Liveblog

112-nieuws: nepmails in omloop • vijf aanhoudingen in drugszaak

24 januari om 14:42 • Aangepast 31 januari om 15:32
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.45

Gewonde bij steekpartij in Eindhoven

Bij een steekpartij in een appartementencomplex in Eindhoven is dinsdagavond een 35-jarige man gewond geraakt. De steekpartij vond plaats in een appartement aan de Tempelaan. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn been en is voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede man is aangehouden voor betrokkenheid bij de steekpartij.

LEES OOK:
Gewonde bij steekpartij in appartementencomplex in Eindhoven

21.10

Nepmails uit naam van de politie

Er zijn nepmails in omloop uit naam van de politie. Let op, waarschuwt de politie. Er wordt gevraagd om bijvoorbeeld persoonlijke gegevens op te sturen. De politie zal dit nooit vragen om te doen.

Wachten op privacy instellingen...
20.45

Spiegels van auto's gesloten

Afgelopen nacht zijn er in Best bij meerdere auto's de buitenspiegels gestolen. De politie vraagt om alert te zijn op verdachte situaties en direct de 112 te bellen.

19.45

Ongeluk op de A58, weg richting Antwerpen dicht

Door een ongeluk op de verbindingsweg tussen de A58 en de A16 is de weg richting Antwerpen dicht. Op de A58 staat vanaf Ulvenhout een file. Weggebruikers hebben een vertraging van een kwartier. Naar verwachting is de weg rond halfnegen weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
17.15

Weer vijf verdachten in groot Eindhovens drugsonderzoek opgepakt

De politie heeft dinsdagochtend in een groot drugsonderzoek in Eindhoven en Geldrop vijf mensen opgepakt. Vier van hen, twee vrouwen van 46 en 36 jaar, een man van 24 jaar uit Eindhoven en een 67-jarige man uit Geldrop, worden verdacht van het witwassen van crimineel vermogen. De vijfde verdachte, een 43-jarige man uit Eindhoven, wordt behalve van witwassen ook verdacht van drugsbezit.

De vijf zitten vast, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, maakte de politie bekend. De aanhoudingen zijn een vervolg op een drugsonderzoek dat al sinds 2019 loopt. Daarin waren al elf verdachten aangehouden.

LEES OOK:
Enorme drugsactie: 1000 man politie ingezet voor tientallen invallen

Tussenstand grote politieactie: 9 aanhoudingen, drugs en wapens gevonden

16.45

Brand in huis Breda

In een huis aan de Cingelstraat in Breda is vanmiddag een kleine brand ontstaan. Wat er precies in brand heeft gestaan is niet bekend. Agenten hebben de straat afgesloten.

Foto: Tom van der Put/SQ-Vision
Foto: Tom van der Put/SQ-Vision
15.55

Auto in brand in Oss

Op de Munlaan in Oss is vanmiddag brand uitgebroken in een auto. De brand begon bij een van de stoelen. Vermoedelijk was een technisch mankement de oorzaak van de brand. Bij de brand is voor zover bekend niemand gewond geraakt.

Foto: Gabor Heeres/SQ-Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ-Vision
15.50

Politie pakt derde verdachte van overval op

De politie heeft gisteren een 22-jarige man aangehouden in verband met de overval op een gezin in Tilburg. De overval vond op donderdag 31 maart plaats in een huis aan de Zuringhof. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten de bewoners geld afgeven. Kort na de overval werden al een 24-jarige man uit Utrecht en een 40-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden.

LEES OOK:
Overval op gezin Tilburg: bewoner raakt gewond

14.34

Lading strooizout verloren op N285

Oeps! Op een stuk van de N285 bij Zevenbergen is iemand wat strooizout verloren. In het midden van de weg ligt een lading strooizout. "Onze provinciale wegen hebben op het moment al voldoende zout gehad voor de gladheid en nog meer is niet nodig", meldt weginspecteur Sven. Er is iemand onderweg om het op te ruimen.

Foto: Weginspecteur Sven.
Foto: Weginspecteur Sven.
14.10

Rijstrook A67 dicht

Op de A67 van Venlo naar Eindhoven staat een auto met pech tussen afrit Someren en knooppunt Leenderheide. De rechter rijstrook was dicht. Dit leidde tot zo'n zes kilometer file en tien minuten vertraging. De weg is iets na half drie weer vrij.

