Liveblog

112-nieuws: automobilist zwaargewond op A50 • explosie bij woonhuis

17 september 2023 om 22:48 • Aangepast 29 september 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.40

Explosie bij huis in Breda

Bij een huis aan de Passendalestraat in Breda heeft vanavond rond tien uur een explosie plaatsgevonden. Dat meldt de politie op social media. Bij de explosie is niemand gewond geraakt. De politie doet onderzoek bij het huis.

LEES OOK: Harde knal blijkt explosie bij huis, politie doet onderzoek

21.45

Geen treinen tussen Bergen op Zoom en Goes

Er rijden tot maandagochtend negen uur geen treinen tussen Bergen op Zoom en Goes. Het treinverkeer tussen Roosendaal en Bergen op Zoom kan maandag wel rijden, zo meldt een woordvoerder van de NS. In Zeeland wordt gewerkt aan aan de Zeeuwse lijn (spoorweg tussen Vlissingen, Middelburg, Goes en Bergen op Zoom) maar de werkzaamheden gaan langer duren door complicaties.

LEES OOK: Geen treinen tussen Bergen op Zoom en Goes

20.00

Automobilist zwaargewond na ongeluk

Bij een ongeluk op de A50 is een automobilist van de weg geraakt. De bestuurder is met zwaar letsel overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Dat meldt de politie Maashorst. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Nistelrode.

17.50

Vandalen stichten brand in natuurgebied

In natuurgebied Herperduin, tussen Oss en Herpen, is afgelopen nacht brand gesticht. Dat meldt boswachter Wouter van den Dungen. De brand is heel waarschijnlijk ontstaan door vandalisme, ter hoogte van een wildrooster. Niemand raakte gewond maar de boswachter verbaast zich over de vernielzucht van de daders. Er zijn geen dieren gewond geraakt maar volgens Van den Dungen zou het ontsnappen van het vee, zoals grote grazers, wel gevolgen hebben.

Foto: Wouter van den Dungen
Foto: Wouter van den Dungen
17.39

Quad en motor botsen

Een qua en een motor zijn vanmiddag hard op elkaar gebotst op de Langenboomseweg in Mill. De bestuurder van de quad, volgens een 112-correspondent een jongen van dertien, stak vanaf het fietspad een weg over en botste met de motor. De bestuurder van de motor raakte gewond aan zijn voet en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de quad hield alleen schaafwonden over aan het ongeluk.

Foto: SK-Media.
Foto: SK-Media.
16.31

Auto in brand in Den Bosch

De brandweer in Den Bosch heeft aan het Rivierenplein een autobrand geblust. Een vrouw die haar auto net had geparkeerd, merkte dat er rook uit kwam. De brand was snel geblust, maar de schade aan de auto is toch groot.

De oorzaak is een technisch mankement. De brandweer heeft de accu losgekoppeld om te voorkomen dat het voertuig op nieuwe in brand kan vliegen.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
15.10

Losgebroken koeien

Drie koeien wisten los te breken uit een wei aan het aan 't Smaldonkpad in Schijndel. Ze werden vervolgens gespot op het Ben Peterspad, een paar honderd meter verderop. Onder meer dankzij de hulp van de wijkagent staan de koeien inmiddels weer terug in de wei. Ook de omheining is weer gerepareerd, laat de wijkagent weten. Zijn wapenstok heeft het daarbij wel moeten ontgelden. "O ja, met een wapenstok geen spijker in hout slaan!", schrijft hij namelijk op X.

Foto: Wijkagent Schijndel via X.
Foto: Wijkagent Schijndel via X.
14.50

Politie verspreidt foto, naam en signalement van vermiste man (82)

De politie is dringend op zoek naar de 82-jarige Merin van Haaften uit het Zeeuwse Tholen. Hij vertrok gisterochtend om kwart over tien richting Hoogerheide, maar is daar nooit aangekomen. De man heeft dringend medicijnen nodig en daarom maakt de politie zich ernstig zorgen.

Reden voor de politie om vanmiddag een foto, de naam en een signalement van de vermiste man te verspreiden. Volgens Omroep Zeeland heeft de politie zaterdag onder meer in Woensdrecht naar hem gezocht. Dit zonder resultaat.

Merin van Haaften (foto: politie).
Merin van Haaften (foto: politie).
14.13

Ongeluk op A2 bij Empel

Een ongeluk bij knooppunt Empel op de A2 zorgt voor vertraging wanneer je van Den Bosch richting Utrecht wilt. Tussen knooppunt Empel en Kerkdriel is de linkerrijstrook dicht. Hierdoor moet je rekening houden met een half uur vertraging.

Beeld: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Beeld: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
13.50

Veel agenten op de been

Veel agenten, onder meer in kogelwerende vesten, kwamen gisteravond naar het Manis Krijgsmanhof in Den Bosch na een melding van een 'mogelijk conflict', zoals een politiewoordvoerder het omschrijft. Wat er precies is gebeurd is volgens hem niet duidelijk geworden. Wel is duidelijk dat twee auto's flink beschadigd zijn geraakt en moesten worden getakeld.

