Liveblog

112-nieuws: man neergestoken op straat • vrouw bekneld in loods

24 april 2023 om 19:42 • Aangepast 5 mei 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.00

Steekpartij in Tilburg

Bij een steekpartij op de Kruizemuntweg in Tilburg is vanavond rond half acht een man gewond geraakt. De verdachte is een nabijgelegen flat in gevlucht en is daar later door de politie gearresteerd.

Een traumahelikopter kwam ter plaatse en bracht een arts. De arts heeft in een ambulance hulp verleend aan het slachtoffer en is daarna weer vertrokken. De man is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
19.50

Driewielige motorscooter botst met auto

De bestuurder van een driewielige motorscooter is vanavond gewond geraakt bij een ongeluk in Oss. De man kwam op de kruising van de Kromstraat en de Braakstraat in botsing met een automobiliste. De motorscooter raakte de auto in de flank.

Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij was wel aanspreekbaar. De automobiliste was erg geschrokken maar raakte lichamelijk niet gewond.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
19.48

Treinverkeer rond Eindhoven vertraagd

Er rijden minder treinen van en naar Eindhoven Centraal omdat tussen Helmond en Eindhoven iemand langs het spoor liep. Deze persoon is daar ondertussen weggehaald, meldt een woordvoerder van de NS. Het treinverkeer heeft daardoor vertraging opgelopen. De NS verwacht dat de dienstverlening rond kwart voor negen weer volledig hervat wordt.

Wachten op privacy instellingen...
19.41

Vrouw bekneld in loods

In een loods aan de Heistraat in Wouwse Plantage is een vrouw gewond geraakt, toen er iets vanaf het dak naar beneden viel. De vrouw raakte bekneld onder het onderdeel, maar is nog wel aanspreekbaar. Meerdere hulpdiensten zijn wel bijna twee uur bezig geweest om de vrouw te bevrijden. Er is ook een traumahelikopter geland. 

De vrouw is uiteindelijk overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
17.43

Gasleiding gedicht met ducttape

Bewoners van de Catharinastraat in Helvoirt zijn mogelijk aan een ramp ontsnapt. De hoofdgasleiding in de straat blijkt al jaren te lekken. In de gasleiding zit een gat, zo groot als een hand, dat door onbekenden met onder meer ducttape is dichtgemaakt. Netwerkbeheerder Enexis vermoedt dat het lek is ontstaan bij het aanleggen van glasvezel.

Het grote lek in de hoofdgasleiding is met ducttape gerepareerd (foto: SQ Vision
Het grote lek in de hoofdgasleiding is met ducttape gerepareerd (foto: SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
16.47

Ongeval met drie voertuigen

Drie voertuigen zijn vanmiddag met elkaar in botsing gekomen op de Nieuwedijk in Budel. Een vrouw die in de berm liep, veroorzaakte volgens een 112-correspondent het ongeluk. Een automobiliste reed vanuit het centrum van Budel in de richting van Randweg Oost. Ze ging op de rem omdat ze dacht dat een wandelende vrouw in de berm wilde oversteken.

Foto: WdG/SQ Vision
Foto: WdG/SQ Vision
Foto: WdG / SQ Vision
Foto: WdG / SQ Vision
16.46

UPDATE: Steekpartij in Veghel, verdachte opgepakt

Een 62-jarige man is vanmiddag aangehouden nadat hij een 49-jarige man had neergestoken op de Sluisstraat in Veghel. Het slachtoffer werd in de borst gestoken en is overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de politie is niet bekend hoe ernstig zijn verwondingen zijn.

Volgens de politie zijn het slachtoffer en de verdachte bekenden van elkaar. Ze onderzoekt wat er is gebeurd.

De verdachte wordt aangehouden (foto; Sander van Gils / SQ Vision).
De verdachte wordt aangehouden (foto; Sander van Gils / SQ Vision).
15.45

Steekpartij in Veghel, politie zoekt verdachte

De politie meldt een steekpartij in de omgeving van het Heilig Hartplein en de Sluisstraat in Veghel. Een woordvoerder laat weten dat er nog weinig bekend is over wat er is gebeurd en of er gewonden zijn. De politie is in de buurt op zoek naar de verdachte.

Politie zoekt naar verdachte (foto: Sander van Gils / SQ Vision).
Politie zoekt naar verdachte (foto: Sander van Gils / SQ Vision).
15.17

Advocaat Weski blijft langer vastzitten

Advocaat Inez Weski blijft twee weken langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam maandag besloten. De 68-jarige Weski staat hoofdverdachte Ridouan Taghi bij in het liquidatieproces Marengo. Ze werd vrijdag aangehouden. Volgens het AD legt ze de verdediging van Taghi neer.

LEES OOK: Inez Weski blijft langer vastzitten, 'stopt met verdediging Taghi'

15.06

Drie gewonden bij steekpartij

Een 63-jarige man uit Helmond is zondagavond kort voor middernacht opgepakt, nadat hij twee personen had gestoken. De man raakte zelf ook gewond bij de ruzie.

