Moord op Tilburgse rapper Boechi: verdachte opgepakt

9 april 2023 om 06:41 • Aangepast 18 april 2023 om 02:02
nl
De politie heeft zaterdag in Vlaardingen een man gearresteerd in verband met de moord op de Curaçaose rapper Boechi uit Tilburg. De arrestatie gebeurde op verzoek van het Curaçaose Openbaar Ministerie, meldt de Nederlandse politie zondag.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Het specialistische team rechtshulp van de landelijke recherche spoorde de verdachte op. Aan de verdachte zijn beperkingen opgelegd. Dit betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Op Curaçao werden in relatie tot de aanhouding drie doorzoekingen verricht. Volgens Curacao.nu zijn hierbij spullen in beslag genomen.

Op korte termijn overgebracht
De aangehouden verdachte is in bewaring gesteld door de rechter-commissaris op Curaçao. Hij zal naar verwachting op korte termijn worden overgebracht naar Curaçao.

Boechi werd 10 december op Curaçao doodgeschoten na een optreden. Dit gebeurde vanuit een witte auto, die langsreed. De artiest, wiens echte naam Ruchendell Bonifacio Windster was, was op het eiland voor een serie concerten.

Vechtpartij tijdens crematie
Tijdens de crematie van Boechi in het crematorium in Tilburg ontstond onrust onder de aanwezigen. Sommigen dachten dat er werd geschoten, maar iemand bleek het deksel van de kist omgestoten te hebben. Dat veroorzaakte de klap.

Na de herdenkingsdienst in het Koning Willem II-stadion, waar honderden mensen afscheid namen van de rapper, was het ook al onrustig. Daar werd gevochten op de parkeerplaats.

Schietpartij Esso-tankstation
Aan de uitvaart van Boechi wordt ook de schietpartij gelinkt die 21 december plaatsvond bij het Esso-tankstation aan de Ringbaan-Oost. Daar schoot Javier L. (41) Ludson S. (37) dood.

De Tilburger vertelde eind maart in de rechtbank dat hij al langer bedreigd werd door het slachtoffer en diens broer. Onder meer tijdens de herdenkingsdienst voor Boechi bij het Koning Willem II-stadion.

LEES OOK:

Nabestaanden rapper Boechi opnieuw op de vuist tijdens uitvaart

Massaal afscheid in het wit van doodgeschoten rapper Boechi

Geen schietpartij bij uitvaart rapper: 'Deksel kist kletterde op de grond'

Tankstationschutter bekent fatale schoten: 'Anders was ik zelf dood'

Man doodgeschoten onder de luifel van tankstation

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!