Liveblog

112-nieuws: EOD in actie • misverstand over inbrekers in Nuenen

22 januari om 22:27 • Aangepast 31 januari om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.05

Dit liveblog is gesloten

23.00

Gewapende overval op tankstation

Een tankstation aan de Burgemeester Mollaan in Waalre is vanavond door een gewapende man overvallen. Er raakte niemand gewond. Iets na tien uur bedreigde een in het zwart geklede man die zijn gezicht bedekt had de medewerker van het tankstation met een wapen. Onduidelijk is of hij iets heeft buitgemaakt. De overvaller is er in onbekende richting vandoorgegaan. Uit onderzoek is gebleken dat er ook een tweede overvaller betrokken was.

22.55

Man die fietser aanreed, meldt zich

De bestuurder van een voertuig, die aan het eind van de middag op de Zuidelijke Randweg in Sint-Oedenrode een fietser aanreed en daarna doorreed, heeft zich vanavond laat bij de politie gemeld. Hij zou gereden hebben in een wit bedrijfsbusje met een Nederlandse kentekenplaat. Op de plek van het ongeluk was een deel van de bumper gevonden.

Fietser meters meegesleurd na aanrijding met busje

22.22

Misverstand over inbrekers in Nuenen

In verschillende buurtapps in Nuenen worden beelden gedeeld van twee vermeende inbrekers. Het gaat om een man met een grijze muts en een man met oranje handschoenen. Dit zijn echter geen inbrekers, zo schrijft de wijkagent op 'X'. De wijkagent surveilleert ook vanavond weer extra met enkele collega's in Nuenen. Dit vanwege een inbraakgolf die het dorp teistert.

Inbrekers slaan de laatste tijd vaak toe in Nuenen

22.00

A58 weer open nadat vrachtwagen uren geleden kantelde

De vrachtwagen die sinds vanmiddag de A58 bij Ulvenhout blokkeerde is inmiddels geborgen en de vangrail is gerepareerd. Ook is het wegdek schoongemaakt, zo laat Rijkswaterstaat weten. Dit betekent dat de A58 weer vrij is.

Lees hier wat er eerder vandaag gebeurde

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
21.25

Storing op het spoor verholpen

De storing op het spoor tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal is verholpen. Treinverkeer van en naar Utrecht kan volgens ProRail dan ook weer worden opgestart. Advies aan reizigers blijft voorlopig om de reisplanner te checken voor vertrek. Eerder vandaag reden er ook minder treinen tussen Utrecht en Eindhoven door de storing. Oorzaak van de problemen was een korte stroomstoring rond vijf uur vanmiddag.

21.15

Politie zoekt doorrijder met wit bedrijfsbusje

De bestuurder die eind van de middag op de Zuidelijke Randweg in Sint-Oedenrode een fietser aanreed en daarna doorreed, reed vermoedelijk in een wit Mercedes-busje. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het zou gaan om een wit bedrijfsbusje met op de linkerdeur aan de achterkant een driehoekig rood logo. Het busje had een Nederlandse kentekenplaat. Op de plek van het ongeluk is een deel van de bumper gevonden. De bus is dus beschadigd. De politie vraagt getuigen die meer weten dit te melden.

Het slachtoffer werd hulpeloos in de berm achtergelaten

20.08

Auto rijdt meubelzaak binnen

Een automobilist heeft vanavond een ravage aangericht bij een meubelzaak aan de Laagstraat in Oudheusden. De bestuurder reed de achtergevel van de zaak binnen en ging er vervolgens te voet vandoor. De schade aan het pand van meubelzaak Schreuder is enorm.

Een woordvoerder van de politie heeft vanavond nog niet meer informatie. Hij heeft het over een ongeluk waarna de automobilist er vandoor is gegaan.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
19.20

Fietser meters meegesleurd na aanrijding

Een fietser is vanavond in Sint-Oedenrode gewond geraakt bij een aanrijding met een busje. Het busje reed na het ongeluk door terwijl het slachtoffer meters werd meegesleurd, zo meldt de politie op social media.

Het slachtoffer is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond zes uur op de Zuidelijk Randweg in Sint-Oedenrode.

Foto: Politie Meierijstad via Instagram.
Foto: Politie Meierijstad via Instagram.
19.00

Trailer op A58 overeind getrokken

De trekker stond eerder al weer op vier wielen en nu is Rijkswaterstaat erin geslaagd ook de oplegger die sinds vanmiddag de A58 bij Ulvenhout blokkeerde overeind te trekken. Na de bergingswerkzaamheden moet nu de weg nog worden schoongemaakt. Voordat de A58 dan weer open kan, moet ook de vangrail nog worden gerepareerd. Dit duurt naar verwachting nog tot tien uur vanavond.

