie zoekt verdachte van explosie

De politie is op zoek naar de verdachte die betrokken was bij de explosie zaterdagavond in Deurne. De voordeur van een huis aan de Zandbosweg werd rond tien uur 's avonds verwoest na een explosie. De bewoner was op dat moment thuis, maar raakte niet gewond.

De politie heeft een foto van de verdachte online gezet. Het gaat om iemand met een blauwe trui.

LEES OOK: Explosie bij huis in Deurne veroorzaakt groot gat in de voordeur

Wachten op privacy instellingen...
14.40

Ongeluk met drie vrachtwagens op de A27

Op de A27 bij Dorst is vanmiddag een ongeluk met drie vrachtwagens gebeurd. Op de snelweg van Gorinchem in de richting Breda staat hierdoor een file van vier kilometer. De rechterrijstrook tussen Oosterhout-Oost en Breda-Noord is dicht, zo meldt de ANWB. Eén persoon is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
14.00

Scooterrijder gewond bij ongeluk

Bij een aanrijding tussen een kleine vrachtwagen en een scooter in vanmiddag in Breda een scooterrijder gewond geraakt. Het slachtoffer is volgens een 112-correspondent met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. Hoe het ongeluk op het Oranje Nassauplein kon gebeuren, wordt door de politie onderzocht.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
12.28

Schietpartij in huis Den Bosch blijkt familiedrama

De man (52) die gisteren in een huis aan de Vierde Haren in Den Bosch om het leven kwam bij een schietpartij is doodgeschoten door zijn broer. Deze broer (56) beroofde zich later zelf van het leven in zijn huis in Berlicum. Op de Facebookpagina van de 56-jarige man staat een afscheidsbrief.

LEES OOK: Familiedrama in Den Bosch: man schoot broer dood en daarna zichzelf

Foto: Noël van Hooft.
Foto: Noël van Hooft.
12.21

Gewonden bij botsing in Mill

Twee automobilisten zijn vanochtend gewond geraakt op de Schoolstraat in Mill. Daar botsten twee wagens frontaal op elkaar. Eén van die auto's had een wagen voor hem geschampt, omdat de bestuurder te laat zag dat de wagen stilstond om af te slaan. De vrouw die achter het stuur van de tegenligger zat, is naar een ziekenhuis gegaan voor controle. Volgens de politie lijken de verwondingen mee te vallen.

Twee gewonden zijn na de botsing in Mill naar een ziekenhuis gebracht (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
Twee gewonden zijn na de botsing in Mill naar een ziekenhuis gebracht (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
11.44

Gewonde na kop-staartbotsing in Breda

Een automobiliste is vanochtend na een kop-staartbotsing in Breda gewond geraakt. Ze is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde op de Crogtdijk. Het slachtoffer reed met haar auto achterop een ander voertuig. Daarna kwam ze met haar auto terecht tegen een boom. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij. Beide auto’s zijn getakeld door een berger.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
11.30

Twee ongelukken op A2 bij Maarheeze

Een auto is vanochtend op de A2 bij Maarheeze achter op een andere auto gebotst. Bij het ongeluk is volgens een 112-correspondent niemand gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde om iets voor halfelf in de richting van Weert. In de file die achter het ongeluk ontstond, gebeurde even later nog een ongeluk. Hierbij zou iemand gewond zijn geraakt.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
10.56

Doorrijder Schijndel heeft zich nog niet gemeld

De bestuurder van een bedrijfswagen waarmee dinsdag in Schijndel een 85-jarige man is doodgereden, heeft zich nog niet bij de politie gemeld. Dat laat een woordvoerder vanochtend desgevraagd weten. "Het onderzoek loopt", geeft hij aan.

De bedrijfswagen die betrokken was bij het ongeluk is die middag door diverse beveiligingscamera’s vastgelegd, zo maakte de politie eerder al bekend. Op de beelden is te zien dat de bestelbus uit de richting Sint-Michielgestel kwam en na de botsing via het Molendijk-Noord roekeloos in de richting van Den Dungen is doorgereden. Volgens getuigen moet de bestuurder de aanrijding hebben gemerkt. Het slachtoffer komt uit Boxtel.

LEES OOK: Bestelbus die doorreed na dodelijke aanrijding staat op camerabeelden

10.30

Jongen (13) opgepakt na mishandeling

In Veldhoven is zaterdag een 13-jarige verdachte opgepakt voor een mishandeling waarbij het slachtoffer een flinke pluk haar verloor. De mishandeling gebeurde op een grasveld in Veldhoven, zo meldt de politie op social media. De leeftijd van het slachtoffer is niet bekendgemaakt. De verdachte verklaarde tegenover de politie dat hij last heeft van woede aanvallen. "Hopelijk krijgt deze jongeman de juiste hulp zodat hij voortaan op het rechte pad blijft", schrijft de politie.

