Liveblog

112-nieuws: auto op z'n kant na botsing • houten schuur gaat in vlammen op

10 oktober 2022 om 13:57 • Aangepast 18 oktober 2022 om 11:54
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.45

UPDATE: Duitse herder puppy's gestolen in Boekel

Bij een gezin in Boekel zijn maandagochtend acht Duitse herder puppy's gestolen. De dieren waren nog maar drie weken oud en zijn afhankelijk van hun moeder. Een van de diertjes lag doodgetrapt bij de heg. “Waarschijnlijk begon die te piepen en waren ze bang dat we het zouden horen. Hoe ziek ben je dan?”, vertelt het baasje van de hondjes.

LEES OOK: Dieven doden puppy en nemen de rest van het pasgeboren nestje mee

20.45

Politie maakt identiteit bekend van schutter op bomvol terras Tilburg

De 24-jarige man die wordt gezocht als verdachte van een schietpartij in Tilburg, is door de politie herkenbaar in beeld gebracht. Het gaat om Thomas Nelom uit Drunen, dat maakt de politie maandag bekend.

Een 29-jarige Tilburger raakte bij de schietpartij gewond aan zijn been. De politie vermoedt dat de verdachte in het buitenland zit.

LEES OOK: Dit is de man die op een vol terras in Tilburg iemand neerschoot

19.18

Houten schuurtje in Dommelen gaat in vlammen op

In het buitengebied van Dommelen is maandagavond een schuurtje in vlammen opgegaan. Het schuurtje lag achter de Narcislaan en stond op een terrein met daaromheen verschillende moestuinen. De brandweer had moeite om de brand te bereiken, want om het perceel ligt een slootje. Het schuurtje was niet meer te redden.

Volgens een 112-correspondent zouden omwonenden hebben gemeld dat er al vaker brand is geweest. Dan ging het om een mesthoop of afval wat in brand stond.

Ook een nabijgelegen knotwilg vloog in brand.

Foto: Rico Vogels - SQ Vision
Foto: Rico Vogels - SQ Vision
Foto: Rico Vogels - SQ Vision
Foto: Rico Vogels - SQ Vision
Foto: Rico Vogels - SQ Vision
Foto: Rico Vogels - SQ Vision
Foto: Rico Vogels - SQ Vision
Foto: Rico Vogels - SQ Vision
18.15

Supermarkt Jan Linders in Cuijk overvallen

Supermarkt Jan Linders aan de Grotestraat in Cuijk is maandag rond kwart over zes overvallen door een man met tatoeages op armen en gezicht. Dat meldt de politie. De man kwam al eerder in de winkel en stapte om kwart over zes opnieuw binnen. Hij wilde iets afrekenen, zodra de kassalade open ging, deed hij een greep uit de kassa. De politie zoekt in de omgeving naar de dader. De supermarkt is wel open voor publiek.

LEES OOK: Man met tatoeages op armen en gezicht doet greep uit kassa bij supermarkt

Foto: Marco van den Broek - SQ Vision
Foto: Marco van den Broek - SQ Vision
17.40

Twee auto's botsen op elkaar in Waalwijk

Twee auto's zijn maandagmiddag rond half zes op elkaar gebotst. Een van de voertuigen kwam daardoor op z'n kant op het wegdek terecht. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Weteringweg en de Pakketweg. Inzittenden zijn onderzocht door ambulancepersoneel. Het is niet bekend of er iemand mee moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
16.20

Ongeluk met meerdere voertuigen op A59

Op de A59 bij Vlijmen is maandagmiddag rond vier uur een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. Brandweer, ambulance en politie schoten te hulp. Een persoon is nagekeken door ambulancepersoneel, het is niet duidelijk of deze persoon ook mee moest naar het ziekenhuis. Op de A59 ontstond een flinke file door het ongeluk.

Ongeluk op A59 met meerdere voertuigen (foto: Iwan van Dun - SQ Vision).
Ongeluk op A59 met meerdere voertuigen (foto: Iwan van Dun - SQ Vision).

16.00 – File op A58 na ongeluk met meerdere voertuigen, ruim een uur vertraging
Op de A58 richting Eindhoven is een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. Bij afslag Oirschot is de linkerrijstrook afgesloten, daardoor is er ruim een uur vertraging. Ook aan de andere kant van de snelweg is inmiddels een kijkersfile ontstaan. Dat melden Rijkswaterstaat en de ANWB.

Vanaf knooppunt De Baars wordt het verkeer omgeleid via de A65 en de A2. Drie bestelauto’s moeten worden geborgen. Het is niet bekend wat er precies is gebeurd en of er gewonden zijn.

Wachten op privacy instellingen...
15.00

UPDATE: brand in garage onder controle

De brand in een garage bij een huis aan de Siriusstraat in Eindhoven is onder controle, zo laat de brandweer rond drie uur weten. Het nablussen gaat nog wel even duren. Volgens een 112-correspondent is er behoorlijk wat schade ontstaan. Omwonenden zagen rook uit de garage komen. Zij hebben vervolgens de brandweer gewaarschuwd. Uiteindelijk moest de garagedeur worden open gezaagd om beter bij de brand te kunnen komen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.30

Brand in garage bij huis in Eindhoven

In een garage bij een huis aan de Siriusstraat in Eindhoven woedt vanmiddag rond half drie brand. De brandweer probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar het huis. Er zijn geen gewonden, laat de brandweer weten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.50

Twee auto's botsen in Oss

Twee auto's zijn vanmiddag op de Nieuwe Hescheweg in Oss gebotst. Een vrouw werd na het ongeluk volgens een 112-correspondent nagekeken door ambulancemedewerkers. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis. De beide auto's liepen behoorlijk wat schade op. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
13.10

Acht pups gestolen

Uit een schuur bij een huis in Boekel zijn vanochtend acht Duitse herderpups gestolen. Het gaat om drie teefjes en vijf reutjes van drie weken oud, zo laat de politie weten. De beestjes zijn volgens de politie vanochtend tussen kwart voor zeven en kwart over zeven meegenomen. Het huis met de bijbehorende schuur staat in de buurt van de Volkelseweg/Peelsehuis.

