112-nieuws: botsing in Heesch • huis onbewoonbaar na keukenbrand - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: botsing in Heesch • huis onbewoonbaar na keukenbrand

23 november om 17:38 • Aangepast 24 november om 11:21
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

22.58

Dit liveblog is gesloten

21.16

Overvallers bedreigen slachtoffer met wapens

Meerdere daders hebben een huis overvallen aan de Schie in Deurne. Met wapens bedreigden ze een slachtoffer. Vervolgens sloegen ze met de buit op de vlucht.

Er is een burgernetmelding verstuurd om uit te kijken naar een man in zwarte kleding met een bivakmuts en een man in een groene broek en bodywarmer.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
18.33

Vrouw vermist in Reusel-de Mierden

Update: de vrouw is iets voor zeven uur gevonden.

Wachten op privacy instellingen...
18.29

Ongeluk tussen fietser en automobilist

Op de ZIlverlinde in Someren zijn een fietser en automobilist tegen elkaar gebotst. De fietser viel op de grond. Hij is nagekeken in de ambulance en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook de bestuurder van de auto is niet gewond geraakt.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
17.31

Huis onbewoonbaar na keukenbrand

In de keuken van een huis aan de Samarialaan in Eindhoven woedde woensdagmiddag een brand. De vlam sloeg tijdens het koken in de pan. De schade aan de keuken is groot en in het huis is veel rook- en waterschade. Het is volgens de brandweer daarom niet meer veilig om in het huis te wonen. Een van de bewoners had rook ingeademd en is in de ambulance nagekeken.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.39

Botsing tussen bestelbus en auto

Op de Osseweg in Heesch zijn de bestuurders van een bestelbus en een auto tegen elkaar gebotst. Ze hebben hierbij ook een verkeersbord geraakt. Verkeer van Heesch richting Oss is gestremd. Ook verkeer in de andere richting krijgt te maken met vertraging.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
16.35

Flinke file op A50

Op de A50 van Eindhoven naar Oss is een ongeluk gebeurd bij Son en Breugel. Rond half vijf staat er zo'n 11 kilometer file, wat leidt tot bijna anderhalf uur vertraging. De linkerrijstrook is dicht.

Om kwart over vijf is de rijstrook weer open. "De file neemt snel in lengte af", meldt Rijkswaterstaat.

Wachten op privacy instellingen...
16.20

Ongeluk A58 naar Eindhoven

Op de A58 van Tilburg naar Eindhoven is een ongeluk gebeurd bij Best. Een rijstrook is open. De file loopt volgens Rijkswaterstaat snel op. Iets na half vijf staat er negen kilometer file, wat leidt tot bijna anderhalf uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
16.02

Vrachtwagen klem onder viaduct

Een vrachtwagen heeft zich woensdag vastgereden onder het beruchte viaduct bij de Hertog Janstraat en A59 in Waalwijk. Op deze plek ging het afgelopen jaren al tientallen keren mis. De weg is voorlopig dicht.

LEES OOK: Opnieuw vrachtwagen vast onder berucht viaduct in Waalwijk

Wachten op privacy instellingen...
15.07

Beelden gedeeld van sieradendief in Tilburg

De politie heeft in het programma Opsporing Verzocht bewakingsbeelden gedeeld van een man die sieraden steelt in Tilburg. Hij nam dinsdag 21 juni uit de vitrine van een juwelier aan de Heuvelstraat een tableau met gouden ringen mee. Op de beelden is te zien dat de man in een keer het hele plateau met ringen in zijn binnenzak steekt terwijl personeel even afgeleid is.

Wachten op privacy instellingen...
13.55

Twee aanhoudingen bij inval in drugswoning in Oosterhout

De politie heeft na een rechercheonderzoek woensdagochtend een inval gedaan in een huis aan de Ranonkelstraat in Oosterhout. Er werden in de woning onder meer heroïne, hennep, een boksbeugel, pepperspray en munitie gevonden en in beslag genomen. De bewoner van het huis is samen met een 40-jarige man uit Oosterhout opgepakt. Zij zitten allebei vast. De gemeente Oosterhout heeft het huis voor drie maanden gesloten.

