Liveblog

112-nieuws: drukke avondspits • wapen- en drugshandelaar vast

18 november 2022 om 14:46 • Aangepast 28 november 2022 om 14:30
nl
In dit liveblog hebben we je deze vrijdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

18.15

Erg druk op snelwegen

De avondspits is vooral voor het verkeer op de snelwegen rondom Den Bosch vervelend verlopen. Zo waren in de richting van Utrecht vrijdagmiddag twee rijstroken op de A2 tussen Boxtel-Noord en afrit Kerkdriel een tijd dicht. De hele weg is al een tijd vrij, maar als nasleep van een ongeluk stond er om kwart over zes nog wel een file van 12 kilometer tussen Vught en afrit Kerkdriel. De vertraging, die eerder op de dag een uur was, bedraagt nu ruim 20 minuten.

Op de A59 was het lang aanschuiven tussen knooppunt Zonzeel en Raamsdonksveer, in de richting van Den Bosch. De rechterrijstrook was hier enige tijd dicht door een kapotte vrachtwagen. Aan het begin van de avond was er op deze snelweg alleen nog sprake van extra reistijd (van 7 minuten), omdat er een file stond van 4 kilometer tussen afrit Dussen en knooppunt Hooipolder in de richting van knooppunt Zonzeel.

Ook op andere snelwegen in Brabant is het mede door het slechte weer erg druk geweest, zoals op de A58. Ook daar viel het allemaal tegen half zeven mee: alleen tussen Oirschot en Moergestel stond toen in de richting van Tilburg een file van 7 kilometer.

16.55

Arrestaties bij drugsactie politie

In Breda, Raamsdonksveer en Terheijden zijn de afgelopen week vier drugsdealers aangehouden. Ook drie kopers werden gearresteerd en er zijn drugs in beslag genomen. Daarnaast betrapten agenten een automobilist die voor de negende keer zonder rijbewijs reed. De leeftijd van de verdachten varieert van 18 tot 33.

LEES OOK: Politie arresteert vier drugsdealers met hard- en softdrugs

16.50

Eindhovenaar vast voor wapen- en drugshandel

Een man van 26 uit Eindhoven zit voorlopig vast wegens de handel in wapens en drugs. Hij werd dinsdag aangehouden, net als een 39-jarige man uit Purmerend. Het onderzoek naar hen begon in september naar aanleiding van ontsleutelde chatberichten van Sky ECC, een aanbieder van cryptofoons voor de onderwereld.

Vermoedelijk schreef het tweetal begin 2021 in versleutelde chatberichten over de verkoop van (automatische) vuurwapens en drugs. Bij de doorzoeking van hun woningen is beslag gelegd op mobiele telefoons, kostbare horloges, pepperspray, een wapen, onderdelen van vuurwapens, munitie en enkele honderden grammen hasj.

16.35

Dertien 'gevaarlijke' huurauto's in beslag genomen

De politie heeft de afgelopen twee maanden in en om Roosendaal dertien huurauto’s in beslag genomen. Reden hiervan is volgens de politie de toename van het aantal meldingen van asociaal rijgedrag van bestuurders van deze, veelal Duitse, huurauto’s.

Begin september veroorzaakte een man uit Roosendaal met een gehuurde Duitse Mercedes een ongeluk in Oud Gastel, waarbij twee moeders en twee kinderen uit Bosschenhoofd om het leven kwamen. De 27-jarige man werd onder meer gevaarlijk rijgedrag verweten. Een week na dat ongeluk werd bekend dat de politie de jacht op jonge mannen die zich misdragen in snelle Duitse huurwagens nieuw leven gaat inblazen.

Afgelopen woensdag werd om deze reden een man van 30 in Roosendaal van de weg gehaald. Deze 'Muis911' zette filmpjes van zijn rijgedrag op Instagram en YouTube.

