Vermiste Germa alweer niet gevonden: zoektocht eindigt in een domper

10 oktober 2023 om 18:44 • Aangepast 20 oktober 2023 om 02:05
nl
Al bijna veertig jaar is Germa van den Boom vermist. De toen 19-jarige vrouw verdween midden in de nacht. Met de gerichte zoekactie in een achtertuin in Nieuwendijk gloorde er hoop. Maar nu de tuin is afgegraven en er niets is gevonden, overheerst vooral teleurstelling.

Op het adres aan de Kildijk woonde vroeger een oom van Germa. Met een graafmachine en een speciale radar is zestig vierkante meter van de tuin voorzichtig afgegraven en onderzocht.

Een van de buurtbewoners: "Ik vind het verschrikkelijk voor de mensen. Je wilt toch een keer weten waar je dochter is gebleven. Vandaag was weer zo'n moment dat haar verdwijning volop in het nieuws kwam, je krijgt weer hoop."

Dat geldt ook voor Henk Meerman, hij is een oud-politieagent die in 1984 door zijn chef werd teruggeroepen van vakantie in Zeeland. "Dat was een paar dagen na haar verdwijning. Ik werd opgeroepen om te helpen met het onderzoek. Die zoektocht is toen te laat opgestart naar mijn mening, mensen dachten dat ze een paar dagen met vrienden op pad zou zijn."

"Het boek is nog niet gesloten, die laatste bladzijde moet er nog in."

De zaak heeft hem de afgelopen 39 jaar niet losgelaten, hij bleef al het nieuws volgen. "Ik hoorde vanochtend van de zoekactie, dat was toch weer een lichtpuntje. Op dit adres, dat had ik niet verwacht. Maar het is een teleurstelling dat er niets gevonden is."

De Peter R. de Vries Foundation loofde in oktober 2022 een beloning van 250.000 euro uit voor de gouden tip die ertoe zou leiden dat Germa wordt gevonden. "We hadden zo gehoopt dat er na al die jaren duidelijkheid zou komen voor de familie van Germa, dus de teleurstelling is zeer groot", laat de stichting weten.

Ook de politie spreekt van een domper. Henk Meerman verwacht wel dat er ooit meer duidelijkheid komt. "Al is het op iemand z'n sterfbed. Het boek is nog niet gesloten, die laatste bladzijde moet er nog in. Al is het maar voor haar moeder. Het is triest, heel triest."

LEES OOK:

Politie stopt zoektocht naar lichaam van Germa die al 39 jaar vermist wordt

Beloning van 250.000 euro levert niks op, familie vermiste Germa houdt hoop

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!