Liveblog

112-nieuws: auto in brand bij flat • man vermist in rolstoel met e-bike

14 januari 2023 om 21:53 • Aangepast 24 januari 2023 om 11:05
nl
In dit liveblog hielden we je zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.34

Graafmachine valt van aanhangwagen

Op de A2 bij Best is vanmiddag een graafmachine van een aanhangwagen gevallen. Dat meldt de politie zaterdagavond. Waarschijnlijk was de machine niet goed vastgemaakt. Er raakte niemand gewond. De bestuurder van de auto heeft een proces verbaal gekregen.

Wachten op privacy instellingen...
22.30

Vermist meisje (15) nog niet terecht

Het meisje waarvoor een burgernetmelding werd verspreid, is nog niet terecht meldt de politie. Ze verdween in Tilburg vanuit de Heezestraat. De burgernetmelding is gesloten, maar de politie vraagt mensen naar haar uit te blijven kijken.

21.34

Auto in brand op parkeerplaats Tilburg

Een auto is vanavond zwaar beschadigd nadat hij in brand is gevlogen op een parkeerplaats aan de Bachlaan in Tilburg. De brandweer was snel ter plaatse. De oorzaak van de brand is niet bekend maar volgens een 112-correspondent wordt brandstichting niet uitgesloten.

Twee weken geleden, op Oudjaarsavond, stonden er op dezelfde parkeerplaats ook twee auto's in brand.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
21.13

Meisje vermist in Tilburg

Wachten op privacy instellingen...
19.58

Man vermist in rolstoel met e-bike

In Eindhoven is de politie op zoek naar een vermiste man, dat meldt zij in een bericht op Burgernet. De man is 59 jaar, heeft grijs/wit haar en een ringbaardje. Hij draagt een zwarte broek, een zwarte jas en een donkerblauw petje. De man is vertrokken in een rolstoel met daaraan een e-bike voor elektrische ondersteuning.

18.15

Maaltijdbezorger en auto botsen

Een maaltijdbezorger op een scooter is vanavond rond kwart over zes op een auto gebotst. Het ongeluk gebeurde op de Weerijssingel in Breda. De bestuurder raakte gewond en is in de ambulance ter plaatse behandeld. De automobilist kwam met de schrik vrij. Het is niet duidelijk wie er geen voorrang heeft verleend, de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
17.30

Bestuurder scooter gewond na botsing met auto

Een auto en een scooter zijn vanavond rond half zes met elkaar in botsing gekomen in Breda. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Zijnsbergenstraat en de Assumburgstraat. De bestuurder van de scooter, aan zijn scooter te zien een maaltijdbezorger, raakte bij het ongeluk gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

De weg werd tijdelijk afgesloten, het overige verkeer kon via de nabijgelegen benzinepomp verder rijden. Wie van de twee bestuurders geen voorrang heeft verleend, is niet duidelijk. De politie heeft onderzoek gedaan op de plek waar het ongeluk is gebeurd.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
17.58

Achtervolging op A58

De bestuurder van een Audi reed vannacht zonder verlichting en met valse kentekenplaten over de A58. Wijkagenten uit Tilburg hebben de auto achtervolgd, later nam de landelijke eenheid het van ze over, zo meldden ze op Instagram.

De twee inzittenden van de auto zijn in Bunschoten (provincie Utrecht) aangehouden, het gaat om een man en een vrouw. Het onderzoek naar het tweetal loopt, zo laat de wijkagent vanmiddag weten.

Foto: Instagram / Wijkagent Reeshof
Foto: Instagram / Wijkagent Reeshof
17.02

Jongeman gezocht voor stelen pinpas

Een jongeman heeft geprobeerd veel geld te pinnen met een pinpas van een oudere vrouw. In Eindhoven wist een beveiligingscamera hem vast te leggen, hij is heel duidelijk in beeld. De politie is naar de man op zoek, meldt zij op Facebook. Wie tips heeft, kan contact met de politie opnemen.

Wachten op privacy instellingen...
15.45

Gewonde bij ongeval op A58 bij Bergen op Zoom

Een auto is vanmiddag rond kwart voor vier van de snelweg geraakt en in een sloot langs de A58 terechtgekomen. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van knooppunt Zoomland in de richting van Roosendaal. De bestuurder van de auto raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bijrijder bleef ongedeerd.

