Liveblog

112-nieuws: minder treinen tussen Utrecht en Den Bosch • auto's botsen

22 mei om 17:00 • Aangepast 2 juni om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.44

Oefening: groot ongeval nagebootst

De Nederlandse en Belgische brandweer hebben vanavond op de grensovergang aan de N262 een gezamenlijke oefening gehouden (tussen Nispen en Essen). Brandweerkorpsen van Roosendaal, Wouw en Essen waren betrokken, ook kwamen ambulances uit beide landen. Op een parkeerplaats was een groot ongeluk nagebootst. Volgens het scenario waren er na een straatrace meerdere auto's op elkaar gebotst. De zogenaamde slachtoffers waren gewond geraakt en zaten bekneld en zijn door de brandweer en ambulancebroeders geholpen.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
21.42

Minder treinen tussen Utrecht en Den Bosch

Door een beschadigde bovenleiding rijden er vanavond veel minder treinen tussen Utrecht Centraal en Den Bosch, dat meldt de NS. De treinen die wel rijden, reizen via Arnhem. Dat zorgt voor een extra reistijd van 45 minuten. Het oponthoud duurt nog tot half twaalf.

21.30

Jongen bekent dreigementen middelbare school

Een 16-jarige jongen uit Overijssel heeft bekend dat hij dreigementen heeft verstuurd over het Dr. Knippenbergcollege in Helmond. Dat meldt de politie maandagavond. De afgelopen dagen was het onrustig op de middelbare school. Er werden op WhatsApp en sociale media agressieve teksten verspreid richting de school.

Digitaal onderzoek van de politie leidde naar de 16-jarige jongen. Hij heeft bekend dat hij dreigementen heeft verstuurd en wordt daarover later verhoord. Hij is niet aangehouden. De politie wil verder niks kwijt over de aanhouding.

LEES OOK: Jongen (16) bekent dat hij dreigementen verstuurde over Knippenbergcollege

19.25

Man raakt onwel en valt van fiets

Een man is onwel geraakt en vervolgens van z'n fiets gevallen in Oss. De man fietste aan de Kromstraat toen het mis ging. Hij was wel aanspreekbaar en is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De fiets van de man is door een agent al fietsend naar het politiebureau gebracht.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
19.20

Vrachtwagen met klapband

Op de A4 bij knooppunt Markiezaat is de weg van Bergen op Zoom naar Antwerpen dicht tot kwart voor negen. Dat komt door een vrachtwagen met een klapband die daar stilstaat. Rijkswaterstaat adviseert het verkeer naar België om de A58 richting Vlissingen te volgen en te keren bij Rilland.

18.58

Auto's botsen in Maarheeze

Twee automobilisten zijn aan het einde van de middag op elkaar gebotst aan de Kerkstraat in Maarheeze. Waarschijnlijk wilde een van de bestuurders een parkeerplek verlaten en reed de andere bestuurder op dat moment op de Kerkstraat ertegenaan. Een inzittende is geholpen door ambulancepersoneel en raakte lichtgewond aan een arm. Een berger heeft de auto's meegenomen.

Foto: Johan Bloemers / SQ Vision
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision
18.30

Vermiste man weer terecht

Wachten op privacy instellingen...
18.15

Kapotte trein op spoor

Wachten op privacy instellingen...
17.45

Man (90) vermist in Oisterwijk

Wachten op privacy instellingen...
17.35

Twee schuurtjes in brand

Twee schuurtjes zijn vanmiddag afgebrand in Heerle. Het gaat om twee afzonderlijke schuurtjes die bij twee woningen aan de Kastanjelaan hoorden. De brandweer kwam naar de brand met twee blusvoertuigen. Ze konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen huizen. De brand trok veel bekijks, hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Brand in twee schuurtjes in Heerle (foto: Christian Traets / SQ Vision).
Brand in twee schuurtjes in Heerle (foto: Christian Traets / SQ Vision).
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
16.43

Man omgekomen bij verkeersongeval België

Een 24-jarige man uit Eindhoven is gisterochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Achel. Dat bevestigt justitie in België. De man zat alleen in de auto en reed op de Beverbeekse Heide in Achel tegen een boom. De man overleed ter plekke.

16.21

Man met drugs achter het stuur

Een 28-jarige automobilist is vanmiddag aangehouden op de Limburglaan in Eindhoven omdat hij drugs had gebruikt. Dat meldt de politie. Ook reed de man zonder rijbewijs en zijn auto voldeed niet aan de wettelijke eisen. Zo waren zijn voorste zijruiten te donker.

