Liveblog

112-nieuws: fietsster aangereden door bus • brand in gebouw Etten-Leur

18 december 2023 om 16:58 • Aangepast 28 december 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.20

Brand in Etten-Leur

In een pand aan de Oude Kerkstraat in Etten-Leur is vanavond brand uitgebroken. Het gaat om een gebouw van Retour Matras. De brandweer was met meerdere voertuigen aanwezig. De ruimte is geventileerd. Het is niet bekend wat er in brand heeft gestaan.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
20.57

Alcohol- en drugscontrole

De politie heeft een alcohol- en drugscontrole gehouden in Helmond. Hierbij werden meerdere auto's van de weg gehaald. Een paar mensen mochten niet verder rijden, omdat ze onder invloed waren. Een van hen reed met een klein kind in de auto. Hier is een melding van gedaan bij Veilig Thuis.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
19.33

Auto's botsen in Den Bosch

Op de Vughterweg in Den Bosch zijn twee auto's tegen elkaar gebotst. Het is niet bekend hoe dat kon gebeuren. Een van de bestuurders raakte lichtgewond en is in een ambulance onderzocht. Een bergingsbedrijf heeft de auto's weggetakeld.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
18.18

Fietsster aangereden door bus

Een fietsster is vanavond op de Geldropseweg in Mierlo aangereden door een stadsbus. Volgens een 112-correspondent is ze een paar meter meegesleept door de bus. Het slachtoffer raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg is afgesloten voor onderzoek.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
17.44

Auto's flink beschadigd na botsing

Twee auto's zijn flink beschadigd geraakt nadat ze tegen elkaar botsten op de Statenweg in Venhorst. De bestuurders zijn nagekeken in de ambulance.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
17.35

Vuurwerk verhandeld op school

De politie van Bernheze en Oss kreeg vanmiddag een melding dat er op een school vuurwerk werd verhandeld. Het ging om de Cobra 6. Dat is volgens de politie zeer zwaar vuurwerk. "Als je dit soort dingen op school verhandelt, ben je enorm strafbaar bezig. Dit kan zelfs resulteren in een strafdossier dat tegen jou opgemaakt wordt", meldt de politie.

Foto: Politie Maasland.
Foto: Politie Maasland.
17.26

Fietser aangereden door auto

Op de Moerse Dreef in Tilburg is een fietser tijdens het oversteken van de weg aangereden door een auto. De man belandde op de voorruit van de auto en raakte gewond. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist is niet gewond geraakt, maar moest wel opgevangen worden door de politie.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
16.53

Schade na brand in Tilburg

Bij een huis aan de Textielstraat in Tilburg is vanmiddag brand uitgebroken. Buurtbewoners zouden vlak daarvoor een knal hebben gehoord. Op foto's is te zien dat het huis beschadigd is geraakt. De ruit aan de voorkant van het huis is gesprongen.

Foto: Corrado Francke.
Foto: Corrado Francke.
Foto: Corrado Francke.
Foto: Corrado Francke.
16.50

Brand in Helmond

De brandweer was met twee blusvoertuigen aanwezig bij een brand in een huis aan de Evertsenstraat in Helmond. Die brak rond half vier uit in de woonkamer. Niemand was in het huis toen dat gebeurde. De brandweer heeft de voordeur open gezaagd om het vuur te kunnen blussen. De brand was om tien over vijf onder controle.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
16.48

Overleden voetganger is 40-jarige Pool

De voetganger die gisteravond overleed na een aanrijding op de N260 bij Gilze, is een 40-jarige man uit Polen. Dat meldt de politie na onderzoek. Een agent herkende het slachtoffer van een foto.

Lees hier meer over het ongeluk op de N260

14.00

A4 weer vrijgegeven

De snelweg A4 is weer helemaal vrij nadat er eerder vanochtend bij Tholen in Zeeland vier auto's botsten. Bij het ongeluk werd een van de betrokken bestuurders, een 49-jarige Belg, uit zijn auto geslingerd. Hij raakte zwaargewond. Twee andere bestuurders raakten ook gewond en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

Vanwege het onderzoek door de politie na het ongeluk was tussen Steenbergen en Tholen lange tijd een rijbaan dicht. Rond twee uur was de weg weer helemaal vrij.

Lees hier meer over het ongeluk vanochtend vroeg op de A4

13.55

Verdachten schietpartij vrijgelaten

De twee mannen van 19 en 36 die werden aangehouden na een schietpartij vrijdag aan het begin van de avond in Roosendaal zijn zaterdagmiddag weer vrijgelaten. Dat meldt de politie zojuist. De 19-jarige man uit Roosendaal was volgens de politie wel betrokken bij het voorval, maar hij wordt door de recherche niet gezien als verdachte van het schieten. De 36-jarige man die op basis van een signalement in de omgeving werd aangehouden, heeft niks met de schietpartij te maken, zo is volgens de politie uit vervolgonderzoek gebleken.

