'Jumbo zit in zwaar weer', zegt Sven Kramer over situatie Frits van Eerd - Omroep Brabant

'Jumbo zit in zwaar weer', zegt Sven Kramer over situatie Frits van Eerd

29 september om 07:43 • Aangepast 30 september om 09:11
nl
De mensen die bij Jumbo werken of bij het bedrijf betrokken zijn, moeten dicht bij elkaar blijven. Dat zei Sven Kramer woensdagavond in Wolvega bij de presentatie van schaatsploeg Jumbo-Visma voor het nieuwe seizoen. De voormalig schaatser reageert daarmee op de situatie rond Frits van Eerd.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De FIOD deed ruim twee weken geleden een inval bij de Jumbo-topman in zijn huis in Heeswijk-Dinther vanwege een witwasonderzoek. Ook op andere plekken in Nederland werden invallen gedaan.

Van Eerd werd vorige week zondag na vijf dagen vrijgelaten, maar het Openbaar Ministerie beschouwt hem nog wel als verdachte. Hij besloot enkele dagen later om zijn functie als algemeen directeur van de supermarktketen voorlopig neer te leggen.

Voortbestaan
De zaak rond Jumbo-topman Frits van Eerd heeft volgens schaatscoach Jac Orie geen directe gevolgen voor de schaatsploeg van Jumbo-Visma. Er zijn geen zorgen over de toekomst van het team. "Ons is namelijk voorgehouden dat dat niet hoeft. Het gaat om een privépersoon, niet om een concern", zei Orie.

"Iedereen leeft mee met Jumbo en de familie", zei Orie. "Het is een vervelende situatie. Het is te hopen dat ze er goed uitkomen." Binnen de schaatsploeg wordt veel gesproken, maar het is volgens Orie ook weer geen heel groot thema. "Het is soms het gesprek bij de eettafel, maar daarna ebt het weg. Er moet ook weer gewoon getraind worden."

'Zwaar weer'
Sven Kramer beëindigde begin dit jaar na de Olympische Spelen in Beijing zijn schaatsloopbaan en werd eerder deze maand aangesteld als directeur business development bij Jumbo-Visma. "Jumbo zit in zwaar weer, daar hoeven we onze ogen niet voor te sluiten", zei Kramer.

De voormalig topschaatser legt zijn in zijn nieuwe functie vooral toe op het management en de zakelijke ondersteuning van de schaatsploeg. Ook zet de viervoudig olympisch kampioen zijn netwerk in voor de verdere commerciële groei van de organisatie.

'Verbinding houden'
Kramer dankte Jumbo-bestuurders Ton van Veen en Rogier Riemersma, die ondanks de onrust rond Van Eerd toch bij de presentatie aanwezig waren. "Het is belangrijk om verbinding te houden en het warme hart uit te dragen", sprak Kramer.

LEES OOK:

Jumbo kan niet te lang zonder directeur Frits want er is werk aan de winkel

Raceteam Frits van Eerd trekt zich terug voor belangrijke wedstrijd in VS

Frits van Eerd stopt tijdelijk als algemeen directeur van Jumbo

Jumbo-sporters wachten onderzoek topman Frits van Eerd af

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.