Vanwege het ongeluk is een rijstrook tijdelijk afgesloten, dat zorgde korte tijd voor file. De auto is meegenomen door een bergingsbedrijf.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
15.23

A27 weer vrij na auto met pech

Wachten op privacy instellingen...
12.32

Auto slaat over de kop in Veldhoven

Een auto is deze middag over de kop geslagen op de Kapelstraat Noord in Veldhoven. De bestuurster raakte een paaltje naast de weg. Daardoor werd de auto gelanceerd. Volgens de vrouw reed zij niet hard. De bestuurster raakte niet gewond. Haar auto is door een bergingsbedrijf getakeld. De weg werd vanwege het ongeluk tijdelijk afgesloten.

De automobiliste raakte een paaltje naast de weg (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De automobiliste raakte een paaltje naast de weg (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
11.41

Man loopt op A65

De politie kreeg afgelopen nacht een melding dat er een man op de A65 bij Vught liep. De man liep vervolgens een wijk in en vernielde in de Lekkerbeetjenlaan in Vught een auto. De man liep steeds weg van de agenten. Hij werd getaserd en aangehouden. Hij had een metalen lat bij zich.

10.30

Man vast na mishandeling

Een 24-jarige man uit Bergen op Zoom is gistermiddag aangehouden na het mishandelen van een plaatsgenoot. Het slachtoffer werd in zijn gezicht getrapt en gestompt toen hij de 24-jarige man aansprak over het wegnemen van een stoeltje in de Steenbergsestraat. De mishandeling werd gezien door meerdere getuigen. Agenten hebben de verdachte vastgezet. Hij bracht de nacht door in de cel en wordt vandaag gehoord door de politie.

09.43

Jongen (16) racet in auto door Gilze

Een 16-jarige jongen is vrijdagnacht aangehouden nadat hij in een auto een dollemansrit maakte door Gilze, met de politie achter zich aan. De jongen had harddrugs en een mes bij zich. Die zijn in beslag genomen. Hoe het kan dat de jongen de beschikking had over een auto wordt onderzocht.

LEES OOK: Jongen (16) maakt wildwestrit door Gilze, met de politie achter zich aan

08.32

Vuurwapen in scooter

Een 18-jarige scooterrijder uit Breda is gistermiddag aangehouden in de Harelbekestraat in zijn woonplaats. Agenten wilden de man controleren omdat op de scooter waarop hij zat geen kentekenplaat zat. Tijdens de controle werd in de ruimte onder het zadel een vuurwapen ontdekt. De verdachte werd daarop aangehouden en zit nog vast. Omdat niet duidelijk was of de scooter gestolen was, werd die in beslag genomen. Het wapen bleek een alarmpistool.

08.01

Man vermist in Eindhoven

In Eindhoven wordt een 90-jarige man vermist. Dat meldde Burgernet vanochtend vroeg. De man zou voor het laatst gezien zijn in de Herman Gorterlaan. De man is kaal en droeg op het moment van zijn vermissing een grijze pet, een donkerblauwe jas en zwarte schoenen. Hij zou te voet zijn.

07.36

Bekeuringen aanleiding voor aanslag op huis agent

De zware explosie bij het huis van een agent in Best in december 2020 zou bedoeld zijn als wraak voor uitgeschreven boetes. Dat maakte de politie zaterdagochtend vroeg bekend. In verband met deze aanslag werden woensdag twee mannen opgepakt.

LEES OOK: Aanslag op huis agent was mogelijk wraak voor uitgeschreven boetes

05.57

Gestolen shovel teruggevonden

Aan de Weteringweg in Waalwijk is gisteravond een gestolen shovel gevonden. Een getuige tipte de politie, nadat hij de shovel had zien staan tussen de bosjes. Uit onderzoek bleek dat de shovel kort geleden gestolen was in Helvoirt.

Wachten op privacy instellingen...
05.52

Taxichauffeur gewond bij aanrijding

Een taxichauffeur is afgelopen nacht gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Ringbaan-West met de Bredaseweg in Tilburg. De taxi werd in de flank geraakt door een automobilist die op de Ringbaan-West reed.

LEES OOK: Aanrijding taxi op kruising: taxichauffeur gewond, passagiers ongedeerd

00.39

Hondenschool in vlammen op

In de bossen aan de Achtereindsestraat in Waalre is afgelopen nacht het gebouw van hondenschool Quna afgebrand. Een gastank in de buurt werd voor de zekerheid gekoeld, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

LEES OOK: Brand verwoest gebouw hondenschool, brandweer koelt gastank in de buurt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!