De politie kreeg zondag kort voor middernacht melding van een ruzie in de Beelsstraat in Helmond. Daar aangekomen bleken drie personen gewond te zijn, een 29-jarige vrouw, een 31-jarige man uit Helmond en de 63-jarige man zelf. De drie gewonden werden ter plekke door een arts behandeld. De 63-jarige man uit Helmond zit vast.

14.47

BMW geplunderd, stuur, scherm en radio weg

De schrik zit er goed in bij Brigitte Geilings-Vogel uit Wijk en Aalburg. Dieven braken vorige week in in haar BMW. Zowel het stuur, het lcd-scherm als de radio zijn verdwenen. "Ze hebben een groot gat in de auto gemaakt en hebben hem zo open gemaakt. Die auto was echt mijn trots. Maar ook na reparatie durf ik er eigenlijk niet meer in te rijden. Het idee dat die mannen op mijn stoel hebben gezeten...", zegt een geëmotioneerde Brigitte.

De schade bij de auto van Brigitte is enorm.
De schade bij de auto van Brigitte is enorm.
13.40

Verdachte van moord op Mo (23) uit Oss opgepakt

De verdachte van de moord op de 23-jarige Mo vorig jaar in Oss is opgepakt. Ruim een week geleden riep de politie de hulp van het publiek in en publiceerde signalement en foto van de verdachte. Vanmiddag bevestigde een woordvoerder van de politie dat de 27-jarige verdacht uit Oss is aangehouden.

De zaak draait om de gewelddadige dood op 14 april 2022 van de 23-jarige man aan de Leeuwerikhof in Oss. De man, een bekende van de politie, zat op een scooter toen hij onder vuur werd genomen. Pogingen hem te redden mochten niet meer baten.

Mo werd op klaarlichte dag beschoten terwijl hij op zijn scooter zat (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Mo werd op klaarlichte dag beschoten terwijl hij op zijn scooter zat (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
13.20

Ongeluk bij knooppunt Markiezaat zorgt voor vertraging

Een ongeluk met een vrachtwagen op de A4 bij knooppunt Markiezaat zorgt vanmiddag voor vertraging. Op de A4 richting Antwerpen moet verkeer rekening houden met een kwartier extra reistijd. De problemen op de A58 zijn nog wat groter. Daar moeten het verkeer van Breda naar Vlissingen rekening houden met vijftig minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
12.50

Twee auto's botsen

Bij een botsing tussen twee auto's op de N285 in Zevenbergen zijn de twee bestuurders gewond geraakt. Ze zijn allebei met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk waarbij de ene auto achterop de andere botste, gebeurde rond het middaguur.

Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
11.50

Dief verstopt zich

Een man van 26 werd vannacht in Breda betrapt toen hij aan de Mollenberg bezig was in te breken in een auto. Toen de eigenaar van de auto de man betrapte, ging de verdachte er vandoor in de richting van een tankstation aan de Kapittelweg. Daar verstopte hij zich in een Boedelbak, een huuraanhanger. Tevergeefs, gewaarschuwde agenten vonden hem en hielden de verdachte aan.

Dat gebeurde vannacht rond half drie. In de aanhanger vonden agenten een zak noodles die de verdachte vermoedelijk uit de auto had meegenomen. De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij is een bekende van de politie.

11.30

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Een automobilist van 27 uit Roosendaal moest gisteren zijn rijbewijs inleveren na een ongeluk op de A17. De man blies 930 ugl. Dat betekent dat hij ruim vier keer te veel had gedronken. Het ongeluk waarbij nog een auto betrokken was, gebeurde gisteravond iets voor tienen.

10.25

Vooral veel rook bij vrachtwagenbrand

De brandweer moest er vanochtend bij knooppunt Paalgraven bij Oss aan te pas komen om een brandende vrachtwagen te blussen. Er was vooral veel rook te zien. Ook roken omstanders een behoorlijke brandlucht. De melding van de brand kwam iets na half tien bij de brandweer binnen.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
08.30

Gewonde bij botsing

Bij een botsing tussen een auto en een busje op de Dragonder in Valkenswaard is vanmorgen een van de automobilisten gewond geraakt. Het slachtoffer, de bestuurder van de auto, is volgens onze 112-correspondent met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen raakten beschadigd. Het ongeluk gebeurde rond zeven uur vanochtend.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
07.26

Ongeluk op A16

De linker rijstrook van de A16 van Breda richting Rotterdam was van zeven uur tot halfacht vanochtend afgesloten bij knooppunt Klaverpolder na een ongeluk. De afsluiting leidde tot een twaalf kilometer lange file vanaf Breda-West, goed voor meer dan een halfuur vertraging.

02.41

Autobrand Roosendaal

Een auto is afgelopen nacht zwaar beschadigd geraakt bij een brand op een parkeerplaats aan de Begijnenberg in Roosendaal. De brandweer werd rond een uur gealarmeerd. Die had de brand snel onder controle. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

01.46

Steekpartij in huis Helmond

In een huis aan de Beelsstraat in Helmond zou vlak voor middernacht een steekpartij hebben plaatsgevonden. Agenten hebben een man aangehouden. Een jonge man is in een ambulance behandeld aan zijn verwondingen, maar hoefde niet naar een ziekenhuis. De politie deed onderzoek bij het huis en sprak met buurtbewoners.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!