Video

Doodgestoken Hasan (18) herdacht door tientallen mensen met ballonnen

8 januari 2023 om 21:15 • Aangepast 16 januari 2023 om 16:47
nl
Tientallen familieleden, vrienden en bekenden hebben zondagmiddag de 18-jarige Hasan uit Bladel herdacht. De man werd op oudejaarsdag neergestoken op de Van Dissellaan in zijn woonplaats en overleed ter plekke. Met bloemen, ballonnen en vuurwerk brachten mensen een laatste groet aan het slachtoffer.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Zaterdag 31 december ging het helemaal mis op de Van Dissellaan in Bladel. Hasan werd zwaargewond gevonden op de oprit van een huis. Hulpdiensten konden niets meer voor hem doen en hij overleed op de plaats waar hij werd aangetroffen. De politie had al snel een verdachte in beeld voor de dodelijke steekpartij. Het gaat om een 18-jarige man uit Bladel, die in de nieuwjaarsnacht thuis is aangehouden.

Hasan en de verdachte hadden het al paar keer eerder flink met elkaar aan de stok gehad. Voorafgaand aan de dodelijke steekpartij van vorige week zaterdag was er al sprake van ernstige mishandeling en bedreiging met een vuurwapen. Waar Hasan nu het slachtoffer was, was hij toen de degene die veroordeeld werd voor de strafbare feiten.

"Hij was ondanks alles wel geliefd en had een grote vriendenkring."

Twee vriendinnen van de doodgestoken Hasan organiseerden deze zondagmiddag een herdenking voor hun omgekomen leeftijdsgenoot. "We willen laten zien dat hij een grote vriendenkring had en ondanks alles wel geliefd was bij veel mensen", vertelt een van de twee jonge vrouwen.

Het verdriet bij de familie van Hasan is groot (foto: Omroep Brabant).
Het verdriet bij de familie van Hasan is groot (foto: Omroep Brabant).

Ongeveer tachtig mensen kwamen bij elkaar bij de voetbalkooi aan de Herman Heijermanslaan. De plek van de bijeenkomst was niet zomaar gekozen. "Hier kwam onze vriendengroep altijd bij elkaar, dit was ook Hasan zijn plekje." Onder de aanwezigen, waren ook de zus, moeder en opa van het slachtoffer. De grootvader van Hasan las een stukje uit de Koran voor en kreeg het even te kwaad tijdens de herdenking.

Na het samenzijn bij de voetbalkooi vertrok de groep richting het ouderlijk huis van Hasan. Ze hadden witte ballonnen en bloemen bij zich. Die laatste werden door sommigen later aangeboden aan de moeder van Hasan.

Hasans vriendinnen zijn blij met de flinke opkomst. "We zijn dankbaar dat zoveel mensen hun medeleven hebben getoond. Dat doet ons goed." Ook de familie van de overleden man spreekt zijn waardering uit.

"We zijn dankbaar voor al het medeleven."

Hoewel Hasan bij veel mensen geliefd was, is hij de afgelopen twee jaar meermalen veroordeeld. In 2020 en 2021 moest hij voor de kinderrechter verschijnen voor onder meer openlijke geweldpleging, poging tot zware mishandeling, zware mishandeling, bedreiging met een vuurwapen en een gewelddadige woningoverval.

De man die ervan verdacht wordt Hasan te hebben neergestoken, heeft ook flink wat op zijn kerfstok. Bedreiging, drugshandel en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De 18-jarige verdachte blijft nog zeker twee weken vastzitten voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij op oudejaarsdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!