De woordvoerder heeft het over een 'mogelijk conflict' dat gisteravond rond tien voor negen speelde. Maar wat precies is dus niet duidelijk geworden. Een botsing die is uitgemond in een ruzie of een opzettelijke aanrijding. Het zijn mogelijke scenario's. Maar helderheid over wat zich heeft afgespeeld heeft de politie op basis van verklaringen van betrokkenen en onderzoek ter plekke niet kunnen krijgen.

12.55

Man rijdt ruim 100 kilometer te hard

Een man van 22 uit Dongen is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. De reden: hij reed vanmorgen 104 kilometer te hard over de snelweg A59 bij Waalwijk. Op dit deel van de Maasroute geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.

LEES OOK: Man (22) rijdt 104 kilometer te hard over A59 en is rijbewijs kwijt

11.30

Brandweer helpt baasje van kater én buren

De brandweer heeft vanmorgen door het weghalen van een kater van het dak van een huis in Vught twee vliegen in een klap geslagen. De eigenaresse was uiteraard blij dat ze haar Bob weer in de armen kon nemen en de buren hadden door het gemiauw vannacht maar weinig geslapen. Bob wilde sinds gisteravond zeven uur het dak van een huis aan de Boterbloemstraat in de wijk Vught-Zuid niet meer verlaten.

Toch waren de brandweermannen niet gerust op een goede afloop. Vaak kiezen katten bij het zien van de brandweer eieren voor hun geld en gaan ze er vandoor nog voordat ze gevangen kunnen worden. Bob wachtte echter geduldig de komst van zijn redders af en liet zich mee naar beneden nemen. En zo had de brandweer zelfs aan de kater een tevreden klant.

Bob, die de brandweer werk bezorgde (foto: Bart Meesters/MeestersMulti Media/SQ Vision).
Bob, die de brandweer werk bezorgde (foto: Bart Meesters/MeestersMulti Media/SQ Vision).
De brandweerlieden keren met Bob terug op de grond (foto: Bart Meesters/MeestersMulti Media/SQ Vision).
De brandweerlieden keren met Bob terug op de grond (foto: Bart Meesters/MeestersMulti Media/SQ Vision).
Bob en zijn 'baasje' herenigd (foto: Bart Meesters/MeestersMulti Media/SQ Vision).
Bob en zijn 'baasje' herenigd (foto: Bart Meesters/MeestersMulti Media/SQ Vision).
Dankbare blikken (foto: Bart Meesters/MeestersMulti Media/SQ Vision).
Dankbare blikken (foto: Bart Meesters/MeestersMulti Media/SQ Vision).
10.55

Vermiste man op weg naar Hoogerheide

De politie in West-Brabant is op zoek naar een man die sinds gistermorgen wordt vermist. Het gaat om een man van 82, die gistermorgen vanuit het Zeeuwse Tholen met een auto richting Hoogerheide is vertrokken. De man rijdt in een blauwe Hyundai I-10, met het kenteken PR-186-X. De vermiste heeft grijs-wit, achterover gekamd haar en een grijze/witte snor. Hij draagt een donkere bril, een witte polo met korte mouwen, een spijkerbroek en halfhoge schoenen. De politie spreekt van een urgente vermissing.

10.50

Tilburger gaat tekeer tegen vrienden en agenten

Een man van 33 heeft vannacht in zijn woonplaats Tilburg agenten beledigd, uitgescholden en met de dood bedreigd. Dat gebeurde toen de politie hem wilde aanhouden. Agenten zagen rond middernacht op de Besterdring dat een groep mensen het met elkaar aan de stok had. Eén van hen was de Tilburger. Hij leek onder invloed en werd door vrienden tegengehouden om in zijn auto te stappen.

Toen agenten poolshoogte wilden nemen, kregen ze te horen dat de man mogelijk diverse scooters heeft vernield. Ook werden ze diverse keren door hem beledigd. Daarop werd besloten hem aan te houden. Ondanks hevig verzet lukte het om de Tilburger te boeien, maar ook op weg naar een verhoor in een cellencomplex ging hij tekeer.

9.45

Geen aangifte na steekpartij

De man die gisteravond is gestoken in Tilburg, heeft hiervan geen aangifte gedaan. De politie laat dit desgevraagd weten en ze voegt eraan toe dat er vooralsnog geen onderzoek zal worden ingesteld. Het slachtoffer is in een ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen, maar hierover is verder niets bekend. De man werd gevonden op de Stationsstraat in Tilburg. De politie vermoedde direct dat hij was neergestoken is.

