Liveblog

112-nieuws: steekpartij in Breda • wapens gevonden in auto

5 maart om 19:12 • Aangepast 21 maart om 12:12
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

22.35

Steekpartij op de Bisschopshoeve in Breda

Op Bisschopshoeve in Breda heeft vanavond kort na halfelf een steekpartij plaatsgevonden. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Volgens een politiewoordvoerder is er iemand gewond geraakt. Het is slachtoffer met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De omgeving van de steekpartij is afgezet voor onderzoek. Er is nog niemand aangehouden.

18.40

Wapens, munitie en drugs gevonden in auto: 4 aanhoudingen

Bij een controle van een auto in Veghel heeft de politie vanmiddag vier inzittenden aangehouden. In de auto troffen agenten twee vuurwapens, drugs en munitie aan. Surveillerende agenten lieten de auto stoppen na het checken van het kenteken.

De aangehouden mannen zijn rond de twintig jaar oud en komen uit Eindhoven (2x). Valkenswaard en Dieren (Gelderland). De verdachten zitten nog vast. De bestuurder van de auto testte positief op het gebruik van cannabis. De recherche doet verder onderzoek.

(Foto: politie)
(Foto: politie)
15.45

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhoudingen in Den Bosch

De politie heeft vanmiddag in de Otto Copesstraat in Den Bosch een waarschuwingsschot gelost. Dat gebeurde toen agenten vier mannen wilden aanhouden. Bij de politie was kort daarvoor een melding binnengekomen dat er op straat iemand met een wapen rond zou lopen.

Waarom de man met een wapen rondliep, is niet duidelijk. Omdat onduidelijk was wie van de mannen het wapen bij zich had en niemand wilde meewerken waardoor er een dreigende situatie ontstond, is er door de politie een waarschuwingsschot gelost.

LEES OOK:
Politie lost waarschuwingsschot bij aanhoudingen in Den Bosch

15.30

Vliegtuig met klapband op Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport is een vliegtuig gestrand met een klapband. Het gaat om een passagiersvliegtuig. Het is onder begeleiding van de brandweer van de luchthaven naar het platform getaxied. Daar konden de passagiers veilig uitstappen. Niemand is gewond geraakt.

LEES OOK:
Vliegtuig met klapband op Eindhoven Airport

Wachten op privacy instellingen...
13.40

Ongeluk met drie auto's in Boxtel

In Boxtel is vanmorgen een ongeluk gebeurd, waarbij drie wagens betrokken waren. Alle inzittenden, onder wie een kind, werden door ambulancepersoneel nagekeken. Niemand raakte gewond. De botsing was rond kwart voor elf op de kruising van de Hendrik Verheeslaan met de Beneluxlaan en de Nieuwe Nieuwstraat. Eén van de voertuigen kwam vlakbij het gebouw van Huisartsenpraktijk De Vier Kwartieren, in een plantsoen, tot stilstand. De toedracht van het ongeluk is onduidelijk.

Volgens een 112-correspondent liepen de gemoederen tussen de mensen die in de auto’s zaten hoog op. Agenten wisten de rust te herstellen. Ondertussen keken vele nieuwsgierigen toe en werden de brokstukken, waarmee de wegen bezaaid lagen, opgeruimd. Een bergingsbedrijf zal de voertuigen afvoeren.

De klap was hard (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De klap was hard (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Ook deze auto liep schade op (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Ook deze auto liep schade op (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de betrokken auto's (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de betrokken auto's (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie was er snel bij (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie was er snel bij (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
12.45

Problemen voor verkeer van en naar België

Het verkeer op de snelwegen tussen West-Brabant en België moet rekening houden met een vertraging en omleidingsroutes. Er is op de E19 bij Sint-Job-in-'t-Goor een ongeluk gebeurd. Hierdoor zijn in beide richtingen minder rijstroken beschikbaar. In de richting van ons land zijn zelfs alle rijstroken gestremd. Het Vlaams Verkeerscentrum, te vergelijken met Rijkswaterstaat, adviseert het verkeer andere routes te nemen. Het verkeer dat naar Antwerpen wil, kan het beste omrijden via Bergen op Zoom over de A17, de A58 en de A4.

Bij het ongeluk is volgens de Gazet van Antwerpen een vrachtwagen tegen de vangrail gebotst. De brandweer is voorlopig zoet met het schoonmaken van de rijbaan het takelen van de vrachtwagen.

Wachten op privacy instellingen...
12.30

Spookvoertuig in beslag genomen

Bij een controle van auto's, gisteravond in Uden, is een spookvoertuig in beslag genomen. Dit is een wagen die niet geregistreerd staat op naam van een persoon of bedrijf. Ook werden bij de actie, die deel uit maakte van een surveillancedienst, diverse verbalen opgemaakt. Er zijn vijftien tot twintig auto's onder de loep genomen. Dit meldt een wijkagent Milieu.

Wachten op privacy instellingen...
10.20

Politie beëindigt illegaal feest

In een loods in Zevenbergschen Hoek heeft de politie vanmorgen een eind gemaakt aan een illegale party. Er waren toen ongeveer honderd feestgangers. Van hen zijn gegevens genoteerd en er is geluidsapparatuur in beslag genomen.

LEES OOK: Illegale party: politie grijpt in en tientallen feestgangers druipen af

8.45

Man er vandoor met politiehelm

Een man van 24 uit Breda is vanmorgen opgepakt, omdat hij een politiehelm had gestolen. Dit gebeurde op de Heuvel in Tilburg. Doordat hij de helm daarna op de grond heeft laten vallen, kan die niet meer gebruikt worden. Een nieuwe helm kost 575 euro en het inbouwen van de benodigde communicatie-apparatuur nog eens 574 euro.

LEES OOK: Man steelt politiehelm, diefstal wordt duur grapje

8.00

Onderzoek schietpartij gaat door

De politie is nog steeds bezig met een onderzoek naar aanleiding van een schiet- en vechtpartij op klaarlichte dag op de Philipslaan in Roosendaal. Afgelopen vrijdag werd een deel van de wijk Kalsdonk rond kwart over vier opgeschrikt door schreeuwende mensen en kogels. BIj het incident raakte een man van 19 uit Roosendaal gewond. Aan het Zeggeveld, ongeveer twee kilometer van de Philipslaan, is een zwarte Audi gevonden die betrokken zou zijn bij de schietpartij. Die is in beslag genomen.

2.30

Brand in schuur Schijndel

In een grote schuur aan de Venushoek in Schijndel heeft vannacht brand gewoed. De brandweer werd rond half drie gealarmeerd. Er was uiteindelijk sprake van een kleine brand in een half afgebroken, oude schuur. De brandweer zette twee wagens in en ook de politie is poolshoogte komen nemen. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Er ontstond veel rook (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Er ontstond veel rook (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Ook de politie werd gealarmeerd (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Ook de politie werd gealarmeerd (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.