LEES OOK: Beruchte snelwegpiraat Muis911 eindelijk op heterdaad betrapt

16.30

Rijkswaterstaat zag de bui al hangen

De ANWB en Rijkswaterstaat houden rekening met een natte en mede daardoor drukke avondspits, zo maakten zij vrijdagmiddag bekend. Ook in Brabant moet rekening worden gehouden met forse vertraging. Rond half vijf was het vooral druk op de snelweg A2. Tussen de knooppunten Everdingen en Empel stond toen in de richting van Den Bosch een file van 29 kilometer wat een extra reistijd van ongeveer drie kwartier betekende. In de richting van Utrecht was sprake van een vertraging van ongeveer een half uur tussen Boxtel-Noord en afslag Kerkdriel. Door een ongeluk zijn twee rijstroken dicht.

Ook op de A59, tussen knooppunt Zonzeel en Raamsdonksveer in de richting van Den Bosch, was de extra tijd was opgelopen tot ongeveer een half uur. Op dit weggedeelte stond tegen half vijf een file van 10 kilometer. Door een kapotte vrachtwagen is de rechterrijstrook dicht. Op de A58 kan het verkeer evenmin, in beide richtingen zelfs, lekker doorrijden.

Wachten op privacy instellingen...
14.38

Illegaal zwaar vuurwerk in bestelbus

In een bestelbus in Berkel-Enschot heeft de politie donderdagavond zo'n 57 kilo illegaal zwaar knalvuurwerk ontdekt. De bestuurder van het busje, een 21-jarige man zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden. Hij kwam al vaker met de politie in aanraking. In het busje lagen onder meer zogenoemde shells ofwel mortiervuurwerk.

LEES OOK: 57 kilo illegaal zwaar knalvuurwerk ontdekt in bestelbus

Illegaal zwaar knalvuurwerk lag in de bestelbus in Berkel-Enschot (foto: politie).
Illegaal zwaar knalvuurwerk lag in de bestelbus in Berkel-Enschot (foto: politie).
14.23

Automobiliste crasht in Cromvoirt

Een automobiliste is vrijdagmiddag op de Deutersestraat in Cromvoirt de macht over het stuur van haar auto verloren. De auto stuiterde volgens een 112-correspondent door een greppel en kwam bovenop een bult zand tot stilstand. Het ongeluk gebeurde rond kwart over twaalf. De brandweer heeft de auto gestabiliseerd en hielp de bestuurster uit de auto. De vrouw is daarna naar een ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde op de Deutersestraat in Cromvoirt (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de Deutersestraat in Cromvoirt (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
13.14

Beelden relschoppers worden na 2 december herkenbaar getoond

De politie roept iedereen die 17 september betrokken was bij de rellen die plaatsvonden in stadion De Viert na de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - TOP Oss op zich voor 2 december te melden. Anders worden de foto's van die hen gemaakt zijn herkenbaar getoond. De agressie richtte zich tegen stewards en agenten. De ME werd bekogeld met stenen en fakkels. Tot nu toe zijn elf verdachten aangehouden.

LEES OOK: Oproep aan relschoppers FC Den Bosch-TOP Oss: 'Anders herkenbaar getoond'

De relschoppers wordt dringend verzocht zich voor 2 december te melden (foto: politie).
De relschoppers wordt dringend verzocht zich voor 2 december te melden (foto: politie).
13.03

Rechterrijstrook A27 dicht

De rechterrijstrook van de A27 van Breda richting Gorinchem werd om kwart voor een vrijdagmiddag afgesloten na een ongeluk bij Oosterhout-Oost. Dit leidde rond kwart over een tot een zeven kilometer lange file vanaf Breda, goed voor meer dan een halfuur vertraging. Rond halftwee werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

12.53

Linkerrijstrook A58 dicht

De linkerrijstrook van de A58 van Tilburg richting Eindhoven was aan het begin van de vrijdagmiddag een tijd lang afgesloten na een ongeluk bij Best. De afsluiting leidde rond kwart voor een 's middags tot een twaalf kilometer lange file vanaf Moergestel, goed vijftig minuten vertraging. Rond een uur 's middags werd de afgesloten rijstrook vrijgegeven.

12.06

Ongeluk op A2 De Hogt

De A2 van Eindhoven richting Maastricht werd vrijdag rond kwart voor twaalf afgesloten na een ongeluk bij knooppunt De Hogt. Het verkeer werd hier over de vluchtstrook geleid. De afsluiting van de rijstroken leidde rond twaalf uur 's middags tot een vijf kilometer lange file vanaf knooppunt Batadorp, goed voor een klein halfuur vertraging. Rond halfeen werd de weg weer vrijgegeven.