12.48 Gaslek in Oss
Bij het aanleggen van glasvezelkabels is aan de Maaskade in Oss een gasleiding geraakt. Daarvoor wordt een soort 'raket' gebruikt die onder de grond door wordt geschoten. De gasleiding is lek geschoten en de brandweer is uitgerukt om ervoor te zorgen dat er geen brand kan ontstaan. Enexis gaat de leiding repareren.

De brandweer houdt de werkzaamheden goed in de gaten (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brandweer houdt de werkzaamheden goed in de gaten (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
12.06

Aanhoudingen na inval in huis Tilburg

Drie mensen zijn vanochtend aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en vuurwapens en van witwassen. Het gaat om een 57-jarige man en 60-jarige vrouw uit Tilburg en een 42-jarige vrouw uit Geertruidenberg. In een huis aan de Conservatoriumlaan in Tilburg viel de Dienst Speciale Interventies vanochtend een huis binnen. Ongeveer vijftien rechercheurs deden onderzoek bij en in het huis. Twee auto's zijn in beslag genomen. Tegelijkertijd werden door de politie in Roemenië en Polen panden doorzocht.

De inval is het gevolg van een onderzoek naar aanleiding van onderschepte berichten over de handel in verdovende middelen en vuurwapens. In dit onderzoek kwam de politie de drie verdachten op het spoor. Mogelijk hebben ze zich stelselmatig bezig gehouden met de handel in onder meer Roemenië, Polen en Duitsland. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.32

Zoektocht met helikopter naar vermiste man

Een 59-jarige man wordt gezocht in de omgeving van Haghorst. Daarbij is een politiehelikopter ingezet. Volgens de politie heeft de man medische zorg nodig.

UPDATE: De man is rond kwart over twee gevonden.

Wachten op privacy instellingen...
11.17

Weer treinen mogelijk tussen Boxtel en Eindhoven

De treinen tussen Boxtel en Eindhoven rijden weer. Sinds kwart voor negen reden daar geen treinen door de inzet van hulpdiensten. Die hulpdiensten zijn nu klaar, meldt de NS.

Wachten op privacy instellingen...
10.35

Verdachten van bedreiging met vuurwapen opgepakt in Schaijk

Twee mannen die iemand zouden hebben bedreigd met een vuurwapen in Midden-Nederland, zijn maandagavond opgepakt in de Pastoor van Winkelstraat in het centrum van Schaijk. De auto met de twee verdachten, een man van 47 met een onbekende woonplaats en een 22-jarige man uit Apeldoorn, zitten nog vast.

“De auto met de verdachten is vervolgens door zowel Midden-Nederland, Oost-Nederland als Oost-Brabant gereden. In Schaijk hebben we de auto in Schaijk tot stilstand gekregen en kunnen controleren”, laat een woordvoerder van de politie weten.

Uiteindelijk bleek de bedreiging met een vuurwapen toch anders te liggen, zegt de woordvoerder. “Maar bij de controle van de auto vonden we wel een handelshoeveelheid softdrugs.”

10.11

Vermiste man na dagen dood teruggevonden

Het lichaam van de vermiste Roemeense man, die sinds afgelopen vrijdag was vermist, is maandagavond gevonden. De man werd voor het laatst gezien bij scheepswerf De Toekomst aan de Dwarsweg in Waspik.

Meerdere zoekpogingen met onder meer een sonarboot leverden eerder niets op. De man verdween tijdens werk aan een schip. Zijn gereedschap lag er nog wel.

De man werd in de buurt van de werf gevonden. De politie onderzoekt de doodsoorzaak.

De scheepswerf in Waspik (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
De scheepswerf in Waspik (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
10.01

Flinke file op A2 door ongeluk

Door een ongeluk op de A2 tussen Maarheeze en knooppunt Leenderheide moeten weggebruikers rekening houden met 35 minuten vertraging. Het ongeluk gebeurde in de richting van Maastricht naar Eindhoven, meldt de ANWB.

