Liveblog

112-nieuws: zoekactie na vondst stepje • dronken bestuurder tegen boom

14 april 2023 om 20:59 • Aangepast 25 april 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.43

Vrouw in been gestoken

In een huis op het Willem Beringsplein in Helmond is een bewoonster lichtgewond geraakt nadat ze in haar been werd gestoken. Na onderzoek blijft veel onduidelijk over de toedracht, meldt de politie. De bewoonster laat zich bij een huisartsenpost behandelen.

21.41

Drie mensen opgepakt in Breda

In de Fagelstraat in Breda zijn eerder op de avond een man en twee vrouwen opgepakt. Meerdere politiewagens waren ter plaatse. Eén vrouw werd met de politiewagen overgebracht; de andere vrouw en de man zijn door een arrestantenbus opgehaald. Wat er precies aan de hand was is nog niet duidelijk.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.29

Dronken bestuurder tegen boom

Op de Hoekerbeemden in Bergeijk is een man tegen een boom aangereden. Hij raakte gewond en is met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De man bleek gedronken te hebben. De politie trof nog een pak wijn aan in het voertuig.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
19.17

Auto botst hard tegen boom, eindigt op z'n kop op de weg

Een man is vrijdag aan het eind van de middag zwaargewond geraakt, nadat hij met zijn auto tegen een boom langs de N289 in Ossendrecht was gebotst. De klap was zo hard dat de auto op z'n kop op de weg terechtkwam.

LEES OOK: Auto botst hard tegen boom, eindigt op z'n kop op de weg

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
18.36

Boot in de problemen

Op de Maas bij Genderen een pleziervaartuig in de problemen gekomen. Diverse hulpdiensten werden opgeroepen om hulp te verlenen, waaronder de brandweerboten van Heusden en Made, het oppervlakte reddingsteam van Genderen en de boot van Rijkswaterstaat. Het is nog onduidelijk wat er precies is misgegaan.

Foto. SQ Vision.
Foto. SQ Vision.
18.32

Brand in tuinhuisje

In Etten-Leur is een tuinhuisje in vlammen op gegaan. Door snel bluswerk van de brandweer kon de brand niet overslaan naar naburige kassen of het woonhuis, meldt de politie. Het is nog onduidelijk waardoor de brand uitbrak.

Wachten op privacy instellingen...
18.26

Gewonde bij ongeval met quad

Bij een ongeval met een quad aan de Bergerhof in Heeze is net iemand gewond geraakt. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. De quad is door de politie in beslag genomen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.14

Zoekactie na gevonden step

De brandweer heeft vanmiddag met duikers gezocht in het water bij De Moerkens in Bergen op Zoom nadat er een kleine step bij het water werd gevonden. Er is niemand aangetroffen in het water. De zoektocht is gestaakt omdat er verder geen aanwijzingen zijn dat er iemand in het water is gevallen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.56

Auto in de berm

Een bestuurder van een auto is zojuist in de berm beland naast de snelweg A59 bij Waalwijk. Toen hij een kruising overreed, zag de chauffeur een vrachtwagen naderen. De bestuurder schrok daarvan en reed vervolgens rechtdoor de berm in. Er raakte niemand gewond.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.36

Kwart miljoen in beslag genomen

In Oosterhout is op meerdere plekken ruim een kwart miljoen euro aan contant geld gevonden en in beslag genomen door de politie. Een deel van het geld lag verstopt in een kofferbak van een luxe auto.

Naast het geld werden zes voertuigen, waaronder twee luxe personenauto’s, en administratie in beslag genomen. De politie ging op onderzoek uit nadat een bedrijf aan de Bredaseweg miljoenen aan contact geld op de bank stortte. Er is niemand opgepakt.

LEES OOK: Kwart miljoen euro aan contant geld gevonden, deel verstopt in kofferbak

15.22

Flinke file op A58

Op de snelweg A58 van Breda naar Eindhoven staat 20 kilometer file vanaf knooppunt De Baars bij Tilburg. Verkeer moet rekening houden met ruim een halfuur vertraging.