LEES OOK: Man met steekwond gevonden op straat, politie doet onderzoek

8.10

Winkelbrand in Eindhoven

De brandweer is vanmorgen vroeg uitgerukt voor een winkelbrand in Eindhoven. Het vuur in het pand aan de Bredalaan brak tegen acht uur door nog onbekende oorzaak uit in of in de buurt van de meterkast van de zaak. Volgens de brandweer was de brand snel onder controle en is niemand gewond geraakt. Er zijn twee blusvoertuigen ingezet.

De winkel en appartementen die boven de zaak liggen, hebben schade opgelopen. De mensen die in hun appartementen verbleven, toen de brand ontstond, waren al naar buiten toen de brandweer arriveerde.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
02.50

Auto door brand zwaar beschadigd

Bij een brand in Roosendaal is vannacht een auto zwaar beschadigd geraakt. Dit gebeurde rond tien voor drie op een parkeerplaats aan de Edisonstraat. De brandweer had de brand snel geblust, maar kon niet voorkomen dat de wagen vooral aan de voorkant veel schade opliep. De oorzaak van de brand is niet bekend.

De auto die in Roosendaal door brand werd beschadigd (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De auto die in Roosendaal door brand werd beschadigd (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De brandweer probeert te redden wat er te redden valt (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De brandweer probeert te redden wat er te redden valt (foto: Christian Traets/SQ Vision).
1.45

Duur ritje voor scooterrijder

De politie is vannacht bij een alcoholcontrole in Den Bosch getuige geweest van een botsing. Rond kwart voor twee reed een scooterrijder door om verderop de straat over te steken. Hierbij werd hij aangereden door een wagen. De jongen van 17, die verklaarde dat hij een stopteken van de politie niet had gezien, hield er een pijnlijke enkel aan over. Dat was nog niet alles: hij bleek geen rijbewijs te hebben en wilde geen schadeformulier invullen. Voor het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken kreeg hij een bon. Bovendien raakte zijn scooter, net als de auto, beschadigd.

De scooterrijder was zich van geen kwaad bewust (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De scooterrijder was zich van geen kwaad bewust (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
01.30

Ernstig ongeluk in Molenschot

Een vrouw en een man zijn vannacht ernstig gewond geraakt bij een ongeluk in Molenschot. Ze zaten in een wagen die op de Veenstraat in een flauwe bocht tegen een boom botste. Beide slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Onderzoek op de plek van het ongeluk (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Onderzoek op de plek van het ongeluk (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Er werden veel hulpverleners ingeschakeld (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Er werden veel hulpverleners ingeschakeld (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
23.30

Treinverkeer tijdje gestremd

Tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal hebben gisteravond lange tijd geen treinen gereden door een aanrijding. Rond half twaalf werd het treinverkeer hervat. De Nederlandse Spoorwegen hebben stopbussen ingezet tussen Lage Zwaluwe, Zevenbergen, Oudenbosch en Roosendaal.

23.00

Onderzoek na steekpartij

De politie onderzoekt wat er is gebeurd met een man, die gisteravond werd gevonden op de Stationsstraat in Tilburg. Ze vermoedt dat hij neergestoken is. Behalve de politie werd ook een ambulance ingeschakeld. Veel meer is nog niet bekend.

LEES OOK: Man met steekwond gevonden op straat, politie doet onderzoek

22.15

Dronken bestuurder veroorzaakt botsing

De bestuurder van een bestelbus is gisteravond in Den Bosch aangehouden, omdat hij onder invloed een frontale botsing had veroorzaakt. In de wagen die bij de aanrijding betrokken was, zaten twee vrouwen. Zij hoefden niet mee naar een ziekenhuis. Zowel hun auto als de bestelbus raakte total loss. Het ongeluk gebeurde rond kwart over tien op de Hekellaan, op de brug langs de Casinotuin. De weg werd na het ongeval geheel afgesloten. De politie heeft het ongeval in onderzoek. De gemeente werd ingeseind, omdat er behoorlijk wat olie op het wegdek lag.

De politie sluit de weg af (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De politie sluit de weg af (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
Na de melding werden ambulance en politie opgeroepen (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
Na de melding werden ambulance en politie opgeroepen (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De schade aan de personenauto was groot (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De schade aan de personenauto was groot (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De voertuigen die bij de botsing betrokken waren (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De voertuigen die bij de botsing betrokken waren (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
21.15

Auto in brand gestoken

Rond de klok van kwart over negen gisteravond werd bij de brandweer een autobrand aan de Rossinistraat in Waalwijk gemeld. Omstanders hadden de brand ontdekt en zij waarschuwden meteen de brandweer. Ook is geprobeerd de brand te blussen met een tuinslang. Het moet om brandstichting gaat.: op verschillende plaatsen op de auto waren er aanmaakblokjes verstopt en aangestoken. De brand was snel geblust door de brandweer.

De klus zit erop (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De klus zit erop (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De brandweer wist het vuur snel te blussen (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De brandweer wist het vuur snel te blussen (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.