Trailer op A58 overeind getrokken (foto: RWS).
Trailer op A58 overeind getrokken (foto: RWS).
18.35

Jongen (14) vast voor vechtpartij

Een jongen van 14 uit Eindhoven is aangehouden, omdat hij vanmiddag betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij bij het Dr. Knippenbergcollege in Helmond. Hij was na de ruzie weggerend, maar kon alsnog worden opgepakt. De Eindhovenaar zou het slachtoffer, een evenoude leerling van de school, hebben opgewacht en in zijn been hebben gestoken.

18.30

Vertraging op A2 neemt af

Verkeer dat vanuit Eindhoven naar Utrecht wil, moet op de snelweg A2 rekening houden met forse vertraging. Oorzaak is een ongeluk. Tussen afrit Sint-Michielsgestel en knooppunt Empel valt het nog mee met een vertraging van 6 minuten en een file van 2 kilometer. Vanaf Rosmalen is de extra tijd ruim 50 minuten, daar staat in de richting van het Gelderse Kerkdriel een file van 5 kilometer.

Rond zes uur bedroeg de extra tijd nog 80 minuten en waren er twee rijstroken dicht. Het verkeer werd geadviseerd om te rijden via Waalwijk en Gorinchem (A58, A27 en A15). Inmiddels is de weg weer vrij.

18.20

A58 bij Ulvenhout nog uren dicht

De snelweg A58 zal bij Ulvenhout tot een uur of tien afgesloten blijven. Dit verwacht een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Rond twee uur vanmiddag kantelde er een vrachtwagen, die geladen was met bietenpulp en zand. De weg blijft voorlopig dicht in de richting van Tilburg, omdat de vrachtwagen en de lading moeten worden afgevoerd. Daarna moet het wegdek schoongemaakt en eventueel hersteld worden. Ook is de vangrails beschadigd en moet ook een deel van de berm onder handen worden genomen.

De vrachtwagen blokkeerde de hele weg (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
De vrachtwagen blokkeerde de hele weg (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
17.55

Vondst van spul om zwaar vuurwerk te maken

In een huis aan de Houtwolstraat in Mill zijn vanmiddag spullen gevonden waarmee zwaar vuurwerk kan worden gemaakt. De 32-jarige bewoner van het huis is aangehouden, zo laat een politiewoordvoerder weten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is aanwezig om de spullen mee te nemen.

17.45

Minder treinen tussen Utrecht en Eindhoven

Tussen Utrecht Centraal en Eindhoven Centraal rijden voorlopig minder intercity's. Oorzaak is volgens de Nederlandse Spoorwegen (NS) een stroomstoring, waar ook andere diensten van en naar Utrecht last van hebben. Het probleem zou rond half acht vanavond opgelost moeten zijn, is de verwachting van de NS.

16.45

Onderzoek naar steekpartij Knippenbergcollege

Bij het Dr. Knippenbergcollege in Helmond hebben vanmiddag in ieder geval twee jongens met elkaar gevochten. Een jongen zou daarbij in zijn been zijn gestoken. De politie doet onderzoek.

De eerste melding van de steekpartij kwam rond half vijf. Meerdere politiewagens zijn bij de school aanwezig, net als een ambulance. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
16.30

Politieactie op woonwagenkamp

De politie heeft vanmiddag een inval gedaan op het woonwagenkamp aan de Heezerweg in Eindhoven. Het gaat om een actie door de Landelijke Eenheid van de politie. Ook waren er mensen van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bij de actie betrokken. De reden voor de inval is niet duidelijk.

Volgens onze 112-correspondent heeft de EOD achter een van de woonwagens iets gevonden en meegenomen. Wat is niet duidelijk. Er stonden meerdere politiewagens en busjes op het woonwagenkamp. Betrokken agenten hadden hun gezicht bedekt.

15.50

Twee bestelbusjes op elkaar op A2

Op de afrit van de snelweg A2 bij Liempde gebeurde vanmiddag iets voor drie uur een een ongeluk met twee bestelbusjes. Alle inzittenden zijn ter plaatse nagekeken door de ambulancepersoneel, er raakte niemand ernstig gewond. De afrit werd tijdelijk afgesloten, zodat hulpdiensten veilig konden werken. De vangrail is over tientallen meters flink beschadigd.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
14.36

Vrachtwagen gekanteld op snelweg

Een vrachtwagen is gekanteld op de A58 bij Ulvenhout. Het voertuig blokkeert de hele weg. De A58 van Tilburg naar Breda is daarom dicht.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
13.18

Geen sprinters door storing

Door een sein- en wisselstoring rijden er geen sprinters tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht. Dat meldt de NS. Het is niet bekend hoe lang dit duurt.