08.49

Bromfietser gewond na val

Een bromfietser is gevallen en gewond geraakt aan de Vrijstraat in Ledeacker. Een voorbijganger zag de bromfiets daarna de weg op schieten en stopte om te helpen. De bestuurder lag gewond op het fietspad en is uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
08.47

Geen treinen tussen Boxtel en Eindhoven

Tussen Boxtel en Eindhoven rijden geen treinen door de inzet van hulpdiensten. Volgens de NS duurt dit tot ongeveer twaalf uur. Er rijden stopbussen.

Wachten op privacy instellingen...
08.27

Zoektocht naar meisje gestaakt

De grote zoekactie die maandagavond op touw werd gezet voor een mogelijk vermist meisje, is 's nachts rond drie uur gestaakt. Volgens de politie is er geen aanwijzing dat het incident daadwerkelijk is gebeurd. Er is ook geen meisje als vermist opgegeven.

LEES OOK: Zoektocht naar meisje gestaakt: 'Geen aanwijzing dat er iets is gebeurd'

06.52

Vijf paarden losgebroken in Bavel

Vijf paarden zijn gisteravond losgebroken uit een wei in Bavel. De dieren liepen dichtbij een snelweg. De paarden renden steeds weg, maar de eigenaar kon uiteindelijk één van de dieren vastpakken. Daarna kwamen de andere vier paarden erbij staan. De vijf avonturiers konden veilig worden weggebracht.

Foto: Verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant/Instagram.
Foto: Verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant/Instagram.
03.21

Vrachtwagendieven rennen bossen langs A2 in

Vier vrachtwagendieven zijn tussen Valkenswaard en Eindhoven midden op de A2 gestopt en het bos in gerend. Volgens een 112-correspondent gingen de vier dieven de vrachtwagen uit en renden ze het bos naast de snelweg in.

Onder meer een politiehelikopter werd daarna ingezet bij een zoektocht naar het viertal. Het bosgebied werd uitgekamd door agenten, maar de vier dieven werden niet meer gevonden.

De gestolen vrachtwagen is weggesleept. De A2 was door het incident in beide richtingen afgesloten.

Agenten klimmen over het hek om de vrachtwagendieven te zoeken (foto: SQ Vision).
Agenten klimmen over het hek om de vrachtwagendieven te zoeken (foto: SQ Vision).
00.32

Elektrische deken vliegt in brand

In een huis aan de Cranendoncklaan in Budel is gisteravond brand ontstaan door een elektrische deken. Het deken lag op een matras in een van de slaapkamers. De bewoner merkte de brand op, bracht het matras naar buiten en waarschuwde de brandweer.

De deken en het matras werden in de tuin gelegd en door de brandweer geblust. Het huis werd na de brand geventileerd. Niemand raakte gewond.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
23.00

Tientallen agenten zoeken meisje (10) en blauwe bestelbus

De politie heeft gisteravond in de Bouwmeesterbuurt in Tilburg naar een meisje van tien jaar oud gezocht, dat in een blauw busje zou zijn gestapt. Iemand die het zag gebeuren, meldde zich bij de politie. De melder had er geen goed gevoel bij. Om elf uur in de avond meldde de politie dat ze nog met tientallen agenten zochten, 'fysiek, maar ook online'.

Mensen worden opgeroepen zich te melden als ze het meisje kennen, dat Liana of Lyana zou heten. Ook wordt gevraagd uit te kijken naar een blauwe bestelbus met een wit-grijs gekleurd logo van gereedschap erop. Er werd gisteravond een Burgernet-melding verstuurd.

De politie houdt rekening met meerdere scenario's: de melder kan zich hebben vergist, het meisje is bij een bekende ingestapt of er is daadwerkelijk iets niet pluis. Bij de grootscheepse zoekactie werd ook een helikopter ingezet.

22.31

Politieauto en scooter botsten na achtervolging: man getaserd

Een man is gisteravond in Breda aangehouden na een politie-achtervolging. Dat gebeurde nadat de man, die op een scooter reed, en een politieauto tegen elkaar waren gebotst op de Vincent van Goghstraat.

De man vluchtte daarna te voet, maar hij kon even verderop door agenten worden overmeesterd. Daarbij werd een taser gebruikt. De politie wilde de man controleren, omdat de scooter waarop hij reed mogelijk was gestolen.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone