Liveblog

112-nieuws: traumahelikopter landt op A58 • ambulance vliegt in brand

2 september 2022 om 20:37 • Aangepast 12 september 2022 om 15:53
nl
In dit liveblog hebben we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dodelijke slachtoffers uit twee gezinnen

De twee kinderen en twee vrouwen die vrijdag om het leven kwamen bij een ongeluk in Oud Gastel komen uit twee verschillende gezinnen. De twee kinderen die zijn overleden en een derde dat gewond raakte, zijn acht, negen en tien. De twee moeders zijn 39 en 42. Ze zaten allemaal in dezelfde auto, die door nog onbekende oorzaak tegen een andere wagen was gebotst. De bestuurder van die auto is aangehouden.

LEES OOK: Twee jonge kinderen en twee vrouwen omgekomen bij ongeluk in Oud Gastel

22.50

Wijkagent boos op motorrijder

Wijkagent Ger Roumen is boos op motorrijders die forse sporen hebben achtergelaten op een industrieterrein in Schijndel. De stuntpiloten kunnen een rekening verwachten van de politie.

Wachten op privacy instellingen...
22.46

Auto belandt in sloot na botsing

Een auto is in Schijndel in de sloot beland na een botsing.

Wachten op privacy instellingen...
22.31

Ongeluk in Schijndel

Op de Rooiseweg in Schijndel is een ongeluk gebeurd. De bestuurder heeft mogelijk een breuk in haar voet opgelopen.

Wachten op privacy instellingen...
22.30

Slachtoffers van ongeluk zijn twee kinderen en twee vrouwen

De dodelijke slachtoffers van het ernstige ongeluk in Oud Gastel zijn twee jonge kinderen en twee volwassen vrouwen. Een derde kind raakte gewond en ligt in het ziekenhuis. Alle slachtoffers komen uit Bosschenhoofd. Bij het ongeluk op de Blauwhekken botsten aan het begin van de avond twee auto's op elkaar. Een bestuurder is aangehouden.

LEES OOK: Twee jonge kinderen en twee vrouwen overleden bij ongeluk in Oud Gastel

19.45

Traumahelikopter landt op A58

Een inzittende van een auto is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeluk op de snelweg A58. De auto botste tussen knooppunt Galder en Ulvenhout door nog onbekende oorzaak tegen een andere auto. Dat was rond tien voor zeven. Een opgeroepen traumahelikopter landde op de snelweg om hulp te kunnen verlenen. De A58 richting Tilburg is dicht. Het verkeer wordt geadviseerd om te rijden over Waalwijk via de A16 en de A59.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
19.12

Doden en gewonden in Oud Gastel

Bij een ernstig ongeluk op De Blauwhekken in Oud Gastel zijn meerdere doden en gewonden gevallen. Dat meldt de politie. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Een bestuurder is aangehouden.

LEES OOK: Meerdere doden en gewonden bij ongeluk Oud Gastel, bestuurder aangehouden

17.47

Ambulance in brand op A59

De A59 van Den Bosch richting knooppunt Zonzeel is dicht. Een ambulance is in brand gevlogen tussen afrit Waalwijk en Dussen.

Wachten op privacy instellingen...
17.11

Ongeluk A16 veroorzaakt file

Op de A16 van Breda naar Rotterdam is bij knooppunt Klaverpolder een ongeluk gebeurd. Twee rijstroken zijn dicht, wat leidt tot ruim een halfuur vertraging.

17.07

Trouwstoet hinderde verkeer

Wachten op privacy instellingen...
16.32

Bosbrand Best waarschijnlijk veroorzaakt door speurtocht

De natuurbrand, afgelopen nacht aan de Schietbaanlaan in Best, is waarschijnlijk veroorzaakt door waxinelichtjes. Een scoutingvereniging in Lierop gebruikte die bij een nachtelijke speurtocht. Het lijkt erop dat hierbij iets is misgegaan, zo laat een woordvoerder van de politie vrijdagmiddag weten.

LEES OOK: Bosbrand Best waarschijnlijk veroorzaakt door speurtocht met theelichtjes

16.06

Grote brand in bedrijfspand

In een bedrijfspand aan de conradweg in Bergen op Zoom woedt sinds kwart voor vier een grote brand. Het dak staat volledig in brand. Het gaat om de aanbouw van het pand. De brandweer is aanwezig met meerdere tankautospuiten en watertransport.

"Heb je last van de rook door de grote brand in Bergen op Zoom? Ga dan naar binnen en sluit ramen en deuren. Blijf uit de rook", meldt de Veiligheidsregio.

LEES OOK: Dak van bedrijf volledig in brand in Bergen op Zoom

16.04

Rijstrook A59 richting Oss dicht

De A59 richting Oss was tussen Kruisstraat en Nuland tijdelijk dicht vanwege een ongeluk. Iets na vier uur is de linkerrijstrook weer open. Er ligt een flink oliespoor, dus Rijkswaterstaat verwacht er de rest van de avondspits mee bezig te zijn.