16.16

Man komt om bij bedrijfsongeval Beursgebouw

Een man is vanmiddag om het leven gekomen nadat hij van grote hoogte naar beneden is gevallen in het Beursgebouw in Eindhoven. In het gebouw aan de Lardinoisstraat, vlakbij het centraal station, werd een evenement afgebroken. De man zou daar aan het werk zijn.

Een traumahelikopter werd opgeroepen, net als meerdere ambulances, brandweer en politie.

In het evenementengebouw is tweede etage met een balustrade. De man zou bij op het balkon aan het werk zijn geweest en over de balustrade zijn gevallen. Het gebouw is afgezet voor onderzoek.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
15.35

Wapens en geld gevonden

In een huis aan de Waalstraat in Den Bosch zijn vuurwapens gevonden. Ook nam de politie een groot geldbedrag in beslag. Een arrestatieteam van de politie wilde er zaterdagavond de bewoner aanhouden. Hij was echter niet thuis en meldde zich later in de nacht van zaterdag op zondag.

LEES OOK: Arrestatieteam doet inval: wapens en geld in beslag genomen

14.55

Automobilist aangehouden

Een 28-jarige automobilist is vandaag op de Limburglaan in Eindhoven aangehouden voor het rijden onder invloed van softdrugs en het rijden zonder rijbewijs. Om vast te stellen of er inderdaad sprake is van drugsgebruik, is bloed afgenomen.

De auto van de man bleek volgens de verkeerspolitie ook niet te voldoen aan de wettelijk eisen. Zo waren de zijruiten van de wagen te donker en bovendien produceerde de auto te veel geluid. Wanneer de eigenaar deze problemen oplost, moet hij de auto laten herkeuren voor hij er weer de weg mee op mag.

13.30

Jerrycans in Achtmaal zijn geteld: totaal 381

De politie is eruit. In totaal zijn vanochtend in Achtmaal 381 jerrycans met vermoedelijk drugsafval gevonden. Ook werd nog een zogenaamde IBC container aangetroffen, zo laat de politie weten. Dat is een enorme container waarin honderden liters vloeistof vervoerd kan worden.

De schade als gevolg van de dumping lijkt mee te vallen. Een groot deel van de jerrycans was leeg of bevatte restanten van chemicaliën. Eerder sprak een woordvoerder van de politie van vermoedelijk 6000 liter aan chemicaliën, maar dat valt lager uit. Ook maakte de politie zich eerder zorgen over de verontreiniging van de bodem en het oppervlaktewater omdat een aantal jerrycans heeft gelekt. Maar omdat veel jerrycans leeg waren valt ook de schade mee.

Een deel van de gevonden vaten (foto: Tom van der Put / SQ Vision).
Een deel van de gevonden vaten (foto: Tom van der Put / SQ Vision).
12.55

Man valt door dak

Een man is bij een tankstation aan de Chaamseweg in Ulvenhout door het dak van een gebouw gevallen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Onduidelijk is waarom de man op het dak was. In het dak zit asbest. Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen naar de plek van het ongeluk.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
12.00

File op A2 bij Vught vanwege spoedreparatie

Vanwege een spoedreparatie zijn op de A2 bij Vught twee rijstroken dicht. Rond twaalf uur levert dat weggebruikers zo'n twintig minuten vertraging op. Rijkswaterstaat verwacht de klus rond half twee te hebben geklaard.

11.50

Wijkagent waarschuwt voor Ierse klusjesmannen

Wijkagent Berrie van Heugten in Veldhoven waarschuwt voor rondtrekkende klusjesmannen. Deze 'travellers' komen vaak uit Ierland of Engeland en bieden aan de deur hun diensten aan. Het gaat dan bijvoorbeeld om schilderwerk of klussen op het dak. Uiteindelijk wordt er in veel gevallen slecht werk geleverd en betaal je als klant teveel. "Laat je niet oplichten! Kies liever voor een gerenommeerd bedrijft", waarschuwt de wijkagent.

Wachten op privacy instellingen...
11.35

Auto in brand op A58

Op de A58 is vanochtend een auto in brand gevlogen. Hoe dat precies kon gebeuren, is niet duidelijk. De brandweer moest eraan te pas komen om de brand te blussen.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.


11.28

Gemeente Asten slachtoffer hack

De gemeente Asten is het slachtoffer geworden van een digitale inbraak. In eerste instantie leek het te gaan om factuurfraude. Later werd duidelijk dat er ongeoorloofd toegang is geweest tot ongeveer 23.000 persoonlijke gegevens en andere bestanden. Dat gebeurde eind vorig jaar. Wie er achter de hack zaten, is nog onduidelijk.