13.17

Fietsendief aangehouden

De politie heeft een fietsendief aangehouden in Bergen op Zoom. In het huis van de man werden vijf fietsen en een step gevonden die allemaal waarschijnlijk zijn gestolen. Van deze fietsen zijn nog geen aangiftes gedaan. De politie is daarom nog op zoek naar de rechtmatige eigenaren.

Wachten op privacy instellingen...
12.02

Vuur in bakkerij laait op

De grote brand die zaterdag uitbrak in een pand aan de Protonweg in Roosendaal, is maandagochtend weer opgelaaid. In het pand, dat grotendeels is uitgebrand, sloegen enkele vlammen om zich heen. Het ging om een kleine brand die snel onder controle was. De brandweer heeft de omgeving gecontroleerd op nog meer plekken waar de brand mogelijk kan oplaaien.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
11.10

Scooterrijder krijgt zes bekeuringen

Een 16-jarige jongen uit Tilburg heeft afgelopen nacht zes bekeuringen van de politie gekregen. Hij negeerde een stopteken van de politie en werd daarna achtervolgd. De jongen scheurde met negentig kilometer per uur door Tilburg, maar de politie heeft hem toch te pakken gekregen. De scooterrijder heeft zes bekeuringen gekregen.

Hier lees je waar de jongen allemaal voor is bekeurd

09.51

Spookvoertuig van de weg gehaald

De politie heeft een 40-jarige bestuurder van de weg gehaald in Overloon. De man reed in een buitenlandse auto met een kenteken waar niemand op geregistreerd stond. De politie noemt dat een spookvoertuig. De auto en kentekenplaten zijn in beslag genomen.

Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant/X.
Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant/X.
09.27

Bestelbus brandt uit

Een bestelbus is afgelopen nacht in brand gevlogen. De bus stond geparkeerd op de parkeerplaats van het sportpark in Hoogerheide. De brandweer heeft de brand snel weten te blussen. Van de bus is weinig meer over.

Foto: Brandweer Hoogerheide/Facebook.
Foto: Brandweer Hoogerheide/Facebook.
Foto: Brandweer Hoogerheide/Facebook.
Foto: Brandweer Hoogerheide/Facebook.
09.18

Auto in de sloot

Langs de N640 in Etten-Leur is een auto in de sloot beland. Een berger is onderweg om de auto uit de sloot te halen.

Wachten op privacy instellingen...
09.12

Man slingert over de weg

Een 43-jarige man uit Breda is gisteravond aangehouden op de Achtmaalseweg in Zundert. Agenten zagen hem over de weg slingeren en dicht op andere auto's rijden. Hij weigerde mee te werken aan een blaastest. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en hij is aangehouden voor rijden onder invloed.

09.04

Auto's vernield in Helmond

Twee auto's zijn vannacht zwaar vernield in Helmond. De auto's stonden geparkeerd aan de Jan Luykenlaan. Volgens een buurtbewoner gebeurde het rond kwart voor vier.

08.58

Meerdere auto's botsen

Op de A27 van Gorinchem naar Breda is een ongeluk gebeurd. Zeker vijf auto's zijn beschadigd geraakt en worden door een berger meegenomen. Verkeer krijgt te maken met ruim een uur vertraging.

De hulpdiensten zijn aanwezig, hier lees je meer

08.45

Fietser aangereden

Op de Meemortel in Budel is vanochtend een fietser aangereden. Dat gebeurde bij de splitsing met de Heikantstraat, op de oversteekplaats voor fietsers. De fietser is in de ambulance gecontroleerd en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
08.40

Accu's vliegen in brand

Bij een bedrijf aan de Mark in Gemert is vanochtend brand uitgebroken. Het gaat om een bedrijf dat accu's verkoopt voor elektrische fietsen. Een medewerker ontdekte de brand, die was uitgebroken in een brandkast. Accu's die daarin waren opgeslagen, zijn gaan branden. De brandweer heeft de brandkast naar buiten gebracht en opengebroken. De accu's werden in een bak met water gelegd. Het bedrijf heeft voor zover bekend geen schade opgelopen, op de brandkast na. Niemand is gewond geraakt.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
08.01

Boom omgewaaid in Eindhoven

De brandweer is vanochtend in Eindhoven uitgerukt voor een boom die om is gewaaid aan de Boschdijk. Deze blokkeerde het fietspad. De brandweer heeft de boom met een kettingzaag in stukken gezaagd. Het fietspad is daarna weer vrijgemaakt. De boom wordt door de gemeente weggehaald.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
07.56

Stroomstoring in Bergeijk

In de omgeving van Bergeijk is de stroom uitgevallen. Minder dan duizend adressen zitten zonder elektriciteit. Volgens netbeheerder Enexis gaat het om een spontane storing en zijn de problemen rond kwart over acht verholpen.