12.49

Automobiliste rijdt in op boa in Bergen op Zoom

De politie heeft dinsdagavond een 21-jarige vrouw uit Utrecht opgepakt omdat ze op een handhaver inreed van de gemeente Bergen op Zoom. Boa's zagen dat de bestuurster een ballonnetje aan haar mond had op de Holleweg. Ze vermoedden dat de vrouw lachgas gebruikte. Die had alleen geen zin in de controle en ging er op hoge snelheid vandoor.

Ze raakte daarbij bijna een van de handhavers die net opzij kon springen. Hij heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De politie heeft daarna de achtervolging ingezet en de vrouw op de Wattweg in Bergen op Zoom aan de kant gezet. In haar auto werden twee lachgas cilinders gevonden. De automobiliste is opgepakt en zit nog vast voor verhoor.

12.41

Brand in technische installatie bij bedrijf in Best

Bij een bedrijf aan de Brem in Best is aan het begin van de middag brand uitgebroken. De brand woedde in een technische installatie.

Vanwege lichte rookontwikkeling werd het gebouw ontruimd. Niemand raakte gewond. Het bedrijfsgebouw wordt geventileerd.

11.56

Niet vijf, maar acht gewonden bij gifongeluk Moerdijk

Er zijn niet vijf, maar acht mensen gewond geraakt door een ongeluk met een vrijgekomen giftige damp in Moerdijk. De brandweer meldde eerst dat er vijf mensen gewond waren geraakt, van wie één ernstig.

Bij het ongeluk was geen gevaar voor de omgeving, benadrukt de brandweer.

Wachten op privacy instellingen...
11.37

Treinen tussen Oss en Den Bosch rijden na een dag weer

De treinen tussen Oss en Den Bosch rijden weer volgens de dienstregeling. De spoorverbinding lag er sinds dinsdagmorgen uit vanwege een breuk in een spoorstaaf in Rosmalen. ProRail is tot woensdagmorgen bezig geweest met de reparatie.

De gebroken spoorstaaf zat in het beton van een spoorwegovergang. Dat maakte het moeilijk om de staaf te verwijderen en te repareren. Spoorstaven in beton zitten vast met een lijmlaag. Het uitharden van die lijm duurde tot woensdagmorgen.

De overweg bij Rosmalen en de boosdoener (foto: ProRail/Incidentenbestrijding).
De overweg bij Rosmalen en de boosdoener (foto: ProRail/Incidentenbestrijding).
11.12

'Verdachte van mishandeling Mark Gillis was die nacht bij partner'

Eén van de vier verdachten van de brute overval op Mark Gillis kan hierbij niet betrokken zijn geweest. Dat stelt de partner van de 42-jarige man uit Rosmalen, die woensdag pro forma voor de rechtbank in Den Bosch is verschenen. Volgens deze vrouw uit Goirle was de verdachte de nacht van de overval bij hem.

Guy Koppen, advocaat van de verdachte uit Rosmalen, bracht dit tijdens de zitting naar voren. Hij vroeg de rechter om de vrouw als getuige te mogen horen. Ze weet volgens hem zeker dat haar partner bij hem was, omdat ze in die periode 'zware medicatie' gebruikte en niet alleen met haar kind kan worden gelaten.

Mark Gillis werd vorig jaar in de nacht van 6 op 7 november thuis overvallen.
Mark Gillis werd vorig jaar in de nacht van 6 op 7 november thuis overvallen.
11.00

Jonge scooterrijdster gewond na val

Een jonge scooterrijdster is vanmorgen gewond geraakt na een val aan de Beugenseweg in Boxmeer. Ze reed over een fietspad in de richting van het centrum toen het mis ging.

Ambulancemedewerkers hebben de scooterrijdster gecontroleerd, maar ze raakte niet ernstig gewond. Ze is door de politie naar huis gebracht. De scooter raakte zwaar beschadigd.

