Liveblog

112-nieuws: man op scooter geschept • gewelddadige beroving van fietsen

25 april 2023 om 18:16 • Aangepast 9 mei 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.00

Gewelddadige beroving in Roosendaal

In Roosendaal wordt met een helikopter gezocht naar drie jongens van ongeveer 16 jaar. Zij hebben vanavond rond negen uur onder bedreiging twee elektrische fietsen gestolen. Volgens de politie zou het gaan om een gewelddadige beroving.

Om de jongens te vinden is een Burgennetbericht verstuurd. Daarin staat dat de jongens een donker uiterlijk en krullend haar hebben. Ze dragen zwarte trainingspakken en zwarte jassen. Het advies luidt om de jongens niet zelf te benaderen.

Wachten op privacy instellingen...
20.25

A58 weer open na ongeval met meerdere auto's

De A58 van Eindhoven richting Tilburg is weer vrijgegeven na een ongeluk met meerdere auto's ter hoogte van Moergestel. Dinsdag rond kwart over zes kwamen meerdere auto's met elkaar in botsing, de snelweg werd daarom enkele uren afgesloten. Een vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis voor controle, zij was wel aanspreekbaar en kon zelf uit de auto stappen.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
18.15

Ongeluk op A58, snelweg afgesloten

Grote drukte op de Brabantse snelwegen vanmiddag. Door een ongeluk op de A58 van Eindhoven richting Tilburg is de snelweg bij Moergestel dicht. Het verkeer moet omrijden via Vught over de A2 en de A65. Ook op de A50 staat het verkeer vast.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
17.20

Man op scooter geschept

Een man is vanmiddag iets voor half zes geschept door een automobilist in Oisterwijk. Het ongeluk gebeurde op het fietspand bij de rotonde van de Moergestelseweg en Mgr. Verhoevenlaan. Door de botsing kwam de man tegen een paal terecht. Omstanders hebben de man eerste hulp verleend, hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt het ongeluk. Er zouden vaker ongelukken gebeuren op deze plek.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
17.03

Boetes voor autorijden met mobieltje

De politie heeft vanmiddag 101 automobilisten bekeurd voor het rijden met een mobieltje in de hand. Ze wisten mensen te betrappen met behulp van een touringcar en een aantal onopvallende volgauto's. Ook kregen 24 automobilisten een bekeuring voor te hard rijden en twee rijbewijzen zijn ingenomen.

16.55

Kozijn op de snelweg

Op de A59 van Den Bosch richting Zierikzee is een kozijn van een wagen gevallen, daardoor staat er een file tussen Waalwijk en Waspik, de vertraging is bijna een half uur. Dat meldt de ANWB.

16.35

Megafile op de A50

Op de A50 van Eindhoven richting Arnhem is bij Ravenstein een ongeluk gebeurd, daardoor loopt het verkeer anderhalf uur vertraging op. Dat meldt Rijkswaterstaat. Het verkeer moet over de vluchtstrook rijden, de file is rond vijf uur zo'n dertien kilometer lang.

Volgens de ANWB zijn bij Ravenstein drie auto's en een bestelwagen op elkaar gebotst. De vertraging voor weggebruikers vanuit Eindhoven loopt daardoor razendsnel op.

LEES OOK: Ongeluk op de A50 zorgt voor megafile bij Ravenstein

Wachten op privacy instellingen...
16.10

File op A50 van Eindhoven richting Arnhem

Wachten op privacy instellingen...
14.51

Verdachte man in Deurne

In Deurne liep vanochtend een man rond die zich verdacht gedroeg. Hij voelde aan deuren van auto's en had een rugzak bij zich die niet van hem was.

Wachten op privacy instellingen...
14.30

Boete voor verkoop opgezette dieren

Vier handelaren hebben een boete gekregen omdat ze op een curiosamarkt in Brabant opgezette beschermde dieren en beschermde dieren op sterk water verkochten. Ze konden echter niet aantonen dat zij die dieren legaal hadden gekocht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt proces-verbaal op tegen de vier handelaren. Er wordt niet vermeld waar de curiosamarkt precies was in Brabant.