De pups zijn nog afhankelijk van hun moeder. Reden voor de politie om zich ernstige zorgen te maken over het welzijn van de hondjes. De politie vraagt mensen het te melden wanneer er jonge Duitse herderpups, zonder moeder, worden aangeboden. Ook is de politie op zoek naar mogelijke getuigen van de diefstal.

De gestolen pups (foto: politie Maashorst & Boekel).
De gestolen pups (foto: politie Maashorst & Boekel).
11.40

Ongeluk op de A2 bij Eindhoven

Een ongeluk op de A2 bij Eindhoven zorgt voor een file wanneer je richting Maastricht rijdt. Volgens de ANWB moet je rond kwart voor twaalf rekening houden met zo'n twintig minuten vertraging. Het loopt vast tussen het knooppunt Batadorp en de afrit Valkenswaard.

11.15

Misstanden in huizen voor arbeidsmigranten in Helmond

Bij een controle van huizen waar arbeidsmigranten wonen in Helmond bleek afgelopen week op meerdere adressen de brandveiligheid niet in orde. Ook was op verschillende plekken sprake van kamerbewoning, terwijl daar niet de benodigde vergunningen voor waren. Dat laat de gemeente vanochtend weten.

In een huis waar onder normale omstandigheden vier of vijf mensen kunnen wonen, verbleven volgens de gemeente twaalf arbeidsmigranten. In de woonkamer stonden zeven bedden en matrassen. De blikken bier stonden naast de bedden op het tapijt en werden gebruikt als asbak. De brandalarminstallatie werkte niet. In het huis moesten direct op elke verdieping rookmelders worden geplaatst.

10.30

Onderzoek doorrijder Helmond nog in volle gang

Of de automobilist die zaterdagnacht in Helmond een fietser aanreed en daarna doorreed gedronken had of onder invloed was van andere middelen, is niet meer vast te stellen. Dit laat de politie aan Omroep Brabant weten. De man van 27 uit Deurne meldde zich gistermiddag bij de politie.

De automobilist is daarna uitgebreid gehoord, maar hij heeft niet vastgezeten. Wel is zijn auto in beslag genomen voor nader (technisch) onderzoek. Het onderzoek naar wat er zaterdagnacht precies is gebeurd, loopt nog. Hoe het met het 17-jarige slachtoffer gaat, is niet duidelijk. Eerder liet de politie al weten dat hij zich niet kan herinneren wat er is gebeurd. De jongen liep een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen op.

LEES OOK: Fietser (17) aangereden en gewond achtergelaten op weg in Helmond

10.00

UPDATE: Problemen op het spoor bij Roosendaal voorbij

De wisselstoring waardoor er tussen Dordrecht en Roosendaal vanochtend geen intercity's reden, is verholpen. Vanaf tien uur wordt de normale dienstregeling hervat, zo laat de NS weten.

09.30

Hardrijder (54) moet rijbewijs inleveren

Een 54-jarige automobilist uit Oisterwijk trapte het gaspedaal gisteravond behoorlijk wat te ver in toen hij over de Burgemeester Bechtweg in Tilburg reed. Je mag daar tachtig, maar hij reed volgens de politie 138 kilometer per uur. Hij liep tegen de lamp tijdens een videosurveillance. De man kreeg een proces-verbaal. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren, zo meldt de politie vanochtend.

06.00

Geen intercity's door wisselstoring

Op het traject Dordrecht-Roosendaal rijden vanochtend minder treinen. De oorzaak is een wisselstoring. Daardoor rijden er geen intercity's. Naar verwachting is de storing om kwart over tien verholpen.

01.00

Auto ramt gevel van huis in Helmond

Een auto heeft gisteravond de gevel van een huis aan de Paulus Potterlaan in Helmond geramd. De bestuurder was door onbekende oorzaak van de weg geraakt en de voortuin van het huis ingereden. De auto kwam tegen de gevel tot stilstand. De gevel raakte daardoor zwaar beschadigd.

Auto ramt gevel van huis in Helmond (Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision)
Auto ramt gevel van huis in Helmond (Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision)
18.45

Fietsster gewond in Schijndel

Op de Eerdsebaan in Schijndel kwam gistermiddag een vrouw ten val met haar fiets. Omstanders schoten te hulp en de vrouw werd vervolgens met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een deel van de rijbaan was tijdelijk afgesloten.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
17.05

Man uit Deurne meldt zich voor ongeval in Helmond

Een 27-jarige man uit Deurne heeft zich gisteren gemeld voor het ongeval van zaterdagnacht waarbij een 17-jarige fietser werd aangereden in Helmond. Hij is verhoord en zijn auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

De fiets van de aangereden man in de berm van de Europaweg in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De fiets van de aangereden man in de berm van de Europaweg in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
17.00

Fietsers gewond bij ongeval

Bij een ongeval op de Wilhelminasingel in Breda zijn gistermiddag twee fietsers gewond geraakt. Dat gebeurde na een botsing met een auto. Het gaat om een man en een vrouw. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De man werd ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Wie geen voorrang verleende, is niet duidelijk. De politie onderzocht het een en ander.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!