Foto: Facebook politie Best- Oirschot.
Foto: Facebook politie Best- Oirschot.
09.40

Uitgebrande auto 'mogelijk betrokken bij misdrijf'

De auto die vannacht in vlammen opging aan de Kanaaldijk Zuid in Someren-Eind is mogelijk betrokken bij een misdrijf. Dat meldt de politie. Ze komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben. Bij de auto werd volgens een 112-correspondent gereedschap en een jerrycan gevonden.

Foto: Johan Bloemers / SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision.
06.44

NL Alert vanwege brand Schaijk

Vanwege een hooibrand in Schaijk waarbij veel rook vrijkwam en stank ontstond, is vanochtend vroeg een NL-Alert verstuurd. Mensen worden opgeroepen zoveel mogelijk uit de rook te blijven "Deze overlast wordt de komende twaalf uur verwacht", meldt de Veiligheidsregio op Twitter.

LEES OOK: Veel stank na brand in Schaijk, NL-Alert waarschuwt voor overlast

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Een NL-Alert vanwege de brand in Schaijk (foto: Noël van Hooft).
Een NL-Alert vanwege de brand in Schaijk (foto: Noël van Hooft).
05.55

Brand in garage Oirschot geblust

Aan de Akkerweg in Oirschot woedde van halfzes tot halfzeven vanochtend brand in een garage. Een stapel hout bij de garage had vlam gevat. De brandweer was met twee blusvoertuigen aanwezig en heeft het vuur geblust. Het ging om een garage van ongeveer tien bij zeven meter. Er is behoorlijke schade aan het dak van de garage ontstaan.

05.52

Auto in vlammen op in Someren-Eind

Een auto is vannacht in vlammen opgegaan aan de Kanaaldijk Zuid in Someren-Eind. Bij de auto is volgens een 112-correspondent gereedschap en een jerrycan gevonden. Die spullen zijn veiliggesteld door de politie.

De auto was geparkeerd op een verlaten zijweg van de Kanaaldijk Zuid (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
De auto was geparkeerd op een verlaten zijweg van de Kanaaldijk Zuid (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
Van de auto in Someren-Eind bleef weinig over (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
Van de auto in Someren-Eind bleef weinig over (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
04.55

Brand containers vakantiepark

Op Center Parks vakantiepark De Kempervennen in Westerhoven zijn vannacht rond vier uur een paar containers op een afvalsorteerplaats uitgebrand. Waarschijnlijk werd de brand veroorzaakt door barbecuekolen in een container. Het vuur was snel onder controle.

De sorteerplaats moet volgens een 112-correspondent als verloren beschouwd worden. Een paar grote bomen vlakbij de sorteerplaats zijn gekoeld door de brandweer. Die liepen schade op door de hitte. De sorteerplaats is ongeveer tien meter bij chalets vandaan.

De brandweer bluste de afvalsorteerplaats in Westerhoven (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De brandweer bluste de afvalsorteerplaats in Westerhoven (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
04.41

Schermen evenemententerrein vatten vlam

In het Vrouwenhofpark aan de Scholtensboslaan in Roosendaal vatten vannacht meerdere schermen vlam. De schermen waren daar neergezet om het evenemententerrein van het Rooskleurig Festival in het park af te schermen.

De brandweer werd rond halfvier gewaarschuwd vanwege een brandend scherm aan de Laan van België. Daarna werden meer brandende schermen ontdekt. Het zou gaan om minstens tien schermen. De brandweer heeft de schermen geblust.

Meerdere schermen in het Vrouwenhofpark werden verwoest (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Meerdere schermen in het Vrouwenhofpark werden verwoest (foto: Christian Traets/SQ Vision).
01.11

Brand in Schaijk

Aan de Zeelandsedreef in Schaijk woedde vannacht brand. De brandweer bluste het vuur. Wat er precies vlam had gevat, is niet bekendgemaakt.

Brand aan de Zeelandsedreef in Schaijk.
Brand aan de Zeelandsedreef in Schaijk.
De brand zou zondagavond rond elf uur ontstaan zijn.
De brand zou zondagavond rond elf uur ontstaan zijn.
00.51

Auto crasht in Hoogerheide

Een automobiliste is vannacht gewond geraakt in de Aviolandalaan in Hoogerheide. Vermoedelijk raakte ze op de N289 van de weg en schoot ze met haar auto door de berm richting de Aviolandalaan. Daar kwam ze tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De bestuurster is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf meegenomen. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

Van de auto bleef na de crash in Hoogerheide weinig over (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Van de auto bleef na de crash in Hoogerheide weinig over (foto: Christian Traets/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!