07.45

Nog een ongeluk op de A2

De linkerrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven is afgesloten na een ongeluk bij knooppunt Batadorp. De afsluiting leidde rond kwart voor acht 's ochtends tot een vijf kilometer lange file vanaf knooppunt Leenderheide, goed voor een halfuur vertraging.

06.31

Ongelukken op A2 en A27

Op de A2 moest het verkeer vanochtend vroeg rekening houden met een kilometers lange file op de weg van Maastricht richting Eindhoven. Het ongeluk gebeurde bij Maarheeze. Rond zeven uur was de file zeven kilometer lang. De file begon bij Nederweert. De vertraging bedroeg een kleine twintig minuten. Inmiddels is de weg weer vrij. Ook op de A27 van Gorinchem richting Breda was het raak. Daar gebeurde een ongeluk bij Breda-Noord, goed voor vijf kilometer file vanaf Oosterhout. Dat leverde een klein kwartier vertraging op.

06.00

Code geel vanwege windstoten

Tot halverwege de ochtend zijn zware windstoten mogelijk, met snelheden van 75 tot 90 kilometer per uur. Het KNMI heeft voor onze provincie code geel afgegeven. De wind komt uit zuidwestelijke richting. Overdag is het vaak droog, maar kan lokaal een bui ontstaan. Er zijn wolkenvelden en zo nu en dan breekt de zon door. Met 9 tot 11 graden is het zacht voor de tijd van het jaar.

Wachten op privacy instellingen...
03.59

Auto met klapband op A67

Een auto crashte afgelopen nacht op de A67 tussen Geldrop en Someren. De auto kreeg een klapband en belandde vervolgens tegen de vangrail. De bestuurder raakte niet gewond en kwam met de schrik vrij. De auto kwam midden op de A67 tot stilstand. Een bergingsbedrijf nam de auto mee.

Wachten op privacy instellingen...
23.59

Gewonde bij steekpartij station

Bij een vechtpartij bij station Maarheeze is gisteravond een 27-jarige man gewond geraakt. Het slachtoffer liep een snijwond in zijn gezicht op en moest met de ambulance naar het ziekenhuis. Vijf mensen zijn aangehouden. Het gaat om mannen van 18, 20, 23, 25 en 30 jaar oud. Die zijn allemaal in aparte politieauto's meegenomen. Zowel het slachtoffer als de verdachten wonen in het asielzoekerscentrum in Budel.

In het station is vanwege overlast standaard beveiliging aanwezig. Deze beveiligers waren getuige van de steekpartij en hebben verklaringen afgelegd. De NS laat na deze steekpartij weten opnieuw met de gemeente en politie om tafel te willen om na te denken over extra maatregelen.

De politie bij station Maarheeze (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De politie bij station Maarheeze (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
23.42

Man op fietspad roept om hulp

Een fietsend meisje hoorde rond kwart over negen gisteravond net buiten bebouwde kom van Erp richting Gemert een man, die op het fietspad lag, om hulp roepen. Het meisje durfde er niet zelf naartoe te gaan, maar meldde het wel bij de hulpdiensten. De politie heeft in beide richtingen gezocht, maar de man niet gevonden. Wat er aan de hand was, is niet duidelijk.

23.33

Tieners gooien vuurwerk naar hond en baasje

Tieners die vuurwerk gooiden naar iemand die een hond uitliet in Erp zijn thuis opgezocht door de politie. Ze hebben daar een stevig gesprek gehad met de politie, in het bijzijn van hun vader. Dat meldt een wijkagent op X. Het ging om 14-jarigen.

23.27

Kind (3) op advies uit huis gehaald

Een 3-jarig kind is gisteravond op advies van de politie uit een huis in Schijndel gehaald waar een stel woont met relatieproblemen. Die ruzieden in het bijzijn van dat kind. De situatie was volgens een wijkagent dusdanig dat hem dit wel verstandig leek. De moeder gaf gevolg aan het advies. Er is door de politie een zorgmelding gedaan bij Veilig Thuis en de gemeente.

23.03

Dronken fietsster bekeurd

Een dronken fietsster is gisteravond door de politie van een kruising in het centrum van Breda geplukt, waar zij slingerend tussen de auto's overstak. "Levensgevaarlijk", meldt een wijkagent op Instagram. "Ze vond het erg grappig, zwaaide nog naar ons en weigerde te stoppen." Uiteindelijk werd ze tot stoppen gedwongen. De vrouw krijgt een proces-verbaal. "Maar volgens haar deed ze niets verkeerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!