Buurtbewoners hoorden vrijdagavond rond zeven uur meerdere knallen, maar toen agenten gingen kijken op de parkeerplaats bij de Tollensflat was er niemand meer. Wel vonden ze versplinterd autoglas en twee auto's die schade hadden. De omgeving van de parkeerplaats werd afgezet om onderzoek te kunnen doen. Later die avond meldde de politie de aanhouding van de nu vrijgelaten verdachten.

Buurtbewoners hoorden meerdere knallen en belden de politie

Tollensflat in Roosendaal (foto: Google Maps)
Tollensflat in Roosendaal (foto: Google Maps)
13.40

Aanhouding voor ernstige mishandeling tijdens 11-11

Voor de ernstige mishandeling van de 21-jarige Thijm tijdens de elfde van de elfde in Den Bosch is vanochtend een 21-jarige man uit die plaats aangehouden. Thijm belandde als gevolg van de mishandeling met een gebroken schedel en een bloeding in zijn hersenen op de intensive care.

We spraken eerder met de moeder van Thijm

13.00

Planken op de weg

Rijd je vanuit Utrecht via de A2 richting Den Bosch dan moet je tussen Zaltbommel en knooppunt Empel bij Den Bosch rekening houden met zo'n twintig minuten vertraging. Er liggen planken op de weg. Hierdoor zijn twee rijstroken dicht.

11.45

Spoorboom kapot gereden

Bij de spoorwegovergang aan de Helvoirtseweg in Vught heeft een vrachtwagen een spoorboom kapot gereden. Dat meldt een wijkagent. ProRail is volgens hem op de hoogte gesteld en er worden maatregelen getroffen.

11.39

Opnieuw poging tot aanslag op coffeeshop

Bij coffeeshop Caza aan de Gasthuisring in Tilburg is vannacht tussen twee en half drie opnieuw geprobeerd brand te stichten. Dat meldt de politie vanochtend. Een fles met brandbare vloeistof met daaraan vuurwerk kwam niet tot ontploffing, zo laat de politie weten. De dader wist te ontkomen.

Donderdag werd ook al geprobeerd een aanslag te plegen op de coffeeshop. Een vuurwerkbom en een jerrycan werden naar de coffeeshop gegooid. Ook toen volgde geen ontploffing. De mislukte aanslag nu is de vijfde keer in twee jaar tijd dat zoiets gebeurt bij de coffeeshop. De zaak was na de mislukte aanslag van donderdag al op eigen initiatief dicht.

(Beeld: Google Maps).
(Beeld: Google Maps).
11.10

A4: nog één rijbaan dicht tot half 2

Vanwege het onderzoek door de politie na een ongeluk vanochtend vroeg op de A4 is er tussen Steenbergen en het Zeeuwse Tholen nog een rijbaan dicht. Dit duurt naar verwachting nog tot half twee vanmiddag, zo meldt Rijkswaterstaat.

Bij het ongeluk waarbij vier auto's op elkaar botsten is een 49-jarige automobilist uit België zwaargewond geraakt. Hij werd door de klap van de botsing uit zijn auto geslingerd, zo laat de politie weten. Ook twee andere automobilisten, een 68-jarige man uit Alphen aanden Rijn en een 19-jarige man uit Waddinxveen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. Een vierde bestuurder, een 43-jarige vrouw uit Steenbergen, kwam met de schrik vrij.

10.33

Veel rook bij industriebrand

Bij de industriebrand aan de Achtseweg Zuid in Eindhoven was vooral sprake van veel rook in het bedrijf waar de brand woedde, zo laat de brandweer weten. De brand is inmiddels onder controle. De brandweer is bezig de boel te ventileren. Vanwege de rook moest iedereen die bij het bedrijf aan het werk was naar buiten. Er raakte er niemand gewond.

De brand is volgens een woordvoerder van de brandweer ontstaan in het magazijn. Vanwege de rookschade is de hulp van schadehulpverleningsdienst Salvage ingeroepen.

10.25

Berging vrachtwagen

Op de A58 bij Moergestel in de richting Eindhoven wordt momenteel een vrachtwagen geborgen. In de spits kwam de vrachtwagen met pech stil te staan op de snelweg. Vanwege de drukte op dat moment werd besloten niet meteen met het bergen te beginnen. Wil je richting Eindhoven dan word je vanaf knooppunt De Baars omgeleid via de A65 en A2.