Problemen op de A2 na een ongeluk bij knooppunt De Hogt (foto: Twitter Rijkswaterstaat).
Problemen op de A2 na een ongeluk bij knooppunt De Hogt (foto: Twitter Rijkswaterstaat).
12.01

Twintig kilo vuurwerk in twee auto's

Tijdens politiecontroles in het grensgebied van West-Brabant en België hebben agenten donderdag twintig kilo vuurwerk ontdekt in twee voertuigen aan de grens bij Nispen en Wouwse Plantage. Dit is in beslag genomen. Daarnaast werden tijdens de politiecontroles voor uiteenlopende zaken bekeuringen uitgedeeld en werden langs de A58 twee auto's in beslag genomen.

11.20

Kapotte vrachtwagen op A67

De rechterrijstrook van de A67 van Eindhoven richting Venlo werd rond elf uur vrijdagochtend afgesloten bij de afrit Someren. Daar stond een kapotte vrachtwagen. De afsluiting van de rijstrook leidde rond kwart over elf tot een vijf kilometer lange file vanaf knooppunt Leenderheide, goed voor tien minuten vertraging. Rond halftwaalf waren de problemen verleden tijd.

10.01

Man vlucht voor politie en duikt in water

Een 40-jarige man is vrijdagochtend in het water gesprongen aan de Seeligsingel in Breda. Dit deed hij toen agenten hem wilden meenemen naar het politiebureau omdat hij nog 120 dagen moet zitten. Ook moet hij nog als verdachte gehoord worden over een vernieling. Toen de brandweer aankwam met een bootje, besloot de man alsnog uit het water te klimmen. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Breda.

LEES OOK: Man die de bak in moet, springt de singel in om aan politie te ontsnappen

09.27

Automobilist botst op container

Een automobilist is vrijdagochtend op een afvalcontainer gebotst op de Kortendijksestraat in Roosendaal. Dit gebeurde rond kwart over acht. Er raakte niemand gewond bij het ongeluk. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. De auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf meegenomen.

De auto raakte zwaar beschadigd bij de botsing in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De auto raakte zwaar beschadigd bij de botsing in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
07.42

File op A58

Verkeer op de A58 van Tilburg richting Bergen op Zoom moest vrijdagochtend rekening houden met een file bij knooppunt Princeville. Daar gebeurde rond kwart over zeven een ongeluk. Rond kwart voor acht was de file vijf kilometer lang. De file begon bij knooppunt Galder. De vertraging bedroeg op dat moment een klein kwartier. Rond acht uur waren de problemen op de A58 verleden tijd.

23.00

Brand bij garagebedrijf in Geldrop, vuur snel onder controle

Bij een garagebedrijf aan het Bogardeind in Geldrop is donderdagavond rond elf uur brand uitgebroken. De brandweer zette extra bluswagens in om het vuur te bestrijden. De brand was snel onder controle.

De brak uit onder de carport aan de achterkant van de garage. De brandweer hield naastgelegen panden nat om te voorkomen dat de brand zou overslaan. Brandweerlieden haalden uit voorzorg enkele gasflessen, die dicht bij de brand stonden, weg. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
22.35

Gewonde bij steekpartij in Bergen op Zoom, verdachte aangehouden

Aan de Halsterseweg in Bergen op Zoom is donderdagavond op straat een man neergestoken. Dat gebeurde rond half acht. Het gaat om een 24-jarige man uit diezelfde plaats. Volgens de politie was de man aanspreekbaar. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. later op de avond is de verdachte van de steekpartij door de politie aangehouden. De man sloeg na de steekpartij op de vlucht, maar rond half tien werd hij opgepakt.

19.30

Auto belandt in sloot in Bergeijk

Op de Diepveldenweg is donderdagavond een man met zijn auto in de sloot beland. Hij nam een van de bochten te ruim en kwam aan de ander kant van de weg in het water terecht. De man is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar kwam met de schrik vrij. In augustus verongelukte op dezelfde plek een motorrijder.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!