NVWA-inspecteurs namen in totaal 12 dieren en voorwerpen in beslag, zoals een opgezette bosuil, sperwer, cobra en een Ambonese doosschildpad. Hetzelfde gold voor een aantal beschermde dieren op sterk water, zoals een python. 

Foto: NVWA.
Foto: NVWA.
13.58

Motorrijder gaat onderuit en botst tegen boom

Op de Zitterd in Soerendonk is vanmiddag een eenzijdig ongeluk gebeurd. De bestuurder van een motor verloor de macht over het stuur en ging onderuit. Degene die achterop zat, viel ook op de grond. De motor klapte tegen een boom en belandde daarna op het fietspad. De bestuurder en de passagier zijn in een ambulance onderzocht. De passagier is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.02

Cocaïnewasserij ontdekt in Chaam

In het buitengebied Chaam is maandagmiddag een cocaïnewasserij ontdekt. Dat is een plek waar cocaïne in de vorm van kneedbare pasta wordt verwerkt tot poedervorm. Een 58-jarige man en 37-jarige vrouw zijn opgepakt.

LEES OOK: Cocaïnewasserij ontdekt in Chaam, twee verdachten opgepakt

10.59

Jerrycans gedumpt in Oosterhout

Aan de Kromgatweg in Oosterhout is een lading gedumpt afval gevonden. Het gaat waarschijnlijk om drugsafval. In het gras liggen meerdere jerrycans. De politie en brandweer zijn aanwezig voor onderzoek. Het afval ligt zo'n tweehonderd meter van een zandpad. De daders hebben volgens een 112-correspodent veel moeite moeten doen om het op die plek te dumpen en weer weg te komen. Dat zou aan de sporen te zien zijn.

10.53

Man opgepakt na neersteken Tilburger

Een 38-jarige man uit Tilburg is gisterenavond opgepakt. Hij zou kort daarvoor tijdens een ruzie met een 39-jarige man met een mes hebben gestoken op de Vlierlaan. Het slachtoffer is ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

09.21

Geen treinen door storing

Door een storing op overwegen rijden er geen treinen tussen Breda en Dordrecht en tussen Oudenbosch en Dordrecht. De NS verwacht dat dit tot ongeveer kwart voor twaalf duurt.

08.44

A2 dicht

De A2 naar Eindhoven is dicht tussen Budel en Nederweert. Daar is een ongeluk gebeurd met drie auto's. Verkeer wordt via de op- en afrit geleid. Rond kwart voor negen leidt dit tot zo'n tien minuten vertraging.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.41

Vrachtwagen met pech op A67

Op de A67 naar Eindhoven staat een vrachtwagen met pech. Volgens Rijkswaterstaat staat de container scheef. Een rijstrook is daarom dicht tussen Asten en knooppunt Leenderheide. Dit leidt tot ruim een uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
20.00

Steekpartij in Tilburg

Bij een steekpartij op de Kruizemuntweg in Tilburg is gisteravond rond half acht een man gewond geraakt. De verdachte is een nabijgelegen flat in gevlucht en is daar later door de politie gearresteerd.

Een traumahelikopter kwam ter plaatse en bracht een arts. De arts heeft in een ambulance hulp verleend aan het slachtoffer en is daarna weer vertrokken. De man is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
19.50

Ravage na botsing tussen motorscooter en auto

De bestuurder van een driewielige motorscooter is gisteravond gewond geraakt bij een ongeluk in Oss. De man kwam op de kruising van de Kromstraat en de Braakstraat in botsing met een automobiliste. De motorscooter raakte de auto in de flank.

Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij was wel aanspreekbaar. De automobiliste was erg geschrokken maar raakte lichamelijk niet gewond.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!