Wachten op privacy instellingen...
10.00

A4 nog dicht vanwege politie-onderzoek na ongeluk

De politie is op de A4 bij Tholen in Zeeland nog bezig met onderzoek nadat daar vanochtend vroeg een ongeluk gebeurde. De weg is er voorlopig nog dicht. Er is een omleiding ingesteld via Roosendaal over de A59, A17 en A58.

Lees hier de details over wat er gebeurd is op de A4

Wachten op privacy instellingen...
09.43

Brandweer rukt uit voor industriebrand

Er woedt een brand bij een bedrijf aan de Achtseweg Zuid in Eindhoven. De brandweer is met twee blusvoertuigen ter plekke, zo laat ze weten. Meer informatie is nog niet bekend.

09.40

Automobilist (17) belandt tegen boom

Een jongen van 17 is gisteren in Gemert met een auto tegen een boom beland. Dat gebeurde op het Boekent nadat hij besloot zonder begeleider achter het stuur van de auto te kruipen. Volgens de politie reed de jongen te hard waarna hij de controle over de auto verloor en in een slip belandde. Uiteindelijk kwam hij via de berm tegen een boom tot stilstand.

De jonge automobilist raakte bij het ongeluk niet gewond. Hij kreeg een boete en raakte zijn rijbewijs kwijt. Hij had dus wel een rijbewijs, maar vanwege zijn leeftijd mag hij alleen met een begeleider naast zich achter het stuur kruipen. In dit geval had de jongen besloten even alleen weg te gaan met de auto.

Foto: politie Asten.
Foto: politie Asten.
09.10

Identiteit omgekomen voetganger nog niet bekend

Het is nog onduidelijk wie de voetganger is die gisteravond om het leven kwam na een aanrijding met een auto op de Langenbergseweg/N260 bij Gilze. Dat meldt een woordvoerder van de politie vanochtend aan Omroep Brabant.

Er is nog veel onduidelijk over het ongeluk

06.27

Lange file op A2

Twee rijstroken van de A2 van Den Bosch richting Utrecht werden rond halfzeven vanochtend afgesloten na een ongeluk bij de afrit Kerkdriel. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om twee voertuigen mee te nemen. De afsluiting leidde rond halfacht tot een zes kilometer lange file vanaf de afrit Sint-Michielsgestel, goed voor ruim een uur vertraging. Sinds halfacht is de weg weer vrij.

De botsing vond plaats op de A2 bij Kerkdriel (foto: X/Rijkswaterstaat).
De botsing vond plaats op de A2 bij Kerkdriel (foto: X/Rijkswaterstaat).
06.06

Twee hennepkwekerijen ontdekt

In Wagenberg en Geertruidenberg heeft de politie in korte tijd twee hennepkwekerijen ontdekt in een schuur en huis. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De kwekerij in de schuur was professioneel ingericht en goed verstopt. Er was wat breekwerk nodig om die te vinden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij de andere hennepkwekerij nam de verdachte al snel de benen, maar agenten konden hem wat later alsnog aanhouden. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

05.17

Ongeluk op A4

Na een ongeluk is de A4 van Rotterdam richting Antwerpen afgesloten bij de afrit Tholen in de provincie Zeeland. Meerdere voertuigen botsten daar op elkaar. Vanwege de ernst van de situatie werd onder meer een traumaheli opgeroepen. Het ongeluk gebeurde rond kwart over vijf 's nachts. Rond kwart voor zeven vanochtend leidde de afsluiting tot ruim twintig minuten vertraging vanaf Dinteloord. Er is een omleiding ingesteld. Verkeer krijgt het advies via Roosendaal te rijden, over de A59 en de A17.

Lees hier de details over wat er gebeurd is op de A4

Het ongeluk op de A4 gebeurde rond kwart over vijf zondagnacht (foto: X/Rijkswaterstaat).
Het ongeluk op de A4 gebeurde rond kwart over vijf zondagnacht (foto: X/Rijkswaterstaat).
02.01

Aangehouden man werd gezocht

Een man die gisteren werd aangehouden vanwege een ruzie op straat in Roosendaal bleek gezocht te worden. Toen agenten hem fouilleerden, bleek de man een taser op zak te hebben. Die was klaar voor gebruik. Omdat hij onder invloed was van drugs werd hij naar het politiecellencomplex in Tilburg gebracht. Tijdens de rit daar naartoe werd de man steeds onrustiger door het drugsgebruik. In Tilburg werd een ambulance gewaarschuwd en is hij gezien door een GGD-arts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!