Liveblog

112-nieuws: politie zoekt auto na aanslag op huis • auto rijdt fietser aan

21 september om 13:30 • Aangepast 3 oktober om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

19.17

Auto vliegt in brand

Op de Nijverheidsstraat in Uden is een geparkeerde auto in brand gevlogen. De auto was niet meer te redden en brandde volledig uit.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.25

Politie zoekt auto na aanslag

Een huis aan de Scheldestraat in Breda is maandagnacht het doelwit geweest van een aanslag. Iemand gooide iets brandbaars, waarschijnlijk een soort molotovcocktail, naar binnen rond kwart voor vier 's nachts.

De politie zegt nu op zoek te zijn naar een kleine lichtkleurige auto, een hatchback, die op dat moment rondreed in de buurt. Die auto heeft te maken met de aanslag. Wie meer weet over de aanslag of auto, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

LEES OOK: Diandro vluchtte uit brandend huis na aanslag: 'Nu naar beneden! Snel!'

15.30

Auto rijdt fietser aan

Op de kruising van de Braakstraat met de Heischeutstraat in Oss is een fietser aangereden door een automobilist. De vrouw op de fiets is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de botsing.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
14.58

A50 afgesloten

De A50 tussen Veghel en knooppunt Paalgraven is vanavond afgesloten. Vanaf negen uur wordt daar onderhoud uitgevoerd. Om vijf uur 's ochtends is de weg weer vrij.

14.52

Man aangehouden voor overval

De politie heeft een 22-jarige man uit Helmond aangehouden voor een gewapende overval in Deurne. Op 23 november 2022 drongen meerdere overvallers een huis binnen via de achtertuin. Ze gebruikten veel geweld tegen de bewoners en sloegen vervolgens op de vlucht met een buit.

De Helmonder wordt vrijdag voorgeleid. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

13.15

Gaslek in Boxtel

Bij graafwerkzaamheden voor een nieuw glasvezelnetwerk is vanmiddag rond kwart over twaalf een gasleiding geraakt in Boxtel. Dat gebeurde aan de Hazelaarsgaard. Het uitstromende gas was goed te horen. De brandweer heeft de boel afgezet. Medewerkers van netbeheerder Enexis hebben het gaslek gedicht.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
11.36

Verdachten gepakt voor wapenhandel

Twee Eindhovenaren zijn dinsdag aangehouden voor het handelen in vuurwapens en harddrugs. Het gaat om mannen van 23 en 32 jaar oud. Ze kwamen in beeld bij de politie toen een van de mannen zonder helm op een scooter rondreed en daarop werd aangesproken.

LEES OOK: Mannen gepakt voor wapenhandel nadat verdachte zonder helm op scooter rijdt

10.37

111 bekeuringen uitgedeeld

Meer dan honderd bestuurders hebben een bekeuring gekregen tijdens een touringcarcontrole. Daarvan waren 89 boetes voor mensen die hun telefoon vasthielden achter het stuur. De politie heeft ook het rijbewijs in beslag genomen van iemand die te hard reed.

LEES OOK: Tientallen bestuurders betrapt met telefoon in hand: allemaal op de bon

09.35

Ongeluk met drie auto's

Op de Bestseweg in Sint-Oedenrode is een ongeluk gebeurd. Drie auto's botsten op elkaar. Twee mensen raakten gewond. Omstanders probeerden vlak na het ongeluk het verkeer in goede banen te leiden, tot de politie er was en het overnam. De voertuigen zijn flink beschadigd en worden weggesleept.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
08.22

Rijstrook dicht op A2

Op de A2 van Den Bosch naar Eindhoven is een rijstrook dicht. Daar is een ongeluk gebeurd. Vanaf Boxtel staat zestien kilometer file, wat leidt tot drie kwartier vertraging.

07.19

UPDATE: Ongeval op A58

Alle rijbanen van de A58 van Tilburg naar Eindhoven zijn weer vrijgegeven na een ongeluk. Er staat nog wel een file van acht kilometer, dat levert nog altijd een vertraging op van een half uur, aldus Rijkswaterstaat.

06.47

Vermiste man (82) weer terecht

De 82-jarige man die sinds zaterdagochtend vermist werd, is terecht. Dat meldt de politie Bergen op Zoom. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

De man was onderweg vanuit het Zeeuwse Tholen naar Hoogerheide maar kwam daar nooit aan. Volgens de politie had de man dringend medicijnen nodig.

LEES OOK: Vermiste man (82) die dringend medicijnen nodig had, is weer terecht

06.45

Ongeval op A58

Op de A58 van Tilburg naar Eindhoven is ter hoogte van Oirschot een ongeluk gebeurd. Bij het ongeval zijn drie auto's betrokken. Eén rijbaan is afgesloten voor verkeer. Weggebruikers hebben daardoor een half uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
05.54

Traumaheli landt in centrum Eindhoven

Een traumahelikopter is gisteravond in het centrum geland voor een medische noodsituatie op het Stratumseind. De helikopter wist te landen op een klein braakliggend terrein tussen de Wal en het Begijnenhof. Omdat het incident zich in het centrum van Eindhoven afspeelde trok dit veel bekijks.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision
05.50

Opnieuw honden bij beruchte hondenfokker Eersel

Op het terrein van de omstreden hondenfokker uit Eersel zijn opnieuw honden aangetroffen. Tijdens een controle begin deze week bleken er, net als vorige week, nog steeds acht honden gehouden te worden. Het is de tiende keer dat de fokker de fout in gaat en daarom gaat de gemeente de honden nu zelf weghalen. Ook moet fokker Jan Paridaans 25.000 euro aan dwangsommen betalen.

LEES OOK: Opnieuw honden bij beruchte hondenfokker Eersel, gemeente haalt dieren weg

05.41

Grote partij gestolen statiegeldkratten gevonden in Moerdijk

In een loods in Moerdijk zijn gisteren duizenden gestolen statiegeldkratten gevonden. Ook lag er een complete lading trampolines opgeslagen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht en het onderzoek wordt voortgezet. De eigenaar van de betrokken loods heeft niks met de diefstallen te maken.

Foto ter illustratie: ANP
Foto ter illustratie: ANP
05.30

Partij vuurwerk gevonden in Dongen

In een woning aan de Achterhuizensticht in Dongen is gisteren vuurwerk in beslag genomen. Het ging om professioneel siervuurwerk van in totaal 260 kilogram en 38 mortierbommen. Het vuurwerk werd door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Vanwege de vondst zullen de politie en de gemeente Dongen maatregelen nemen tegen de bewoner, zo meldt de politie op haar Facebookpagina.

Foto: Politie Dongen
Foto: Politie Dongen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!