14.50

Aula vol rook bij examenstunt Tilburg

De politie heeft zojuist een einde gemaakt aan een uit de hand gelopen examenstunt op het Koning Willem 2 college in Tilburg. Het gebouw stond vol rook door twee rookbommen die in de aula werden afgestoken. Leerlingen en docenten vluchtten naar buiten, daar werd zwaar vuurwerk afgestoken en eieren op leerlingen gegooid.

Foto: Snapchat.
Foto: Snapchat.
14.35

Ring gestolen bij gewelddadige inbraak

Een ouder echtpaar uit Den Bosch is in de nacht van dinsdag op woensdag opgeschrikt door een inbreker. Toen zij hem betrapten, gebruikte de inbreker geweld tegen de twee die op hoge leeftijd zijn. Er zijn door hem sieraden meegenomen, meldt de politie. Zo mist het stel een gouden ring met de tekst: ‘Gijs 5-11-1965’. De dader is nog niet opgepakt.

14.15

Eigenaren gestolen fietsen gevonden

Twee elektrische fietsen die in Veghel zijn gevonden, bleken in maart te zijn gestolen. ''Wat is 't dan toch mooi dat er een framenummer in de aangiften staat'', twittert wijkagent Ger Roumen. De benadeelden waren zo makkelijk te contacteren en krijgen snel hun fietsen terug.

14.06

Straf voor nepverpleger Jeroen Bosch Ziekenhuis

Nepverpleger Leroy S. uit Rosmalen is veroordeeld tot negen maanden celstraf voor oplichting. Het Openbaar Ministerie had tbs, 2 jaar celstraf en 5 jaar beroepsverbod geëist. "U heeft totaal geen oog gehad voor de risico's", stelde de rechter. S. werkte dertien dagen in het ziekenhuis, hij heeft zijn straf al in voorarrest uitgezeten.

LEES OOK: Nepverpleger werkt 13 dagen in het ziekenhuis: negen maanden celstraf

14.04

Restafval vat vlam in milieustraat

Een container met restafval stond in brand in een milieustraat aan De Vest in Valkenswaard. De brandweer heeft de container van binnen in de hal naar buiten gehaald. Binnen een uur was het vuur onder controle. ''Tijdens de melding was al duidelijk dat iedereen naar buiten was", vertelt een brandweerwoordvoerder. Het is niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan.

Foto:  Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
11.58

Hondenfokker Eersel krijgt weer dwangsom

Bij de omstreden fokker in Eersel heeft de gemeente weer honden gevonden, terwijl dat niet mag. Er is een dwangsom van 2500 euro opgelegd. In februari besliste de Raad van State dat de man moet stoppen met zijn bedrijf. Toch telden controleurs deze week 180 honden.

Foto: Omroep Brabant.
Foto: Omroep Brabant.
10.31

Treinstoring Breda-Lage Zwaluwe duurt langer

Door een seinstoring rijden er ook in de middag minder treinen tussen Lage Zwaluwe en Breda. Daarmee loopt de reistijd zo'n dertig minuten op. De NS verwacht nu dat de storing om half vier is verholpen.

09.37

A58 is weer open na ongeluk

De A58 tussen Breda en Tilburg is weer helemaal vrijgegeven. Vanwege een ongeluk en bergingswerkzaamheden was de rechter rijstrook enige tijd afgesloten. Er stond een file van ongeveer 40 minuten, maar die wordt nu korter.

09.28

Pick-up truck schept fietser

Een fietser is vanochtend in Cuijk geschept door iemand in een pick-up truck. Het ongeluk gebeurde op de Zandkampen. De fietser is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
09.20

Fietser ernstig gewond bij botsing

Een fietser is vanochtend ernstig gewond geraakt op de Prelaat Brantenstraat in Mierlo. De fietser werd daar geschept door een auto en is daarna met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
09.07

Dumping drugsafval bij Bavel

In een greppel aan de Dorstseweg in Bavel is vanochtend drugsafval gevonden. Er liggen onder meer jerrycans. De politie vraagt mensen die iets verdachts hebben gezien, zich te melden.