Foto: SK-Media.
Foto: SK-Media.
10.20

Ernstig gewonde bij ongeluk met gevaarlijke damp Moerdijk, 4 lichtgewonden

Bij een ongeluk met een gevaarlijke damp bij een bedrijf aan de Middenweg in Moerdijk zijn vijf mensen gewond geraakt. Eén van hen is er ernstig aan toe. Het ongeluk gebeurde woensdagochtend rond halftien. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De vijf medewerkers raakten gewond na het inademen van een giftige damp.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.00

144 automobilisten met telefoon achter het stuur

144 automobilisten zijn gisteren op snelwegen in Oost-Brabant bekeurd, omdat ze hun telefoon vasthielden achter het stuur. De politie ging met een touringcar en onopvallende politiewagens de weg op om automobilisten te controleren. Er werd ook een camera ingezet die automobilisten met mobiele telefoons achter het stuur spotten.

Een controle vanuit een touringcar is volgens de politie een effectieve manier om appende bestuurders te spotten.

Wachten op privacy instellingen...
07.40

Mogelijk asbest vrijgekomen bij brand Mariahout

De brand in Mariahout is onder controle, zo laat de brandweer weten. Mogelijk is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Het advies aan omwonenden is niet te komen kijken en uit de rook te blijven.

07.20

Brand in Mariahout woedde in schuur bij huis

In eerste instantie meldde de brandweer vanochtend dat er een uitslaande brand woedde in een huis aan de Rooijseweg in Mariahout. Het blijkt echter te gaan om een schuur van acht bij tien meter die volledig in brand staat. Inmiddels lijkt de brandweer het vuur onder controle te hebben, zo geeft ze aan. Bij de brand raakte niemand gewond.

Wachten op privacy instellingen...
07.10

Kijk hier de extra uitzending van Brabant Nieuws terug

Wachten op privacy instellingen...
06.45

Bewoners hebben brandend huis veilig kunnen verlaten

Bij de woningbrand in Mariahout heeft iedereen het huis veilig kunnen verlaten. Dit meldt de brandweer om kwart voor zeven. De brandweer probeert op dit moment te voorkomen dat de brand zich uitbreidt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

06.30

Uitslaande brand in huis Mariahout

Er woedt vanochtend een uitslaande brand in een huis aan de Rooijseweg in Mariahout. De brandweer is met twee blusvoertuigen onderweg naar de brand. Het is nog niet bekend of er nog mensen in het huis zijn.

06.23

Onderzoek na vondst lichaam afgerond

De politie laat weten dat het onderzoek op de plek in een bosgebied tussen Vessem en Veldhoven, waar gisteravond rond elf uur een lichaam werd gevonden, is afgerond. Ze bevestigt dat het gaat om het lichaam van de sinds zaterdag vermiste Silvana Herber. De politie wenst haar nabestaanden, nu er definitief duidelijkheid is over het lot van de vrouw uit Hoogeloon, heel veel sterkte.

Wachten op privacy instellingen...
06.15

Onderzoek na vondst lichaam is heel de nacht doorgegaan

Na de vondst van een lichaam in de zoektocht naar de vermiste Silvana, is het onderzoek op de vindplaats , een bosgebied tussen Vessem en Veldhoven, verdergegaan. Het onderzoek moet volgens de politie 'meer duidelijkheid geven over de toedracht'.

Silvana verdween afgelopen zaterdag. De politie arresteerde vlak na haar vermissing haar 41-jarige ex-vriend. De rechter-commissaris verlengde dinsdag het voorarrest van deze man met veertien dagen. Justitie verdenkt hem van moord op Silvana.

LEES OOK: Ex-partner van vermiste Silvana Heber wordt verdacht van moord

06.00

Zo meteen om 7.00 uur extra Brabant Nieuws

In een extra uitzending van Brabant Nieuws besteedt Omroep Brabant zo meteen aandacht aan de zaak van Silvana Heber. Gisteravond rond elf uur vond de politie in de zoektocht naar de vermiste vrouw uit Hoogeloon een lichaam. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om Silvana. De vondst werd gedaan in een bosgebied tussen Vessem en Veldhoven.

Foto's: SQ Vision & Politie
Foto's: SQ Vision & Politie
22.30

Brand in schuurtje in Schijndel

In een vrijstaand schuurtje achter een huis in de Bernhardstraat in Schijndel heeft gisteravond een kleine brand gewoed. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting en was snel onder controle. Binnen drie kwartier konden de brandweerlieden weer terug naar de kazerne.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.