Ook is niet bekend wat er met de persoonsgegevens is gebeurd. Het is dus onduidelijk of er gegevens op straat zijn gekomen of bijvoorbeeld op het darkweb zijn beland. Dit is een deel van het internet dat niet direct vindbaar is door zoekmachines en waar veel websites en bezoekers anoniem zijn.

LEES OOK: Hack bij gemeente: criminelen hadden toegang tot tienduizenden gegevens

10.55

Gaslek in Roosendaal

Vanwege een gaslek in Roosendaal is de Boulevard in de stad aan een kant afgesloten voor fietsers en voetgangers. Volgens een wijkagent kan het oplossen van het probleem wel even gaan duren.

Wachten op privacy instellingen...
10.30

Vondst drugsafval: 6000 liter aan chemicaliën

De politie schat in dat in de honderden vaten met vermoedelijk drugsafval die vanochtend vroeg in Achtmaal werden gevonden zo'n 6000 liter aan chemicaliën zit. De vondst werd vanochtend vroeg gemeld door een krantenbezorger. Waar het drugsafval vandaan komt wordt door de politie onderzocht. De bodem en het oppervlaktewater zijn verontreinigd omdat een aantal jerrycans heeft gelekt. Er is nog niemand aangehouden.

LEES OOK: Enorme drugsdumping: krantenbezorger vindt honderden vaten in buitengebied

Een deel van de gevonden vaten (foto: Tom van der Put / SQ Vision).
Een deel van de gevonden vaten (foto: Tom van der Put / SQ Vision).
Honderden vaten zijn gedumpt in Achtmaal (foto: Twitter Erik de Jonge).
Honderden vaten zijn gedumpt in Achtmaal (foto: Twitter Erik de Jonge).
09.40

Boom mist schommel op een haar na

Een voorbijganger trof vanochtend in het Prins Hendrikpark in Den Bosch een behoorlijke ravage aan. In het park is vermoedelijk gisteravond een deel van een enorme boom afgebroken. De boom heeft een grote schommel op een haar na gemist, zo is te zien op de foto die de voorbijganger maakte.

07.18

Enorme dumping drugsafval

In Achtmaal zijn vanochtend zo'n 350 jerrycans met vermoedelijk drugsafval ontdekt. De politie spreekt van verontreiniging van de bodem en het oppervlaktewater. Details ontbreken vooralsnog.

Honderden vaten zijn gedumpt in Achtmaal (foto: Twitter Erik de Jonge).
Honderden vaten zijn gedumpt in Achtmaal (foto: Twitter Erik de Jonge).
07.01

Ongeluk op A50

Twee rijstroken van de A50 van Oss richting Eindhoven werden om kwart voor zeven vanochtend afgesloten bij Veghel-Noord na een ongeluk. Het verkeer werd daar over de vluchtstrook geleid. Om kwart over zeven uur 's ochtends leidde de afsluiting van de rijstroken tot een zes kilometer lange file vanaf Nistelrode, goed voor een halfuur vertraging. Om halfacht vanochtend werden de afgesloten rijstroken vrijgegeven.

06.15

Dreigementen richting school

Er is onrust op het Dr. Knippenberg College in Helmond vanwege dreigende teksten die rondgaan in WhatsApp en op social media. De school heeft desondanks besloten vandaag geen aanpassingen te doen in het rooster, zo meldt de directeur in een brief aan de leerlingen en hun ouders. Volgens het ED houden de dreigementen verband met de mishandeling van een 14-jarig meisje in een toiletruimte van de school. Dit gebeurde twee weken geleden.

LEES OOK: Dr. Knippenbergcollege 'extra alert' na dreigementen

04.05

Autobrand in Breda

Een auto die geparkeerd was aan de Van Schootenstraat in Breda vatte afgelopen nacht vlam. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De brandweer was snel aanwezig. Het vuur woedde aan de binnenkant van de auto.

De brandweer bluste de auto aan de Van Schootenstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer bluste de auto aan de Van Schootenstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
03.35

Geen treinen tussen Oss en Wijchen

Tussen Oss en Wijchen rijden tot tien uur vanochtend geen treinen omdat werkzaamheden zijn uitgelopen.

20.14

Man valt in het water

Aan de Zwanenhorst in Grave belandde gisteravond een man in het water. Hij reed op een fiets toen hij door nog onbekende oorzaak in het water viel. Een traumahelikopter, de brandweer, een ambulance en de politie waren aanwezig om het slachtoffer te helpen. De man is naar een ziekenhuis gebracht. De politie gaat uit van een eenzijdig ongeluk.

Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!