Wachten op privacy instellingen...
15.29

Auto op de kop

Op de A27 bij Bavel is een ongeluk gebeurd. Een auto is door onbekende oorzaak op de kop beland. Daarbij is iemand gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
15.23

Bermbrand in Heesch

In de berm aan de Schoonstraat in Heesch woedt een brand. De brandweer heeft de brand onder controle.

Wachten op privacy instellingen...
15.08

Brand in huis Tilburg

In een huis aan de Leliestraat in Tilburg is vrijdagmiddag brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar middelbrand, maar had het vuur snel onder controle. De bovenverdieping is zwaar beschadigd geraakt door de brand.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
15.06

20-jarige veelpleger betrapt tijdens inbraak

Een 20-jarige man zonder vaste woonplaats is in de nacht van donderdag op vrijdag op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in Waalwijk. Volgens de politie gaat het om een veelpleger.

De man probeerde in te breken bij een berging aan de Van Andelstraat. Hij had ook nog een gevangenisstraf van 81 dagen openstaan, dus die zit de man momenteel uit.

14.43

Vrachtwagen zorgt voor file op A58

Een kapotte vrachtwagen zorgt opnieuw voor vertraging op de A58. Ditmaal is het raak in de rijrichting Eindhoven bij Oirschot. De rechterrijstrook is dicht en de vertraging bedraagt 50 minuten. Omrijden kan via Den Bosch (A/N65, A2).

14.15

Shredder in brand in Den Bosch

Aan de Ketelaarskampweg in Den Bosch is vrijdagmiddag rond één uur een shredder van een bedrijf in brand gevlogen. Dat zorgde voor dikke zwarte rookwolken boven het bedrijfsterrein. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon voorkomen dat het vuur uitbreidde.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
14.06

Opnieuw brand in bos Deurne

Aan de Meester de Jonghlaan in Deurne is vrijdagmiddag brand uitgebroken in een bosperceel. De brandweer zegt dat het vuur onder controle is, maar is nog wel bezig met nablussen. De brand woedde op een stuk grond van 15 bij 40 meter.

De brand volgt na eerder branden in de regio. Een natuurbrand donderdag in een bosgebied bij Deurne is vermoedelijk aangestoken. De politie zegt uit te gaan van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Het ging om zeker drie brandhaarden in het natuurgebied tussen Deurne en Helmond, die volgens de brandweer donderdagmiddag vlak na elkaar werden gemeld.

13.40

Motorrijder botst tegen auto

Op de Millseweg in Wanroij is een motorrijder tegen de achterkant van een auto gebotst. Dat gebeurde tijdens het optrekken van de motor. De motorrijder wordt in de ambulance nagekeken. De bestuurder van de auto raakte niet gewond, maar was wel flink geschrokken.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
13.05

Rijstrook A58 weer open

De A58 is weer helemaal open richting Breda en Rotterdam. Dat meldt de ANWB en Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

12.00

Rijstrook dicht op A58

Rond middaguur is het opnieuw raak op de A58, ditmaal bij Ulvenhout. Daar zorgt een vrachtwagen met pech voor veel vertraging. De rechterrijstrook is gesloten. Naar verwachting is de weg rond kwart voor één weer helemaal open. Het verkeer richting Breda en Rotterdam wordt omgeleid via de A2 en 59 bij Den Bosch en Waalwijk.

07.29

Ongeluk op A58

De linkerrijstrook van de A58 van Eindhoven richting Breda was vrijdagochtend van kwart over zeven tot acht uur afgesloten na een ongeluk bij Moergestel. Vanwege de afsluiting van de rijstrook ontstond een lange file. Die was op het hoogtepunt elf kilometer lang, goed voor een klein uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
04.04

Brand in bosgebied Best

In de bossen aan de Schietbaanlaan in Best woedde donderdagnacht brand. Het ging om een gebied van zo'n tweehonderd bij tachtig meter. Rond drie uur was de brand onder controle. Het viel een 112-correspondent op dat er op de paden in het bosgebied veel waxinelichtjes brandden. Of die de brand veroorzaakt hebben, wordt onderzocht. Er zou volgens de 112-correspondent een nachtelijke speurtocht hebben plaatsgevonden in het bosgebied.

LEES OOK: Brandende waxinelichtjes gevonden bij natuurbrand in Best

De brandweer bestreed de bosbrand aan de Schietbaanlaan in Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bestreed de bosbrand aan de Schietbaanlaan in Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Op diverse plaatsen in het bos werden waxinelichtjes gevonden en ook een gasstelletje (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Op diverse plaatsen in het bos werden waxinelichtjes gevonden en ook een gasstelletje (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
21.40

Tilburger aangehouden na achtervolging

De politie heeft donderdagavond een 40-jarige Tilburger opgepakt na een achtervolging door zijn woonplaats. De auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom op het Pieter Vreedeplein. Volgens de politie moesten andere weggebruikers wegspringen voor de automobilist, zo roekeloos reed hij. De man is aangehouden. Hij had nog enkele dagen cel tegoed.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!