Foto: politie Markdal.
Foto: politie Markdal.
08.42

Bestuurder met drugs op crasht en wordt gepeppersprayed


Een 33-jarige man is gisteravond in de greppel naast de A58 bij Etten-Leur beland met zijn auto. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van drugs, meldt de politie. Hij wilde niet meewerken aan een ademtest maar eerst even roken. Om de automobilist onder controle te krijgen, heeft een agent hem bespoten met pepperspray. De man is meegenomen naar het politiebureau. Een GGD-arts heeft daar bloed bij hem afgenomen.

Foto: verkeerspolitie.
Foto: verkeerspolitie.
08.12

Rijstrook dicht op op A58

Op de A58 tussen Breda en Tilburg is de rechter rijstrook afgesloten vanwege bergingswerk. Dat meldt de ANWB. Er staat een file van ongeveer 40 minuten.

Wachten op privacy instellingen...
07.49

Minder treinen tussen Breda en Lage Zwaluwe

Vanwege een seinstoring rijden er minder treinen tussen Breda en Lage Zwaluwe. Dat meldt de NS. De extra reistijd is zo'n dertig minuten. De storing duurt tot ongeveer half twaalf.

7.20

Vrachtwagen krijgt klapband

Op de snelweg A2 bij Eindhoven heeft een vrachtwagen een klapband gekregen, zo meldt Rijkswaterstaat. Onderdelen van de band zijn op het wegdek terechtgekomen. Er waren korte tijd twee rijstroken dicht en tussen afrit Valkenswaard en knooppunt De Hogt ontstond al snel een file van 3 kilometer richting Eindhoven. De vertraging is een klein kwartier. De weg is inmiddels helemaal vrij.

De panne heeft ook gevolgen voor het verkeer op de snelweg A67. Tussen afrit Someren en knooppunt Leenderheide staat een file van 8 kilometer en dat betekent een extra reistijd van een kwartier.

6.00

Politie onderzoekt actie jongeren

De politie onderzoekt een actie van een groep jongeren, woensdag in Best, zo is gisteravond bekend geworden. De jongelui hebben mensen uit de Oekraïne die worden opgevangen in de voormalige Wilhelminaschool lastiggevallen. Zo werd onder anderen een hoogzwangere vrouw geduwd, zo meldt een wijkagent.

LEES OOK: Bewoners van Oekraïense opvang lastiggevallen, hoogzwangere vrouw geduwd

5.00

Zorgen bij vakbond over C2000

De politievakbonden maken zich zorgen over de werking van het communicatiesysteem C2000 tijdens het festivalseizoen. Afgelopen weekend haperde het systeem tijdens Paaspop in Schijndel. “Dit is superzorgelijk en heel erg gevaarlijk”, zegt Maarten Brink namens vier vakbonden. “Ik verwacht een hoop gedoe tijdens het hele festivalseizoen.” Een woordvoerder van de politie laat in een reactie weten dat het 'al met al uiteraard storend was voor de hulpdiensten die aan het werk waren.' De veiligheid is volgens haar niet in gevaar geweest.

LEES OOK: Politiecommunicatie faalt tijdens Paaspop: 'Meer problemen bij festivals'

0.10

Brand in Oosterhout

De brandweer is gisteravond enige uren bezig geweest met een brand in een appartement aan De Braak in Oosterhout. Het vuur ontstond doordat iemand een pan die op een kookapparaat stond was vergeten. Na de melding werden vier brandweerwagens, twee politieauto's en een ambulance naar het complex gestuurd. Twee mensen zijn nagekeken in de ziekenwagen. De brand was uitgebroken in een appartement op de vierde etage.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.